אוכל  מדורים  מתכונים לחנוכה
לביבות אפויות לחנוכה
אמיר פורת ורוסלה יונה
פורסם: 07.12.17, 15:40
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 53 תגובות ב-32 דיונים
1. התימנים שמחים מתכון זול מאוד
רק בזול או חינם   (07.12.17)
2. איכס
(07.12.17)
3. כל הקטע של לביבות לחנוכה - זה השמן!!!
(07.12.17)
כל שאר השטויות האפויות תאכלו כל השנה
4. זאת פשטידה ולא לביבה
יובל   (07.12.17)
5. הלביבות ניראות טוב. אנסה אותם. תודה על הרעיונות. אוליי
ז'קלין   (07.12.17)
אולי זה נראה כמו פשטידה, אך אם לוקחים כף של מרק ויוצקים מהתערובת במרווחים על תבנית עם נייר אפייה, זה ייצא דק כמו לביבה. לא חייבים לאפות בתבנית שקעים, אם כן, אז בכמות של כף, כף וחצי. קצת היגיון ואילתור, זה מה שאני עושה, בכל מתכון.
תודה על הכתבה. חג שמח ובריא!!!!
6. אין דבר כזה ״לביבה טוניסאית בלי שמן״
(07.12.17)
7. השילובים שהביאו לא מגרים בכלל
ר   (07.12.17)
8. לביבה או קציצה זה כן - ללא טגון -לא טעים
(07.12.17)
9. לביבות מטגנים. את רוצה בריא? תאכלי גזר
Sam   (07.12.17)
10. אין שום בעייה עם שמן
זולה   (07.12.17)
אפשר לאכול קצת מטוגן, בתנאי שבשמן טוב ( זית, אבוקדו, קוקוס)בחום לא גבוה מדי כדי שלא יישרף. מה שלא בריא זה הקמח, הסוכר, יותר מדי מלח. .יותר מדי תפוחי אדמה. כל אלה סוכרים ועמילנים
11. לביבה זה מתפ״א לא מבננה. מה הקשר בכלל?
א.   (07.12.17)
יכולה להיות אכלה קציצה אפוייה מבננה. אבל זה לא פאקינג לביבה!!!
12. שמן זה טוב ורצוי. הבעיה היא בסוכר ובקמח
(08.12.17)
13. לאמיר פורת ורוסלה יונה.
(07.12.17)
רק משפט הפתיחה שלכם הצחיק אותי כי אתם מדברים כמו אנשים שאין להם שום מושג על ההיסטוריה של תפוחי האדמה! בשום מקום לא היו תפוחי אדמה כשהתחילו לחגוג את חג החנוכה. הם היגיעו ממקסיקו רק במאה ה16 לספירה וכמובן עדיין לא ידעו לטפל בהם ולא היו לביבות מהם אלא מקמח עם שמנת חמוצה אבל משום מה התפוחי אדמה נכנסו לליבות האנשים מתי שהו וגם אם לא כל כך מהר... והיום יש כל כך הרבה סוגים של תפוחי אדמה שאני מתערבת איתכם שאתם אפילו לא יודעים מאיזה סוגי תפוחי אדמה עושים לביבות. ובאשר לכל המקומות האחרים: נולדתי בישראל לפני המון המון שנים ואכלתי תמיד לביבות תפוחי אדמה לחנוכה כי ככה היה מקובל בארץ ולא צריך לשנות את מה שמקובל כי זה נקרא מסורת ומסורת לא מחליפים באוכל מזרח אסייתי - לביבות בננה בתנור... לפחות תטגנו את הלביבות האלה אז יש להן באמת טעם טוב יותר והן גם קריספיות ולא שרופות למחצה וחסרות צורה כמו בתמונה שצילמתם. ועוד עם שיבולת שועל? נו באמת אנחנו חוגגים חנוכה ולא עושים שיעור בתזונה נכונה שלא לדבר שהרסתם את כל המיקרובים שיש ביוגורט. ברגע שבישלתם אותו הוא לא יעיל יותר. ובאמת שלא הייתה ריקוטה כשהיתחילו לחגוג את חנוכה. ולא צריך תחליפים לביצה כי מי שמבין בבישול יודע שמספיק לגרד תפוח אדמה ולסחוט אותו לתוך קערה ולתת לעמילן שיש במים שיצאו ממנו לרדת לקרקעית הקערה, לשפוך את המים ולהוסיף את העמילן לגרד תפוחי האדמה וממש לא צריך לא ביצה ולא קמח רגיל. שמים בעזרת כף קצת גרד תפוחי אדמה על מחבת עם שמן חם ומהדקים אותה לתחתית המחבת והמטגנים היטב משני הצדדים לא קורה כלום הלביבה לא מתפרקת. אז חבל כל כל הטירחה שלכם עם כל הטבעונות המסובכת שלכם!
