אוכל  מדורים  חדשות האוכל
מה עבר על ענף המסעדות בשנה שחלפה?
יהודה נהר
פורסם: 13.10.17, 08:24
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 92 תגובות ב-83 דיונים
1. צודק מאוד. שפים היום רוצים להיות סטארים ולא להזיע במטבח
הכל יחצנות   (13.10.17)
כל השפים היום רוצים להיות סטארים ולא להזיע שנים במטבח, תוכניות הריאליטי המטופשות מנפקות טבחים ביתיים שחושבים שתוך כמה שבועות הם שפים, והקהל חושב שכולם צריכים לנפק לו אוכל מצוין בגרושים.
ברור שזה לא יעבוד..

ובכל מקרה, ישראל, שמבחינת גודל האוכלוסיה היא בערך בגודל של עיר גדולה בעולם, לא יכולה להחזיק מספר גדול של מסעדות יוקרה.
2. תפסיקו לשלם שכר דירה בעננים, תפסיקו להשקיע מאות אלפי שקלים ב
זיו ,   תל אביב   (13.10.17)
תפסיקו לשלם שכר דירה בעננים, תפסיקו להשקיע מאות אלפי שקלים בשיפוץ.
הגיע הזמן להגיד את האמת, מה שהורג אותכם זה המחירים המופרזים של התפריט.
והמחירים הגבוהים הם בגלל מחירי השכירות וההשקעה.
הלקוחות מתחילים להיות פחות פריארים, העובדים לא ההוצאה שגורמת למחירי התפריטים.
תפסיקו לספר סיפורים.
3. איפה אין בעיות בכל מקום יש ויהיו בעיות.
(13.10.17)
"הבשר הכשר" הוא לא טעים, הוא לא שווה את הכסף, וגובים עבורו מחירים מופקעים.
4. ככה זה כשגובים מחירים מופקעים על מוצר בינוני
(13.10.17)
בסופו של דבר אפילו הפראיירים מפסיקים לבוא
5. street food taste better,cost less,better atmosphere
chef   (13.10.17)
6. כחלון סגר יותר עסקים מכל שר אוצר
דן   (13.10.17)
7. התשובה פשוטה-פחות מטומטמים מוכנים לשלם סכום עתק על מנה זעירה
הילית   (13.10.17)
8. איני מרחם על אף מסעדן,ולא על אף שף לבוש סינור לבן..
אורן יהודה ,   קריות   (13.10.17)
תוכניות הבישול שמפציצות אותנו בכל ערוצי הרשת,נתנו רעיונות לכל מיני אוהבי בישול.ואני דעתי על המסעדות שנסגרו..בראש וראשונה הצעתי לחזור למאכלים הטובים והפשוטים של פעם,בלי כל התבלינים החדשים שלמדתם מהמזרח,תחזרו לבשל מרקים טובים כמו פעם לבישול הפשוט של האוכל הביתי ואל תפציצו אותנו עם השמות האלה החדשים.
תחזירו לנו את הרגשת והטעם של פעם,ותקחו מחירים נורמליים,חלק גדול מהעם אינו נמצא בעושרו,רבים רבים מחפשים קצת להוזיל את המחייה.תראו את המסעדות המזרחיות בגליל,ואני משוטט שם הרבה,אוכל שישראלים אוהבים,פשוט טעים וזול במחירו.במחיר של מנה בשרית אחת שלכם אצלנו אוכלים משפחה!
9. יש משהו בדברים- חסרה החווייה
גיורא   (13.10.17)
דוגמאות מהעבר שלי, שאני מניח לכל אחד יש את החווייות שלו.

בעברי יצא לי לטייך הרבה בעולם. יש שתי מסעדות שעד היום מעלות לי את הטעם של האוכל שלהן.
1. קפה דה קלוס באמסטרדם- בכל פעם שהייתי מגיע לאמסטרדם הייתי מגיע למסעדה הזאת בשביל הסטייק והבירה והתפוח אדמה- לכאורה סתם מנה רגילה, אבל לא- היה שם משהו מיוחד.

