אוכל  נבחרת השפים  ארז קומרובסקי
מאפה תימני של ארז קומרובסקי
ארז קומרובסקי
פורסם: 08.01.18, 13:17
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 43 תגובות ב-26 דיונים
1. נראה טעים ומפוצץ. יותר מדי עבודה. גם ככה אתמלא אחרי ביס וחצי
(08.01.18)
2. Wow,
(08.01.18)
קילו קמח לבן, 400גרם,
3. תימנים לא יודעים מה זה חמאה,זה לא חיסכוני
(08.01.18)
4. טעים אש!
אילנה   (08.01.18)
זה טעים פשוט למות ולהגיע לגן עדן משהו משהו!!!
5. איזו בורות! תראה לי תימני אחד שאוכל סבאיה עם חמאה ומרק בשר
(08.01.18)
6. להזכיר למלעיזים בכל בתי המלון בארץ ×חדרים×אורחים×עובדי המלונ
ד"ר נתנזון   (08.01.18)
שבת בבוקר אוכלים ג'כנון ז'כוג ורסק עגבניות כ-600.000 איש סקר עיתון הארץ אוכל תימני ועל כך אני גאה באשתי מבת העדה התימנית כאשכנזי
7. רק לי זה נורא מזכיר את האהיל?
יובל   (08.01.18)
זה נראה נורא טעים אבל הייתי חייב :-)
8. פגרי פגרה חמאה ובשר יחד??
פגר אומק ,   חן דטק   (08.01.18)
אוי ווי זמיר
9. תפסיק להכין בצק עם טבעת- גועל!!!
רינגו סטאר ,   מעלה טבעות   (08.01.18)
10. מאכל לחגים,בדרך כלל דק וגדול יותר.טעיםםםם...
ערן   (08.01.18)
11. נראה לך שנאכל חמאה ובשר ביחד?? אנחנו תימנים. חביבי!
מורי סעיד.   (08.01.18)
12. הדרך הקשה להכין בצק עלים......
סתם   (08.01.18)
13. בקיצור, בורקס בלי מילוי. מתאים לתימנים, המילוי לרוב יקר
האחד   (08.01.18)
14. קומורובסקי תלמד על המופלטה, קונסטרוקציה יעילה וחכמה על הכירה
מרוקאית מירושלים   (08.01.18)
15. מה זה הדבר הזה פיתה ממולאת ב-400 גרם חמאה ? קומו נהיה סנילי
(08.01.18)
16. לסבאייה יש שם נוסף והוא "כמירה" לידיעתך ארז.
יעקב ,   תל אביב   (08.01.18)
17. ארז. הוצאת למרוקאים את הנשמה. הם לא יודעים מה זה חמאה מזוקקת
חחחחח...   (08.01.18)
18. לכל האומללים עם ה ״ז״ הפיצפון
תימני ותהני   (09.01.18)
לא צריך להשמיץ אחרים, כי יש להם יותר גדול ממכם, והם מדהימים במיטה ואתם זוועה. אחת שיודעת.
19. שימו לב לגוף התאורה במטבחו של ארז
אני ,   תל אביב   (09.01.18)
לא אומר שזה לא נראה מגרה וטעים, אני מתה על בצק טוב! אבל שימו לב לגוף התאורה במטבח שלו, זה נראה כאילו העיף את הסבאייה לתקרה! חחח
20. נראה אש - יאללה ארז תזמין אני אבוא בכיף
חגי ,   ירושלים   (09.01.18)
21. הארז הזה הוא טועה, ה"אלוהים" שלכם הטועה מאוד: 400 גרם חמאה ו
DANY - דני ,   TORONTO - טורונטו   (09.01.18)
הארז הזה הוא טועה, ה"אלוהים" שלכם הטועה מאוד: 400 גרם חמאה ו 10,000 מ"ג נתרן - לגמרי מטורף! בחזרה לבית הספר...
22. התימנים זה העם היחיד בעולם שאין לו מטבח
אנה   (09.01.18)
גם בשבטים במדבריות באפריקה שצדים עכברים ונחשים יש הרבה יותר עושר קולינרי מאשר קומץ מתכונים עלובים של קמח ומרגרינה. עלוב ופתטי.
23. כמה פואנטות...
פז   (09.01.18)
אני משתמשת בקצח לא טחון ובכמות הרבה יותר גדולה ממה שרשום.
את הקצח אני לא שמה בבצק, אלא בין השכבות.
את החמאה בשום אופן לא להבריש - רק עם הידיים להספיג.
את העיגולים אני פותחת עם מערוך ורק כשאני "מלבישה" על התבנית מותחת עם הידיים, העלה צריך להיות דק מאוד, כמעט שקוף.
ובנוסף רק בשכבה העליונה על הביצה המדולדלת, לא שמה קצח, אלא שומשום.
24. עדה של קרניבורים, לכל מאכל מכניסים בקר. מה נסגר?
תיקון   (15.01.18)
במרק בשר, בקטניות בשר, במאפים בשר... איך הם שרדו עד היום?
לפחות אלה שעלו לארץ עברו למטבח ה"תימני אשכנזי" ואוכלים אוכל מזרח תיכוני
25. את אשה מרירה אנה
אילן   (15.09.18)
את ממש אשה מסכנה ומרירה אנה שממש רחמנות עלייך תצאי קצת מהמרירות שלך משמיצות קטנה ועלובה
26. הערות לאנה המלעיזה על האוכל התימני.
יעל ,   רחובות   (14.10.19)

אנה . לידיעתך התימנים בתימן אכלו רק בשר, הכינו מאפים מקמח שנטחן באותו הבוקר. ארוחות חלביות נאכלו לאחר חליבה יומיומית טרייה שממנה הכינו חמאה, וגבינות . פשוט אכלו טרי ובריא. אני לא יודעת מה אכלתם ברוסייה .מה שאני יודעת העולים שהגיעו מרוסייה תמיד היו מלאים ועם כל מיני מחלות . התימנים הגיעו רזים ודקיקים ובריאים. את האוכל הם שינו לאוכל ישראלי ומכאן גם כל המחלות.
אז אנה יקרה תשתדלי לא לזלזל במה שאת לא מכירה.
תגובות נוספות
חזרה לכתבה