אוכל  מדורים  חדשות האוכל
חולמים לפתוח מסעדה? תחשבו שוב
לין לוי
פורסם: 05.11.17, 16:26
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 90 תגובות ב-57 דיונים
31. לא קראתי
יוסי   (06.11.17)
לא את הכתבה ולא את התגובות, תשובה לשאלה: לא בשום פנים ואופן לא. לא לפתוח מסעדה אלא בא לכם לגמור את החיים שלכם/ן
32. "הציעו לי לפתוח מסעדה גדולה עם שיש"
אמיר   (06.11.17)
33. מדינה שהורגת את העסקים הקטנים
מסעדן   (05.11.17)
34. היום עושים כסף קל מי ברים שבאמצע הרחוב. חח
עימנואל   (05.11.17)
35. הפתרון...
מתחום דומה   (06.11.17)
הפתרון הכי טוב זה לקחת הלוואה מסודרת בהתחלה עם מרווח נשימה של מחזור חודשי ולכל הספקים לשלם מזומן ורק אז יש סיכוי להצליח לא להכנס לחובות
36. נכון שהפסטה בסופר זולה
מסעדן   (06.11.17)
אבל תוסיפו שכ״ד ארנונה חשמל מים הוצאות עובדים מיסים וכו תבינו שהמסעדה במצב שלא יכולה לתמחר זול ! אני מרחם על בעלי המסעדות !!!! כולם בדרך למטה ......
37. ישראלים הם חרוצים ויעבדו בכיף אם תתנו להם תנאים טובים וכבוד
כמו שזה עכשיו ברור ,   שהם לא ירצו לעבוד שם   (06.11.17)
למה שאנשים נורמלים ירצו לעבוד במסעדות שלא מכבדות אותן?
ששמות יותר מסתננים במטבח מאשר ישראלים?
שלא שומרות על כללי ההגיינה?
שלא נותנות לעובדים מדים נקיים? תנאים נורמליים להתלבש ולהחליף בגדים?

שכל המסעדנים האלה יסתכלו שוב על התנאים המבישים שהם נותנים לעובדים שלהם ויבינו את הבעיה.

ברגע שהמטבח יהיה נקי, שהשכר יהיה טוב, שלא ישרצו שם מסתננים פושעים ואלימים, אז תהיו בטוחים שתקבלו עובדים מסורים וחרוצים.

הכי קל זה להשמיץ את העובדים הישראלים, הכל במטרה ללחוץ על הממשלה להמשיך את העסקת המסתננים הפושעים בזול.

כדאי גם לכל המסעדנים לזכור שבסופו של דבר המסתננים יודעים יפה מאוד לדרוש דרישות ללא פרופורציות ולקבל פיצויים על כל דבר.
המסקנות ברורות.
38. שטויות
Mike   (06.11.17)
קצת ידע לפני שכותבים
בארצות הברית אתה יכול להרשם בFCC ולמכור זכינות עם מיקום אחד בלבד ויש מצבים רק עם רעיון.
39. אני מודיע כאן
גד לוי   (06.11.17)
שאין שף בישראל או בעולם שיכול לבשל לי אוכל. אני אתן למין שף שכזה לבשל לי רק אם אראה שהוא רוחץ ידיו לאחר שהלך לשירותים מנקה את הסכין בין חיתוך של חומר אחד לחומר שני ודואג שאפו לא יטפטפ לתוך מזוני. רק אידיוטים ובטלנים הולכים לאכול במיסעדות. זה בפירוש לשים את בראותך על קרן הצבי. מה גם שרוב העובדים במיסעדות בישראל אינם אנשי מיקצוע ועם כול הכבוד ״והיתקדמות אני מוותר. בארץ רוב השפים חושבים שהשמש זוכרת להם בין הידיים או יוצאת להם מהתחת ובכן יש ל- חדשות בשבילכם לא כך הוא הדבר והמזון שאתם מ-צרים הוא לא שום דבר שעושה אותכם אלוהים. אז רדו מהעץ תנו שירות טוב ושימרו על כללי בי בריאות בסיסיים ואז אולי תיזכו לקחת מכספי.
40. חרטא - כל מסעדות שנסגרות לקחו ייעוץ
יאיר   (06.11.17)
הבעיה שבמקום שהיועץ יגיד לבן אדם לשכוח מזה הוא מעעודד אותו לפתוח ולוקח תשלום על הייעוץ. ממנו ומזה שיחליף אותו ומזה שאחריו
41. המדינה לוקחת 50אחוז מס על שכירות לעסק
טפיל   (06.11.17)
המדינה לוקחת מעמ ,מעלה מידי שנה חוקים סוציאלים הזוים המדינה זה העושק מספר אחת למימון תפנוקים וצוללות מיותרות לסדום ההינו לעמורה דמינו
42. על פרוטקשן לפושעים לא מדברים - פוחדים מהם ואין משטרה
נהריה   (06.11.17)
43. אחרי שקונים רכב בהלוואות ונוסעים לחו׳ל בתשלומים
אין כסף לאכול במסעדה   (06.11.17)
יש מיתון קודם האוכל לאחר מכן קניונים ואז יתפוצץ הכל מדינה שמעודדת לבלות בחו׳ל ולקנות דרך האינטרנט מביאה אסון על העסקים
44. טבח לא יודע לנהל יודע לבשל. זהו.
פ ש ו ט   (06.11.17)
45. אני רק רוצה
כשרות ובירוקרטיה קור   (06.11.17)
לאכול ולשבוע ואז להמשיך הלאה
46. לא השתגע אלא התפקח, אנשים לא מוכנים לשלם מחיר מופקע!!!
אוכל במחיר סביר   (06.11.17)
47. שתתחילו לדרוש מחיר נורמלי אז יבואו גם אנשים
נמאסתם   (06.11.17)
48. כמה סנטים, בחינם...
איש עסקים   (06.11.17)
1. תלכו על מסעדת נישה. אתם אמנם מצמצמים את גודל העוגה שלכם (מס' הלקוחות הפוטנציאליים), אבל מצמצמים גם את התחרות. במצב של ריבוי מסעדות פר לקוחות פוטנציאליים, עדיף לצמצם את התחרות גם אם העוגה קטנה.