2. מסעדה איטלקית במנהטן, שלצערי אני לא זוכר את שמה- כל מה שאכלתי שם היה סלט הקיסר וקינחתי בעוגה שלצערי גם את שמו אני לא זוכר- למיטב זכרוני המסעדה היתה בחמישית בסביבות הטיימס סקוור- אבל אני לא בטוח.

תבררו עם צוותי ותיקים של אל על משנות ה-90.

3. לחלוטין מסעדה שונה- השוכן פלאפל של עוזרי ליד הבית שלי. ולא שלא היו דוכנים נוספים, אבל עוזרי היה מיוחד, הוא היה מגלגל את העגלה שלו בחמש בערב קבוע והתור התחיל אצלו עוד כשהשמן היה מתחמם. כל השכונה היתה מגיעה אליו לאכול את הפלאפל המיוחד שלו.
אני לא זוכר את הטעם דווקא, אלא את החווייה- אם אראה אותו שוב, ולצערי זה לא יקרה- עוזרי כבר נאסף אל אבותיו לפני שנים- אבל אם זה יקרה כי מלאך אחד יבין שאנשים רוצים את עוזרי- אני מבטיח לכם שיהיה תור ארוך ואני אמתין לו משעה חמש בערב בדיוק.
10. יאללה, חפשו תחום אחר להשקעה.
משועשע   (13.10.17)
11. פרוטקשן
מסעדן לשעבר ,   תל אביב   (13.10.17)
בעלי המסעדות מפחדים להגיד את הסיבה האמיתית לסגירה של רוב המסעדות, כי זה עניין של חיים או מוות, אבל פרוטקשן היא ההוצאה העיקרית וההוצאה היחידה שסוגרת מסעדות.
12. פולחן האוכל חייב להיגמר...הגיע יום הדין של כל המסעדות !!!
השף המנפנף   (13.10.17)
۩*)•※•☼•※•(*۩
13. תאכלו את מה שבישלתם ותשלמו על זה עם ריבית !!!
ארוחה במסעדה זה לא ,   רק לעשירים !!!   (13.10.17)
۩*)•※•☼•※•(*۩
14. סיבה אחת: גובה מחירים
עדי   (13.10.17)
אנשים לא באים
15. אני יגיד לכם למה ומה-הכנסו
קורא קבוע באתר   (13.10.17)
טעות היא לחשוב מנקודת מבטו של בעל המסעדה
הנכון הוא להיכנס לנעליו של הסועד -מה שחשוב הכי הרבה זה המחיר ורק המחיר
היות ועלויות של בעל המסעדה הם ענקיות פועל יוצא שזה מתבטא בחשבון הלקוח צריך לכסות מעבר למחיר האוכל גם את עלויות ההחזקה ההוצאות הקבועות ומשתנות
הפתרון לפתוח מקומות פשוטים כמו פעם אוכל זול טרי וטעים שישאר משהו לבעל הבית להרוויח
16. מלצרים שלא יודעים עבודתם. זלזול בלקוח
נן באמת   (13.10.17)
למי יש חשק לחזור למסעדה שבה התפריט מעולה אבל המסעדה לא ממש משדרת נקיון, המלצר לא זוכר מה הזמנת (ולפעמים גם הצפיפות נוראית) האוכל מגיע אחרי המתנה ארוכה והחשבון מנופח.
תשקיעו במלצרים מיומנים יהיו פחות מלצרים בכל מסעדה והצלחה גדולה יותר.
שף מיומן צריך לדעת לשנות את התפריט או בעל מסעדה להחליף את השף כל כמה זמן כדי שיהיו גיוון.
17. לטובת התיירות
דודו   (13.10.17)
שיבטלו מעמ למסעדות ומעמ על מזון בכלל
18. פופינה. ההפך מכל השאר
לא משעמם   (13.10.17)
19. הבעיה המרכזית - רמת השירות
אבי ,   צפון   (13.10.17)
אני מאמין שהבעיה של המסעדות היא לא באוכל המוגש, אלא בטיב השירות. אתה הולך למסעדה יקרה ומצפה לרמת שירות מקצועית. אבל המסעדות מעסיקות חברה צעירים שמקבלים משכורת רעב ואין להם מושג בתחום אז אתה יוצא מאוכזב.
תטפלו בשירות ותראו איך מסעדות פורחות
20. מדינת ישראל
שמואל ,   תל אביב   (13.10.17)
על הריסותיהן של המסעדות שנסגרות יקומו דוכני פלאפל וסביח והמדינה ות"א בראשה תיראה כמו קריית מלאכי.
21. רושפלד פותח מסעדות רק כדי לסגור אותן
אוכל בחינם   (13.10.17)
22. העיקר שפלאפל אציר בהדק יוסף עדיין פועלת
דור   (13.10.17)
23. העבודה במסעדנות היא קשה וכפוית טובה...אתה מתעורר בבוקר פוקח
אופיר   (13.10.17)
עיניים וכבר חושב על ההוצאות העצומות שיש לך בעסק כאשר את השקל הראשון תרוויח רק לקראת הצהריים...
הכל חייב להיות מתוקתק...אוכל ישן נזרק...לקוחות תופשים שולחן לשעות רבות כאילו שיש להם בעלות עליו...
עדיין יש לשלם:
דמי שכירות
ארנונה
משכורות
מס הכנסה
ביטוח לאומי
מע"מ
פרסום
חשמל
מים
טלפון
קניות
ותמיד צריך להביא עוד כסף מהבית...זה החלק העצוב

