דיגיטל  מגזין
ICO - ככה מגייסים היום כסף
אבי שטרית
פורסם: 10.10.17, 11:47
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 34 תגובות ב-13 דיונים
1. מעניין
אוהד   (10.10.17)
2. מישהו יודע איך אני מגיע לאנג'לים?
רועי   (10.10.17)
יש אתר שמאגד משקיעים או משהו כזה? פורומים אולי?
תודה לעוזרים
3. ביטקוין
ירדן   (10.10.17)
מה שנהיה עם המטבעות הוירטואלים, איך לא קניתי ביטקויין לפני כמה חודשים שהיה 2000???
4. תקנו, חברים, תקנו
שביב   (10.10.17)
הרבה טיפשים מממנים כמה נוכלים שצוחקים ללא הפסקה עם הכסף שלכם. זה עולה ועולה, ללא סוף. תקנו. תקנו!!

ציטוט: "דוגמה מדהימה להנפקת ICO היא של חברת Bancor הישראלית - שגייסה בתוך שלוש שעות 153 מיליון דולר, כאשר המוצר עדיין לא פותח."

לא נגעתי ולא מגיב. תחשבו.
5. גם המשקיעים של מיידוף הרוויחו במשך שנים
מה החוכמה   (10.10.17)
תכלס, אין השקעה בטוחה. גם האג"ח של ארה"ב יכול מחר להיות חדל פרעון ויכול להיות שמחר יהלומים או זהב כבר לא יהיו באופנה. אממה, השאלה היא עם מי אתה מתעסק. כגשאתה מתעסק עם ממשלת ארה"ב אתה יודע עם מי יש לך עסק. זהב ויהלומים יכולים לעלות ולרדת בעשרות אחוזים אבל יש מאחריהם סחורה והיסטוריה ארוכה.
כל המטבעות הללו לא מגובים בכלום והם וירטואליים לגמרי. בנוסף, הענף חדש ולא ברור שלא תהיה מחר רגולציה שתהפוך את המטבע (שמשמש כיום לא מעט להלבנת הון ותשלומים עבור פשע) ללא חוקי או מוגבל. כן. נכון. הרבה אנשים עשו המון כסף. השאלה היא מי בסוף יישאר עם כלום ביד. תשאלו את המשקיעים של מיידוף.
6. שימו לב ל litecoin
אורי   (10.10.17)
ואל תגידו שלא ראיתם את זה.....
7. איפה ניתן לרכוש מטבעות ואיך מתבצע ?
ש   (10.10.17)
8. לכל המתים פה
הקיסר   (10.10.17)
תמשיכו לטעון שהכל זה נוכלות , תמשיכו להיות סקפטיים ולעבוד 12 שעות בעבודות שלכם שאיתן אתם בקושי סוגרים את החודש , תמשיכו להיות עם ראש מקובע ואטום בזמן שאנשים חכמים וחדשניים שמבינים לאיפה העולם מתקדם מתעשרים , כשתתעוררו הביטקוין יהיה שווה 13 אלף דולר ושאר האלטים החזקים יעלו במאות אחוזים גם הם.
9. אימוץ רחב לרעיון טוב
א ,   ב   (11.10.17)
חברים: המטבעות הוירטואליים כאן והם העתיד.
אימוץ גדל והולך של טכנולוגיות אמיתיות עומד מאחורי העליות בתחום. עם כל זה שהערכת השווי עשויה להיות מוגזמת ולרוב המטבעות הקטנים לא תהיה תקומה, זה לא משנה את העובדה שמאחורי המטבעות החזקים עומדי מנועי חדשנות משני פרדיגמה.

ביטקוין - מטבע אינטרנטי גלובלי, מבוזר, חסין זיוף או צנזורה. אף ממשלה לא יכולה לעצור תשלומים על הרשת שלו (מאז שהחל השימוש הלוויני אפילו כיבוי כל האינטרנט במדינה לא יעזור). אף אחד לא יכול "לקחת" את הפרוטוקול ולעשות בו כרצונו (דרוש קונצנזוס של 95% מהצמתים). למשל, אף ממשלה לא יכולה להדפיס כמה ביטקוין שהיא רוצה כדי לשלם את האג"ח שלה ולגרום לאינפלציה לא מבוקרת. עד היום שום האקר לא הצליח לגרום לפרוטוקול להכיר אפילו במטבע לא חוקי יחיד. אנשים כבר קונים וגם משתכרים בביטקוין בכל העולם ויש לו מליוני משתמשים.

את'יריום - "כסף ניתן לתכנות" שיודע לבצע תשלומים תחת תנאים מוגדרים ולקיים חוזים בין שני צדדים או יותר. בעזרתו ניתן להגדיר בצורה חדשה ארגונים וחברות שהפעילות בהם מוגדרת ע"י לוגיקה ומתבצעת אוטומטית בכל העולם ללא חסמים או רגולציה. חברות ענק כגון סיסקו, מיקרוסופט, אינטל ומאסטר כארד שותפות בארגון Enterprise Ethereum Alliance כדי לקדם שימוש עסקי וחוקי באית'ריום.

