אוכל  מדורים  מתכונים
פותחים את הסתיו: 4 מתכונים
טל כהן
פורסם: 11.10.17, 08:00
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 9 תגובות ב-6 דיונים
1. בולונז זה לא. אולי ראגו בשר.
(11.10.17)
יש חוקים מאוד ברורים להכנת בולונז איטלקי אמיתי, חלק מהם כולל הוספת חלב לראגו ושימוש בבשר לבן.
2. עושים צחוק?
דני ,   דין   (11.10.17)
אף מתכון פה הוא לא מתכון לסתיו. זאת אומרת, אין פה אף מתכון שמשלב משהו עונתי. למה פסטה בולונז יותר מתאימה לסתיו מאשר לקיץ, לאביב או לחורף? אם כבר, יש פה דווקא מתכונים שמתאימים לעונות אחרות, למשל הרבה מתכונים עם עגבניות. בקיץ אפשר להחליף את העגבניות המשומרות בעגבניות טריות כי הן עסיסיות ומתוקות יותר. כנ"ל לגבי פאי התפוחים עם פירות היער - הגיוני דווקא להכין בעונה שיש פירות יער טריים ולא צריך לקנות קפואים...

חוץ מזה, "פאי" התפוחים הוא בכלל לא פאי (פאי היא מלית בתוך בצק או קלתית בעברית, פה זה סתם תפוחים אפויים עם קראמבל עליהם). ולשלב בוטנים ופלפל לבן בקראמבל על תפוחים אפויים נשמע כמו אחד הדברים הדוחים. כנ"ל לגבי הפיסטוקים בבולונז.
3. טעות לאכול בשר אדום
אני   (11.10.17)
4. אנחנו עושים פאי אמיתי רק עם 65 גרם חמאה. בקראבל אין אף פעם ש
DANY - דני ,   TORONTO - טורונטו   (12.10.17)
אנחנו עושים פאי אמיתי רק עם 65 גרם חמאה.
בקראבל אין אף פעם שמנת מתוקה - אין רוטב, הרבה פחות חמאה, הרבה פחות סוכר, לא אגוזים, וכו '! החשוב ביותר הוא כמו 2 אומר - זה לא פאי. כפי שנאמר באנגלית, המסעדה והכתב הם "למען הציפורים" ... - עלבון למוסד הפאיים!
המלח בכמה מתכונים אלה הוא מתכון להרעלת מלח - במנה אחת כבר יש כל כך הרבה נתרן כמו כל ההקצבה היומית!
לכו ללמוד איך לבשל!
5. אולי פיספסתי משהו, אבל מה סתווי במתכונים האלה ?
השף הרושף   (12.10.17)
זה יותר סתמי מאשר סתווי
6. יש למישהו 200 ש״ח
(12.10.17)
לפילה בקר?
חזרה לכתבה