14. למה לטגן? כי זה כל הקטע בחנוכה, וגם הרבה יותר טעים
די כבר להרוס מסורת ,   טעימה וכיפית   (07.12.17)
כל מה שיש פה יהיה הרבה יותר טעים מטוגן.
15. מה הטעם בלביבות שאינן מטוגנות בשמן?
יעל   (08.12.17)
אוכלים לביבות וסופגניות מטוגנות בשמן כסמל מסורתי של חג החנוכה. מה הטעם ללא טיגון? והחיסכון בקלוריות כביכול הוא רמאות גדולה. במקום שמן מגישים גבינות. ממש דיאטה מומלצת. את כל המתכונים החביבים האלה אפשר להכין בימים אחרים, אבל בחנוכה נאכל כמו בחנוכה, אחרת סתם תאכלו מה שעולה על לבכם.
16. סתם פשטידת. שמרו על המסורת זה לא שכל יום
אתם אוכלים לביבות   (07.12.17)
17. יופי של מתכונים אחד אחד, חייב לנסות
(07.12.17)
18. למה לאפות אם אפשר לטגן?
לביבה מטוגנת זה טעים   (07.12.17)
אין מה לעשות,זה טעים יותר.
פעם בשנה זה לא נורא.
19. קצת התקמצתם עם הזיתים, לא?
שגית   (07.12.17)
20. לאמיר פורת ורוסלה יונה כל הכבוד על התפריט שאין בו כולסטרול
אני ,   תבורכו   (07.12.17)
21. גם בעלי לעתיד מת על לביבות עם שמן.
מתחתנת עם הייטקיסט ,   מתה על לביבות   (07.12.17)
22. - אתם יודעים כמה מלח באחת? - 225 מ"ג נתרן - זה לא מן העולם ה
DANY - דני ,   TORONTO - טורונטו   (07.12.17)
- אתם יודעים כמה מלח באחת? - 225 מ"ג נתרן - זה לא מן העולם הזה! מסוכן מאוד כאשר אתם אוכלים כמה ועוד מאכלים אחרים ...!
- לביבות טבעוניות - זה מאוד שקרני לומר "גבינה צהובה טבעונית" - זה בהחלט שום גבינה - כרגיל מזויף - כמו כל העולם שלכם... וגם, זו שנקראת "גבינה", מסוכנת לגוף - מסויה = עובדה מדעית מוכחת!
- לביבות בננה ושיבולת שועל - הייתי משתמש בחצי הסוכר.
- ללא שמן = רעיון מצוין - כבר עשינו כבר הרבה פעמים!
23. בלי טיפת שמן??
םחחח   (07.12.17)
תבניות שקעים מרוססות בזמן, גבינות עם שומן...
למה להטעות...?
24. So no oils or fats.....just the healthy healthy carbs and su
sugars   (08.12.17)
25. מתכונים מצויינים אחד אחד
אהובה   (09.12.17)
26. למה צריך ביצים??? למה
(10.12.17)
בננה מדביקה יופי לא צריך ביצים בכלל

אתם לא חושבים
אין מוח
27. הטבעונים שלא אוכלים ביצים - לא אוכלים גם גבינת ריקוטה.
חחחחח   (10.12.17)
28. נס פח השמן - נחגג בלי שמן [ כמעט, ז"א לפחות בהצהרה]
חחחחחחח   (10.12.17)
29. לביבות טונסאיות ? ! לערבב טונה עם גבינה נכון מותר אבל זה רעל
זהירות   (10.12.17)
30. כרגע אכלתי "לביבת" בננות! נהדרת גם קרה!!:-)
חצאית ששמחה במאי ,   שרון   (10.12.17)

מעכתי את הבננה בכף קלבדוס. השתמשתי בשתי כפות קמח ושתי כפות סולת. הוספתי אגוזי מלך קצוצים. חצי כפית סודה לשתיה מומסת בכף מים רותחים. למעשה יצאו לי שנים עשר מאפינס קטנים ומדהימים!!
תודה על המתכונים. הירוקה בדרך:-)
הערה לסיום: במשפחתי עושים לביבות תפ"א רגילות (רק עם ביצה, קמח, מלח ופלפל) כשעל כך ארבעה תפוחי אדמה מגורדים מגרדים תפוח ירוק (מקולף:) נסו ותהנו!
תגובות נוספות
חזרה לכתבה