מטבעות נוספים מספקים תשתיות לאינטרנט מבוזר, עולמי וחינם (ללא ספקי אינטרנט), העלאת קבצים ל"ענן" ללא צורך בחוות שרתים (שמירה מבוזרת תוך שימוש במקום פנוי על מכשירים של חברי הרשת) ועוד ועוד ועוד.

הטכנולוגיות הללו כבר כאן, והן מאומצות יותר יותר ע"י יחידים וחברות וכעת גם בנקים ומדינות (יפן, שוויץ, תאילנד, קוריאה הדרומית). אוניברסיטאות בעולם מציעות מסלולי-לימוד בתחום. גם אם מטבע מרכזי ייפול, הרעיונות והאלגוריתמים שפותחו לא ישכחו והתועלת שבטכנולוגיה בשילוב עם המוני המפתחים שהתמקצעו בתחום יאפשרו את המשך השימוש והאימוץ.

לאלו שחושבים שמדובר בבועה וכל שווי-השוק (150 מיליארד דולר) יעלם בעתיד: למרות שאפשר לטעון שהשווי מוגזם למטבעות מסוימים ולמידת האימוץ הנוכחית (תחת הנחה שלא תהיה צמיחה), העובדה שהתחום תנודתי מאוד לא מצביעה על בועה - אחרי פקיעת בועת הצבעונים בהולנד לא צמחה בועת צבעונים חדשה וגדולה ממנה. אחרי בועת הים הדרומי באנגליה המשקיעים לא הזרימו עוד יותר כסף למיזם מפוקפק חדש שמגייס כסף לממשלה. בועות גם לא מחזיקות מעמד זמן רב ללא מעורבות ממשלתית שתומכת בהן. כאשר מדובר בתחום שעובר מימושים עמוקים באופן קבוע, המשך הצמיחה מעיד דווקא על הבסיס החזק.

כעת בנקים מרכזיים מדברים על שימוש במטבעות ווירטואליים כחלק מרזרבות המט"ח שלהם. בקרוב יכנסו תעודות-סל שיאפשרו למשקיעים מוסדיים חשיפה לתחום. בעתיד יתייחסו לרעיון של מטבע לאומי כמיושן ממש כמו חברת טלפון לאומית או חברת תעופה לאומית (או רצועת האלכסון). העתיד מגיע ואין עוד דרך חזרה. לא בגלל כפייה או קונספירציה, אלא כי פשוט מדובר בפתרון טוב יותר ואנשים יבחרו בו לעצמם.

היו חופשיים!
10. לבדוק כל ico בשבע עיניים
מתעניין ובריאות בתחו   (11.10.17)
לכל הקוראים שימו לב.
כיום כל אחד יכול להנפיק מטבע משלו אם יש לו הבנה בשפת התכנות הנחוצה לכך או שהוא פשוט שוכר מישהו שעשקיע יום עבודה, זה כל הסיפור.
אבל, וזה אבל גדול, כדי שמטבע "יתפוס", כלומר יעלה בערכו באופן משמעותי, יש לראות שאותו מטבע הוא סחיר בקרב עסקים ואנשים פרטיים, אם אין טראפיק למטבע אז ברוב גדול מאוד של המקרים, סופו של אותו מטבע להתרסק.
ראו לדוגמא את האורורה קוין, המטבע של אירלנד אם אני לא טועה, הונפק ברעש גדול, הגיע לשווי שוק של מיליארד דולר וכל זה נמשך כמה שעות בלבד עד שהוא התרסק לשווי שוק של 200,000$ בלבד. ירידה קטנה של 99.99%.
יש לייצר לכל מטבע אקו-סיסטמה שבה המטבע יהיה מקובל, סחיר ויהיה לו מקום להתפתח, וזה קשה פי 100,00 לעשות מאשר סתם להנפיק מטבע .
כמו כן לא צריך להנפיק מטבע רק כדי לגייס כסף, אני ממליץ לא להשקיע במטבעות שמיועדים רק לצורך גיוס כסף לפיתוח מוצר שעוד לא קיים.
לשיקולכם.
11. לוואן קויין 3.3 מיליון אנשים שכבר כרו את המטבע.
אדיר כנען   (11.10.17)
Onecoin
12. משקיעי בנקור כבר הפסידו 50% מהשקעתם....
צבי   (11.10.17)
ציטוט מכחכליסט, 27 ליולי השנה:
משקיעי החברה הישראלית שגייסה 150 מיליון דולר במטבע משלה כבר הפסידו 50%.
בנקור גייסה ביוני 150 מיליון דולר בהנפקת מטבע דיגיטלי ייחודי שפיתחה ■ המטבע שלה, שהתחיל להיסחר ב-4.4 דולרים, נסחר כיום סביב 2.2 דולר בלבד ■ הבנקור צמוד בפועל למטבע הדיגיטלי את'ר, שמחירו התנדנד אתמול בין 180 ל-260 דולר
https://www.themarker.com/markets/1.4276898

13. הבעיה עם ICO שהוא לא קשור למי שמציע, אלא לתקוות שהרבה יקנו
כג   (17.11.17)
ולכן זו פירמידה מסוג מסויים.
תגובות נוספות
חזרה לכתבה