אוכל  מדורים  בואו לאכול
אדום לוהט: רוטב מעגבניות תמר
מיכל וקסמן
פורסם: 06.09.17, 09:57
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 74 תגובות ב-54 דיונים
1. הלוואי והיה לי זמן להכין ככה רוטב עגבניות....
(06.09.17)
אבל המציאות והמחויבות מחייבים אותנו לפעמים להתפשר
ולא בהכרח על רכישה בסופר, אלא בעיקר על קיצור תהליכי ההכנה
2. רק מוטי!!! mutti העגבניות בארץ מזעזעות תשועלים! בלי טעם וריח
טל ,   ת"א   (06.09.17)
ופסטה זה רק De Cecco.

מצטער לומר אבל האיטלקים יודעים הכי טוב.
3. כמה תמונות! כואבת היד לגלול! לא שווה את זה
ענת   (06.09.17)
4. אני עושה כזה כל שנה, אבל מקפיד להוציא מכל עגבניה את החלק
המרכזי הלבן עם כל ,   הגרעינים. מיותר   (06.09.17)
וגם אני ממליץ על שמן זית עדין בלבד, שיהיה ניטרלי. בכלל עדיף לא לערבב אותו עם הרוטב, אלא לשפוך שכבה דקה מעל לרוטב בכל צנצנת - זה גם מהווה מעטה הגנה נגד התחמצנות/עובש.
5. חיכיתי וחיכיתי למשהו מיוחד , רוטב עגבניות פשוט ביותר-
אייל ,   נתניה   (06.09.17)
6. שאלה של עצלן :) אם לא מקלף את העגבניות ומסנן כמובן:
עידו   (06.09.17)
מה יקרה? האם הטעם נפגע ?המרקם? כי הרי גם כך עובר סינון ובישול ארוך
7. נראה מדהים. הרבה עבודה. לא בטוח שזה כל כך מעשי...
תודה בכל אופן   (06.09.17)
8. נישמע טעים אבל הרבה עבודה.
כ.ה.   (06.09.17)
9. למה לקחת עגבניה בריאה ועסיסית, ולקרוע לה את הצורה?
אוהב עגבניות   (06.09.17)
ולהרוס בה את כל המרכיבים הבריאים? למה? למה?
10. מסובך ומיותר.
אתי א.   (06.09.17)
יכול להיות טעים ביותר עם מרסקים מלכתחילה במעבד מזון ומבשלים אחכ כשעה על אש קטנה עם שמן זית ותבלינים כמו שום, בזיליקום, אורגנו, טימין וכו. כמובן ששלושה קילו יספיקו לכמות גדולה.
11. נראה מצוין רק יותר מידי עבודה. עשרות שנים אני מכין רוטב,,,,,
דודידו ,   חיפה   (06.09.17)
פשוט וטעים לא פחות.
אני משתמש בעגבניות תמר המקוריות (מוני מייקר), חוצה ל 2, מוציא את החלק הלבן, חותך לקוביות ומרסק עד דק בבלנדר מוט עם הקליפה ועם הגרעינים למחית ומקפיא בקופסאות פלסטיק של 500 גרם. כאשר אני נזקק לרוטב, אני מפשיר את המחית (היא מאד נוזלית), בסיר אני מחמם שמן זית ומבשל ומאדה עד לסמיכות הרצויה. מעט לפני שהגעתי לסמיכות הרצויה, אני מוסיף שום, מלח, פפריקה ומעט מאד אבקת מרק עוף. אפשר להוסיף בזיליקום, אורגנו או כל תבלין אחר לפי טעמכם. מבטיח לכם שתיהנו.
12. וואלק אתם..מה נסגר? כולה רוטב עגבניה.
שפי   (06.09.17)
13. אני משתמשת ב- POLPA - רסק עגבניות איטלקיות
(06.09.17)
14. נהדר ועוד אופציות
אביגיל   (06.09.17)
הרוטב של סבתא שלי -
מאוד דומה למעט שמן הזית - מכינים את תרכיז העבניות ללא כל שומן.
את השומן (אצל סבתא שלי - חמאה כמובן) מוסיפים לרוטב ממש לפני ההגשה (כמובן לא מקפיאים וללא בישול ארוך עם חמאה כדי שהיא תשמור על הקרמיות שלה).
עוד אופציה - במקום חמאה שמנת מתוקה לרוטב רוזה.
טעם של קיץ באמצע החורף.
אבל איפה משיגים עגבניות תמר בפריפריה? לפני כמה שנים היה אבל עכשיו כבר אין. מנפלאות שווקי האיכרים של תל-אביב... :-(
15. נהדר. אני מוסיפה כורכום, שום ופלפל חריף.
רונה   (06.09.17)
16. מתכון לא מדוייק, הקלאסי זה להוסיף שום לפני שזורקים את העגבני
(06.09.17)
לסיר, להוסיף אורגנו, מלח ופפריקה בשביל הצבע האדום. אני מחלק את הרוטב להרבה קופסאות קטנות ומקפיא אותו לחצי שנה של שימוש על הפיצה.
17. למה רוטב עגבניות? - מטבוחה
(06.09.17)
18. להוסיף גזר מגורד בבישול, רוטב מעולה
א   (06.09.17)
19. במקום לשפוך לכיור את הנוזלים של העגבניות החתוכות
מומלץ   (06.09.17)
אפשר לשפוך אותם לעציץ, לשהקות כל יום ומהר מאוד יהיו לכם עגבניות אורגניות תוצרת בית.
20. מתכונים ממש לא פראקטים
בחופשת לידה   (06.09.17)
איזה מתכונים קשים ומסובכים. לאמהות בטוח זה לא פרקטי., קחו 2 בצלים תטגנו עד שיהיו ריבתיים אח"כ תכתשו 5 שיני שום, גרדו במגרדת עגבנייה בשלה בלי הקליפה והוסיפו רסק עגבניות גדול - שגם הוא מאוד בריא. ערבבו הכל הוסיפו חצי כוס מים. יוצא סוף הדרך....
21. כולה " מטבוחה" מה עושים עניין
נעמה ,   תל אביב   (06.09.17)
22. תשנו את הכותרת:רוטב עגבניות לאנשים שאין להם מה לעשות עם הזמן
לי-מור נבון ,   תל אביב   (06.09.17)
ן
23. העגבניות בשנים האחרונות בטעם של כלום. ממש לא טעימות
דוד   (06.09.17)
להכין מהן רוטב? נראה לי בזבוז כוחות וזמן יקר.
24. מה זה הרוטב הזה...? בהתחלה להגיר את הנוזלים לכיור
נופר   (06.09.17)
לאחר מכן להוריד את הקליפה ואחר כך לסנן.... אז מה נשאר מהעגבניות....מוזר !
זה לא רוטב, זה שטויות במיץ עגבניות....
אני מכניסה את העגבניות עם הקליפה והנוזלים וכל הטוב שלה ומרסקת במעבד ואח"כ מעבירה את הכל לסיר לבישול - יוצא מעולה !
25. שמן זית, שום, צ'ילי יבש, מלח ועגבניות כמובן. רוטב מושלם לפסט
rubh,   (06.09.17)
26. יום לימודים ארוך
(06.09.17)
לוקחים עגבניות, שופכים מים לסיר, מרתיחים, מוסיפים שום גבישי, פלפל, מלח.
מה עוד?
27. מושלם מושלם, אבל 4 שעות עבודה ולמי יש מקום במקרר ל-10 קילו ע
אחת   (06.09.17)
28. התפלצנתם לא...??? תלמדו לעשות מטבוחה
דויד   (06.09.17)
29. אלוהים, למי יש זמן וסבלנות להשקיע?
שגית   (06.09.17)
30. רק עגבניות איטלקיות של mutti
שלא יבלבלו אתכם   (06.09.17)
כל המוצרים ללא שום חומרים משמרים, מעגבניות שיש להן טעם (לצערי לעגבניות הישראליות כבר שנים אין טעם), אחיד לאורך כל השנה ולא צריך לבזבז זמן ומקום במקרר. תקנו polpa לא תבינו איפה הייתם קודם
תגובות נוספות
חזרה לכתבה