אוכל  מדורים  סיר שמח
כל אחד יכול: מתכון ללחם אירי ביתי
רותי קינן
פורסם: 13.10.17, 08:23
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 66 תגובות ב-44 דיונים
1. נראה על הפנים הלחם
user ,   somewhere   (13.10.17)
נראה יבש כמו החציר שממנו עושו את הקמח
2. לא הבנתי היכן הבירה
מוטי   (13.10.17)
3. פחחחחח איזה לחם עלוב וגם לאפות ב180 מעלות הכותבת היא בדיחה
(13.10.17)
4. שום כתבה לא מצדיקה סרטון פרסומת של יותר מ 5 שניות !!!!,,,,,,
דודידו ,   חיפה   (13.10.17)
5. רק חזרתי מטיול באירלנד, אהבתי את לחם הסודה שלהם
טעים   (13.10.17)
6. לחם ללא שמרים
טי   (13.10.17)
אני מבינה שזה לחם רק למי שאוכל בשר עם חלב תצייני זאת בבקשה
7. יש מתכון עם קמח בריא לשם שינוי? כוסמין? שיפון? חיטה לא בריא
דניאלה   (13.10.17)
לאף אחד, מסתבר, לא רק לרגישים לגלוטן. תתקדמי. יש מחקרים.
8. אחרי טיול באירלנד, הכנתי כזה בבית. לא אותו דבר.
סמדר   (13.10.17)
הטעם אחר, המרקם אחר. המים אחרים, רוויון במקום butter milk, הקמח שלהם גס יותר מזה שלנו. געגועים לטעם של הדבר האמיתי.
9. פחחח היקר/ה שווה לנסות,מליון אירים לא טועים, מוטי שים לב:
האופה   (13.10.17)
מתכון על השולחן:
לחם מהיר, שמכינים כמו עוגה בחושה. בירה תוססת, בשילוב עם קמח תופח, מעניקים ללחם אווריריות ומרקם ייחודי. הטעם די ניטרלי, ולכן ממש מתבקשות תוספות, כמו עגבניות מיובשות, עשבי תיבול, גבינות, פירות יבשים, זיתים, גרעינים, אגוזים ושאר תבלינים.

המתכון הבסיסי כל כך פשוט, שאחרי הכנה ראשונה תזכרו אותו בעל פה – משקל זהה של קמח ובירה וקצת מלח. אל תוותרו על התוספות, אחרת הלחם מתקבל מעט סתמי.

חומרים

½3 כוסות (500 גרם) קמח תופח
1 פחית גדולה (500 מ"ל) בירה
1/2 כף מלח
אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.
מערבבים קמח תופח, בירה ומלח, עד לקבלת תערובת אחידה ומעט גושית. מוסיפים תוספות לפי ההצעות בהמשך ומערבבים קצרות, עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ומקומחת.
אופים 50-45 דקות, עד שהלחם שחום, וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש. מצננים מעט, מחלצים מהתבנית ופורסים לפרוסות.
גיוונים:

מערבבים לתוך הקמח התופח כפית שמרים יבשים. מניחים לתערובת לתפוח בתבנית במשך שעה לפני האפייה.
מחליפים את הקמח התופח בקמח רגיל מעורבב עם 1/2 2 כפיות אבקת אפייה.
לפי אותה שיטה מכינים:
לחם בירה עם זיתים וקשקבל: מוסיפים לתערובת המוכנה 1/2 כוס זיתים מגולענים קצוצים גס (או טבעות זיתים) ו-1/2 כוס גבינת קשקבל מגוררת.
לחם בירה עם אגוזים: מוסיפים לתערובת המוכנה 3/4 כוס אגוזי מלך או פקאן שבורים.
לחם בירה עם שומשום וגרעינים: מוסיפים לתערובת 1/4 כוס שומשום, 1/4 כוס גרעיני דלעת ו-1/4 כוס גרעיני חמנייה. מקשטים בשומשום לפני האפייה.
לחם בירה עם בצל וקצח: מוסיפים לתערובת 2 בצלים מטוגנים בשמן עד להזהבה, מצוננים. מקשטים בקצח לפני האפייה. אפשר להחליף את המלח בכף אבקת מרק בצל.
לחם בירה עם עגבניות מיובשות ורוזמרין: מוסיפים לתערובת 1/2 כוס עגבניות מיובשות קצוצות גס ועלים קצוצים מענף רוזמרין.
לחם בירה עם בזיליקום וגבינת עיזים: מוסיפים לתערובת 100 גרם גבינת פרומעז מפוררת בידיים ו-2 כפות בזיליקום קצוץ.
לחם בירה עם חצילים, צנוברים ופרמזן: מוסיפים לתערובת תוכן של חציל קלוי על האש (אפשר מקופסה), 100 גרם צנוברים ו-1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת.
לחם בירה עם חזה אווז מעושן: מטגנים במחבת 200 גרם קוביות חזה אווז מעושן עד להזהבה. מצננים ומוסיפים לתערובת.
10. הרוויון הופך את הלחם לחלבי-לא נראה שווה לנסות זאת!
הראל ,   רעננה   (13.10.17)
11. מי יודע? האם אפשר להכין לחם במיקרו? אולי שמרים + סודה?
בשלן   (13.10.17)
12. נו באמת, עשית כזו דרמה מאפיית לחם, מיום שהתחלתי לאפות לחם
טלמון   (13.10.17)
אינני מסוגלת לאכול לחם קנוי, וכן עשרים ש"ח לכיכר לחם קטנה היא שערוריה, אין כמו חלה ולחם שאופים אותם לבד, ואין כמו לחם שאתה יודע שהוא באמת עשוי מכוסמין מלא, וקמח מלא ולא מקרמל, והוא באמת מלא בשפע גרעינים, ולא בדוגמיות.
וההתפחה, עכשיו בקיץ ממש מהיר, ובחורף שעה וחצי גג, ובין לבין אפשר לעשות את מה שצריכים.
13. למה הרוע?
עינת   (13.10.17)
14. תודה אני בטוח אנסה!
לחם אירי ,   הוא לחם טעים   (13.10.17)
15. השאלה מתי?
(13.10.17)
השאלה מתי לזרוק לפח ? עדיף לפני שמתחילים
16. נראה מעולה!
לי ,   חיפה   (13.10.17)
מתכוונת לנסות בקרוב
17. המגיבים נגד פה לא טעמו מימיהם לחם אירי. זה שמימי
אמיר   (13.10.17)
18. הלחם לא נראה משהו
יוספה   (13.10.17)
19. אופה את המתכון כלחמניות..מעולה.
שמואל ל   (13.10.17)
20. ואם רוצים פרווה?
סי ,   מרכז   (13.10.17)