2. תכירו את הקהל הפוטנציאלי שלכם. אם הלכתם על מסעדת שווארמה, אתם יכול לוותר בתחום השירות, אבל לא בגודל המנה. אם הלכתם על מסעדה טבעונית לדוגמה, אתם יכולים לוותר על גודל המנה אבל לא על השירות, ואם הלכתם על מסעדת גורמה - אין לוותר על כלום כי המחירים יהיו בשמיים (עלות חומרי הגלם, החזר השקעה ראשונית על עיצוב, שכר עובדים יקר ושכירה בגלל מיקום יוקרתי).

3. תפתחו אופק קידומי לעובדים או שתאלצו להכשיר על חשבונכם עובדים כל הזמן. בהרבה מקרים יותר זול לפתח כל אדם מאשר להכשיר מחדש (לבדוק עלויות של החלופות כל הזמן).

4. שימו כסף בצד (לפחות 15%) לימים רעים. הם יגיעו, ובזמן שאתם לומדים את המשבר ומגבשים תוכנית לפיתרון - צריך שיהיה לכם כסף להתגלגל.

5. תבנו תוכנית עסקית מראש והבינו את כל פרטיה (בעיקר הצד הפיננסי). מסעדה זה עסק לפני שזה מטבח...

בהצלחה..
49. המסעדות העיקריות בארץ הן מסעדות בשביל הלבנת כספים עבור ארגונ
עורך דין לענייני הלב   (06.11.17)
השאר הן רשתות המזון המהיר שהתאחדו לקרטל
50. כשר=לא נכנסים
חוזר בשאלה   (06.11.17)
51. https://www.facebook.com/yohaykeren/
יוחי קרן ,   עפולה   (06.11.17)
52. אין תקומה למסעדה עירקית בעקבות חשיפה של בשר וביצים ללא פיקוח
(06.11.17)
53. ענף ההסעדה- אם אין
עובד   (06.11.17)
לך יתרון משמעותי(אוכל איכותי זה לא יתרון מספיק) חבל על הזמן והכסף.
לא סתם הענף הזה מדשדש עשרות שנים ברמת השכר ובאיכות העובדים.
תוכניות הראלטי הפכו את המקצוע לסקסי וזה הכי רחוק מהמציאות......
אישתי תמיד צוחקת שהיא מתארת איך אנחנו מזמינים חברים לעשות על האש אצלנו בבית:
"אני ניקיתי את הבית לפני, עשיתי קניות בסופר, דאגתי לסדר את החצר ולהכין את אזור הישיבה, הבאתי שתיה,הכנתי תוספות חמו וקרות סלטים וכו'- ובעלי? הוא רק שם את הבשר על המנגל וכולם היללו אותו איזה טעים היה..... אחרי שכולם הלכו אני מנקה שוטפת מצחצחת ואז מתעלפת על המיטה"
היא כלך צודקת .כמה אנשים (כולל אני )מנותקים מהמציאות הקשה של להפעיל מסעדה.
54. מסעדה זה מאסר עולם עם עבודת פרך אין חיים נקודה ואין כסף רק
רוני ,   שרון   (06.11.17)
סיכון כמו בלוטו.
55. הרשויות והסתדרות..ואחר כך מס הכנסה
מקס   (06.11.17)
משאיר למסעדן..רווח 0
56. כתבה לענין השכלתי תודה .
קארים סעיד   (07.11.17)
57. אני אמנם מהמעטים שהצליחו והרוויחו יפה אבל...
מסעדן לשעבר   (06.11.17)
להיות בעל מסעדה זה לותר על החיים וזה בגלל:
עובדים בעייתיים,לקוחות קשים ולא נאמנים,שכנים,רשויות(אצלי עיריית ת"א),תחרות קשה,הרבה מיסים ובנוסף לכך קשה לצאת לחופשה וזה משפיע על חיי המשפחה.
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה