|
1. הכי הכי חשוב. איך גורמים לקישקע לא להתפרק?
|
|
|
2. הקשקוש האשכנזי מזרחי - דיי נמאס לדבר על זה !!
|
|
|
3. איזה מעדן. אני אוהב את שני הסוגים
המזרחי והאשכנזי, שניהם נהדרים כמו העם שלנו.
|
|
|
4. מבחינה תזונתית הקישקע הוא פשוט אסון.אין בו שום דבר טוב
הקישקע אותו שריד למטבח העני שקושש קצת קמח והרבה שומן ותבלינים לרוב שיכסו על הזוועה הזו, היום מוטב לוותר עליו לחלוטין. וגם החמין הוא משהו שלא מומלץ לאכול לעיתים תכופות מידי ,גם הוא לא בדיוק מזון-על.
|
|
|
5. פעם כל חמין הוכנס נקניק כזה. אבל כמה שומנים , אנשים היום מתר
מתרחקים מכל דבר שומני. נכון כל דבר שטעים הוא לרוב אסור כי מטובל הרבה אהבה שומני מאוד. פחות מלח קשה אבל הבריאות חשוב יותר טוב לכולנו..
|
|
|
הייכן יש לקנות קשקע פולני טוב?
|
|
|
7. מה שנראה הכי טעים ועשיר זה המעי הממולא הפרסי מעיים יש בשוק
התקווה
|
|
|
8. אין על העסבנה של הטונסאים ומה עם העירקים שכחתם לגמרי .
|
|
|
9. עמה זה מגעיל. ולחשוב על כל הצואה שעברה דרך זה. ברברים
|
|
|
10. אשכנזי וספרדי .. מעולה .. איפה קונים ? אבל איכותיים..
רונית , |
מודיעין |
|
(02.11.17) |
|
|
|
11. איכס! מזכיר במראה הדוחה מעיים מלאות בחרא
חירייה , |
צינור חרא ביולוגי |
|
(02.11.17) |
זה ביחד עם קציצת הדגים המתוקה זה שיא הגועל. מספיק להתרברב בכך שזה שייך למטבח היהודי - זה ממש לא גאווה. אין מטבח יהודי - לכל עדה מטבח שלה שקשור לארץ המוצא. למטבח לא יכול להיות דת. גם אין מטבח נוצרי או מוסלמי.
|
|
|
12. אין על איספורצ"י של הבוכרים
דינה , |
פתח תקווה |
|
(02.11.17) |
|
|
|
|
|
14. יש אנשים שעדיין .....
אוכלים את ''הזבל הזה''??? (מעיים!!!) ואם כן, אז זה בטח רק אשכנזים. לספרדים יש את האוכל הטוב, והמטבח שלהם, ולא ייגעו במעיים.!!! בדוק!!!
|
|
|
של סבתי הפולנייה ז''ל. היתה מכינה את המעיים כבר מיום רביעי לארוחת שבת. היה מעדן!!! כיום קונה מידי פעם לשבת מקיטון ברח'' דיזנגוף, אבל הטעם, הוא ממש לא זה.
|
|
|
16. מהכתבה והתמונות "קישקע" זה בעצם נקנקיה במילוי ובייצור עצמי
אז תקראו לזה , |
נקנקיה! |
|
(02.11.17) |
|
|
|
17. אף אחד לא תגיעו למעיים הממולאות של העיראקים
תחלמו ותנסו ובחיים לא תגיעו אפילו לקרסוליים
|
|
|
18. איך אפשר להזכיר קישקע בלי לציין את הפאצ'ה העיראקית?
|
|
|
19. אחד המאכלים הכי דוחים שיש
|
|
|
עם חלקים כמו כבד טיז ריאות כיבה מעדן
|
|
|
21. החמין האשכנזי הוא מאכל יהודי מקורי.
כל התבשילים נוסח טבחה דפינה וכו' - זה אולי טעים אבל זה לקוח מהמטבח האפריקני המוסלמי ולא קשור לתרבות שלנו.
|
|
|
22. קישקע אשכנזי קמח, סולת, מעט אבקת אפיי, תפוח אדמה מגורר,בצל
למלא במעי סנטטי או ל |
|
|
(02.11.17) |
|
|
|
23. רק לתימנים הקמצנים אין חמין עם בשר וקיטניות
רק דוד פסטרמה דבש |
|
|
(02.11.17) |
תרבות רק בצקים עם שמן
|
|
|
19 אתה דביל אמתי לא מבין מהחיים שלך דפוק
|
|
|
25. בתאבון לכולנו,אבל ברצינות יא בולקל'ה איך המצאת עדות אשכנז???
Nissimiko הירושלמי |
|
|
(02.11.17) |
|
|
|
26. משרד הבריאות הורס כהרגלו
בילדותי נהגה איני ז״ל לאסוף מעי פרה וקיבה (הלבנה והכהה עם הכפלים שהיה הכי טעים), לנקותם היטב (מספר הרתחות) כדי שיספיק לכולם ולמלא אותם בבשר קצוץ, אורז ותבלינים ולבשלם בחמין (טבית); אותו יום שבת היה חג עבורי. היום קשה למצוא זאת ואין מי שינקה ויטרח. מעי סינתטי אתם תאכלו!
|
|
|
27. מטרת הכתבות הללו היא אחת: שתשתמשו במונחים ׳מזרחי-אשכנזי׳ לצו
==================== , |
==================== |
|
(02.11.17) |
מטרת הכתבות הללו היא אחת: שתשתמשו במונחים ׳מזרחי-אשכנזי׳ לצורך הפרד ומשול- אין משרד תעמולה רישמי בארץ אבל גורמים ממגוון משרדי ממשלה (ועיתונים) מתפקדים למעשה כמשרד תעמולה יעיל שדואג לשתול בתודעת הדורות הבאים דעות שנוחות להם ואסור להגיד אותן באופן מפורש.- אף אחד לא יגיד חלילה שיהודים מחולקים לגזעים אבל כל ילד בן 8 שגדל ברחוב מנדלוביץ, לומד בבי"ס טשרניחובסקי וצופה בטלויזיה יודע לעשות 1+1 ולהבין לבד שיש "גזע זוכי נובל ובוני מדינות" ו"גזע אוכלים ושותים" . כולנו אשכנזים וספרדים קורבנות השבט ה13 =יהודי "תחום המוישב" מרוסיה הצארית דוברי ווזווזית(כיום:ליטא,לטביה,בלרוס,אוקראינה, מולדבה ומזרח פולין) -אשכנזים (לא הכוזרים שבהם) מצאו עצמם בצד הנכון של התעמולה וקיבלנו הפרד ומשול. את מי התעמולה הכוזרית מנסה לבלבל עם המילה "אשכנזים" ולהפוך את אינשטין ופרויד לאחים שלהם מהשטייטלך לצורך תעמולת הגזע של בן כוזריון? > מספרו של ארתור קסטלר (מזכירו האישי של ז'בוטינסקי) "השבט השלושה-עשר": מההקדמה לספר שכתב ב1926: "ההיסטוריה הכוזרית ומורשתה-גישה חדשה הן לבעיות היחסים בין היהדות הכוזרית לקיבוצים יהודיים אחרים, והן לשאלה באיזו מידה יש לראות את היהדות הזאת כגרעין של אותו הישוב היהודי הגדול אשר התקיים באירופה המזרחית במאות הט'ז-הי'ט, ושנהוג לכנותו בשם 'יהדות המזרח' . צאצאי הישוב הזה, שנשארו במקומם, שהיגרו לארצות-הברית ולמדינות אחרות מעבר לים, ושעלו לארץ-ישראל, מהווים עתה את רובה המכריע של היהדות העולמית". מי הם בדיוק אותם יהודים זה לא רלונטי שיהיו אסקימוסים מצידי. לפני 150 שנה היו 5 מיליון יהודים בתחום המושב ברוסיה הצארית וחצי מיליון יהודים בכל שאר קהילות ישראל בעולם !!! איך קרה שמעל 90% מ"עם ישראל" ב1870 מרוכז ב"תחום המושב" ברוסיה הצארית? נבוכדנצר הגלה את עם ישראל (או שהם נהרו מרצונם) דווקא לערבות השלג השוממות הללו? או שמוצאם משם? אפשר להתווכח כוזרים או לא אבל דבר אחד ברור: עם ישראל הם בטוח לא! יאיר לפיד ושאול מופז יכלו רק לחלום אבל מבן כוזריון עד ביבי כל ראשי הממשלה הם צאצאי השבט ה13 שהשתלט על עם ישראל ועושה שימוש בשם "ישראל" ובמילה "אנטישמיות" לקידום מטרותיו למרות שאינם שמים כלל. והם גם מודים בזה!..אם התעמולה הכוזרית בחרה לקרוא לנו מזרחים/לבנטינים הם רק מודים בעובדה שאינם חלק מעם ישראל (שהוא עם מזרחי ולבנטיני...) עושים חידון תנ״ך עולמי ומכביה ומביאים את נציגי ״התפוצות״ כביכול...מנדלוביץ' מניו יורק. זינגלוביץ' ממכסיקו. ברקוביץ' מדרום אפריקה וגיפלטעפוביץ' מאוסטרליה. כדי שלא תבין שכולם מתפוצת השטייטלאך, עם בעל היסטוריה, תרבות, לבוש ושפה(ידיש/ווזווז) יחודיים המבדילים אותם בברור מעם ישראל.פולשים שהרסו יחסי שכנות טובים של קהילות יהודיות רבות בעולם עם שכניהם הגויים והביאו אנטישמיות וחורבן על קהילות ישראל. ומי שעדין מאמין שאידיש זה גרמנית יואיל למצוא את הגרמני שמבין מילה אחת באידיש...
|
|
|
28. לכל אלו עם התגובות של איכס זה מגעיל- תשתקו זו סבתא שלי
|
|
|
29. האוכל בקיטון טעים אך יקר בלי פרופורציה.
קיטון קחו לתשומת לבכ |
|
|
(02.11.17) |
לדוגמא ריבוע קטן של רגל קרושה 29 ש"ח שלדעתי במחיר הזה הם מכינים 3 מגשים של רגל קרושה. אם רוצה לקנות 10 חתיכות תחשבנו.
|
|
|
30. אימא שלי עושה את זה כל שבת בחורף יחד עם החמי
האמת יותר טעים שזה בנפרד.וחשוב איכות של בשר.
| |