אני תמיד מפרגן לבעלי מסעדות שכן מצליחות לשרוד, מכיוון שכמו שציינתי העבודה כפוית טובה
24. ארוחות פלצנות,זוהמה במטבח ומחיר גבוה-מה הפלא שנסגרות מסעדות?
שלומי ,   הוד השרון   (13.10.17)
תקפידו והכינו ארוחות טובות ותנו לנו סיבות ראויות להגיע אליכם..
הקפידו על נקיון המטבח, האוכל והטבחים, האחסון והמלצרים.
תבקשו מחיר סביר ולא חזירי, והנה המתכון למסעדות מוצלחות.
תפנימו מסעדנים- אנשים הינם רק בחלקם פראיירים שיאכלו כל זבל שמוגש להם וישלמו מחיר גבוה...
לעומת זאת אני חדלתי להכנס למסעדות בישראל בשל 3 הנתונים בכותרת שציינתי.
25. לאנשים נמאס לשלם מחירים מופקעים על אוכל פלצני
(13.10.17)
ולצאת רעבים בסוף הארוחה עם חור בכיס
26. זה פשוט עולם התוכן האמיתי- טעם זה עניין סובייקטיבי
מנשה התימני ,   ראש העין   (13.10.17)
כל טבח בתכנית ריאליטי הפך להיות מועמד לפרס נובל בפיזיקה וצוות השיפוט מכביר בתאורים: יש למנה עומק, צבעים ושאר הגיגים מטופשים.
כשאני הולך למסעדה אני מקפיד על הטעם (שוב זה עניין אישי, מה שמאד ערב לחיכי עשוי מאד להגעיל את אשתי), ההיגיינה ויחס תשלום לגודל מנה- וזהו (בהנחה שהצוות מאיר פנים ויעיל בזמני ההגשה).
חוץ מזה שכוכבי מישלן זה באז מטורף ולא מוצדק
27. נגמר הכסף לאנשים....
דוד ,   תל אביב   (13.10.17)
אנשים רוצים לאכול ולשבוע, הכסף לבילוי איכותי נגמר. המחירים יקרים מידי. לעבוד יום שלם בשביל ארוחה במסעדה... למה?
28. ואולי פשוט נשבר לנו מפלצנות ומחירים מנופחים
מסעןדה   (13.10.17)
29.  תמשיכו
מירי   (13.10.17)
להעסיק עובדים זרים ,בלי פיקוח בריאותי . ולדרוש מחיר מאוד ראלי לתמורה,נבוא בהמונינו
30. כולם פלצנים לוקחים מחיר פלצן בשביל אוכל שמחרבנים
רני ,   הרצליה   (13.10.17)
יותר טוב לעשות משהו עם הכסף
תגובות נוספות
חזרה לכתבה