21. כוסמין
יולי   (13.10.17)
לידיעת הציבור:
כוסמין היא חיטה עם הרכב מעט שונה מהחיטה בה משתמשים. 95% זהות. בכוסמין קצת פחות גלוטן וקצת יותר סיבים. כוסמין קשה מאוד לקילוף ולכן יש ממנו רק קמח מלא. כשהעולם התחיל לאהוב קמח לבן, זנחו את הכוסמין לטובת החיטה שהיא גם קלה יותר יותר לגידול ולקילוף. כרגיל בעולמנו - איכשהו מישהו מתחיל להפיץ שמועה - וכולם רצים כמו העכברושים אחרי החלילן מהמלין. לכוסמין יש רק יתרון ברור אחד - מחירו פי שלוש מזה של קמח רגיל.
חשוב ביותר:
לא להציע בשום אופן מאפה כוסמין כמותר לחולי צליאק! אסור בהחלט!
22. במקום רויון אפשר יוגורט? י יודע?
(13.10.17)
23. לרותי קינן שאלה:
(13.10.17)
מה עושים אם לא סובלים את מוצרי החלב (פיזית לא רוחנית)? במה משתמשים בימקום?
24. רותי לחם זה לא עוגה
(13.10.17)
ולא תוקעים קיסם במרכז הלחם כדי לראות אם הוא יבש הקיסם ישבר לך בכניסה ללחם... כי הקרום של הלחם קשה. דופקים אל גב הלחם כדי לשמוע את הרעש שהוא עושה ולפי זה מחליטים אם הוא אפוי מספיק או לא. תשאלי את ארז קומרובסקי הוא יגיד לך איך עושים לחם. יש בBBC FOOD בדיוק אותו מתכון מעניין איך מצאת את המתכון שהבאת כאן. אגב את יכולה את אותו הלחם לעשות גם עם בירה. יצא אותו דבר רק טעם אחר. ואם תשימי כלי עם מים - ממתכת כמובן - בתוך התנור בזמן האפיה, הלחם יצא יותר טוב. והקרום יותר פריך.
25. אפשר יוגורט לבן במקום ריוויון?
שירי ,   מרכז   (13.10.17)
אפשר להחליף?
26. יש כאן מגיבים שהם פשוט בורים. העיקר שהם מלגלגים
א   (13.10.17)
כן. זה לחם אמיתי וידוע. המרקם אחר מלחם שמרים וגם זה לחם שהוא פחות מוצלח יום אחרי. אבל זה בהחלט לחם.
כרגיל, טוקבקיסטים טיפשים וצרי אופקים
27. אין כמו קמח נפלאות
א   (13.10.17)
יצא פצצה
28. עד כמה שאני יודע, קמח תופח זה קמח עם סודה לשתייה וחומרים
יגאל מגדל שאור   (13.10.17)
שעוזרים במניעת ההתפרקות המוקדמת של הסודה.
אם כך לחם אירי זה קמח תופח, מים, ריויון ודברים טובים?
אני כבר מעדיף בויקוס

29. למה עם ריויון?! למה?!
טבעוני שומר מצוות   (13.10.17)
ריוויון זה חלב שנגזל באלימות מהפרה! עד מתי?! אתם יהודים, אתם?!
30. נראה קלי קלות
(13.10.17)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה