אוכל  מדורים  חדשות האוכל
רן שמואלי: מדריך לירקות שורש של חורף
רן שמואלי ועומר אבישר
פורסם: 09.01.18, 08:34
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 18 תגובות ב-15 דיונים
1. תודה רן. ובהצלחה במקום החדש.
אורי   (08.01.18)
2. מה עם קולורבי גינגר שומר.
נינה ,   רמת גן   (08.01.18)
3. טוב שיש אפשרות לחיקוי
(08.01.18)
לפני כמה שנים טובות הלך ג'יימי אוליבר עם החבר שלו גימי דוהרטי לבדוק למה אין אפשרות למצוא בשווקים ירקות עקומים. מסתבר שזו החלטה של הסופרמרקטים לא לשווק את המקומטים והם עוד ברוב חוצפתם העבירו את ההחלטה הזו לעם שלא רוצה לקנות - כביכול. הלכו וחקרו ובדקו וניסו ומצאו שזה עוד אחד מהפייק ניוז של התעשייה ועבודה בעיניים על החקלאים שצריכים להפטר מסחורה טריה אבל קצת עקומה שאפשר למכור אותה במחיר אולי קצת יותר זול ולכל אחד יהיה אוכל טרי ובריא לפי הכיס שלו. ומאז זה עושה סיבוב הופעות בכל אירופה ואפשר להשיג ירקות טריים עקומים בכל מקום וסוף סוף זה גם היגיע לישראל ולא צריך לזרוק כלום. מוטב מאוחר מאשר אף פעם. אנשים עובדים קשה והטבע עושה מה שהוא רוצה אז למה להפריע לו? מה רע בירקות עקומים? יש בהם בדיור אותם הויטמינים והמינראלים כמו בירקות הישרים כי הם טריים בדיוק כמו הישרים.
4. לרן שמואלי,
(08.01.18)
במקום לקלף את הלפת ולהוריד ממנה כל כך הרבה קליפה כדאי לך לעשות מהלפת מחמצים. יחד עם פרוסות סלק ולשים בצינצנת מעוקרת עם סגר. לשים חומץ מים מלח עלי דפנה כמה גרגרי חרדל וכמה גרגרי פלפל אנגלי ולחתוך את הלפת לפרוסות ואת הסלק לפרוסות. הלפת יצא אדום יפה וטעים וגם הסלק יצא טעים. לשמור כמה ימים במקרר ולהגיש. לא חבל על המינראלים והויטמינים של לפת מבושל? וסלק? אני אוהבת לקלוף אותו - קילוף דק - לחתוך לרבעים ולבשל אותו במים. מוסיפה למים מיץ לימון טרי ומבשלת עד שהסלק רך. את המים שותה ומהסלק מכינה סלטים וחזרת טעימה. מיץ של סלק בריא מאוד לאלה שסובלים מלחץ דם גבוה ובעיקר לטבחים יש תמיד לחץ דם גבוה - בדוק. עבדתי בכמה וכמה מסעדות...
5. מיץ סלק, גזר וג'ינג'ר - תענוג.
(08.01.18)
6. הכי קל - סלט של ירקות שורש ותפוח עץ גרנד
רון הכחול   (08.01.18)
חותכים הכל לקוביות קטנות - לפת, גזר, סלק, תפוח עץ גרנד, מי שאוהב יכול להוסיף גבעולי סלרי.
מתבלים במעט שמן זית עדין, חומץ תפוחים, מלח וקצת כוסברה טחונה.

רצוי להשהות הכל יחד כמה שעות לפני שאוכלים.
7. ואיפה מלך השורשים - שורש הסלרי?
ערן   (08.01.18)
8. וחסרים גם הצנונים
חיים   (08.01.18)
אדום, לבן, שחור..... והצנונית הסינית המוארכת.
ואן הוזכרה הלפת (Turnip) איך יכולת לשכוח את בולדריק (Baldrick) ?
9. "החורף אוהב ירקות שורש, וירקות השורש אוהבים את החורף בחזרה"
לא הבנתי   (09.01.18)
וואלה ? חשבתי שהחורף אוהב עגבניה ,לא אמר לי כלום
10. 250 גרם חמאה בק"ג פירה. המחלקה הקרדיולוגית בכוננות
אחד העם   (09.01.18)
קצת פרופורציות,קצת מחשבה . מי שם כמות כוז של חמאה בפירה
11. הבטטה היא או הוא ? אולי תחליטו
ודייק   (09.01.18)
"מה הבטטה אוהבת: את הבטטה אפשר לאפות בשלמותה עם מלח - הוא סופח את כל הנוזלים ומחדד את טעמה המרוכז המתקתק. בגלל שהיא עמילנית היא מתאימה גם להכנת פירה קרמי."

לא כדאי לעשות הגהה כאשר שפים עילגים כותבים מתכון ? בכלל הטקסט על הפנים ,אבל ניחא .תקנו לפחות שגיאות גסות
12. ירקות שורש
מורה   (09.01.18)
הבוטה ותפוח אדמה אינם דורשים אלה גבעולים תת קרקעיים
13. אני טבעוני פירותני ולא אוכל פקעות ושורשים
פירותני   (09.01.18)
אסור להרוג צמחים!
14. כתבה נפלאה ובריאה אבל
נתי   (09.01.18)
הרסתם עם מוצרי חלב הפרה המסרטנים מלאי המוגלה.
15. מתכון לא בכלל מנצח - 250 גרם חמאה, כמו ש 10אומר, ופחות חלב.
DANY - דני ,   TORONTO - טורונטו   (10.01.18)
מתכון לא בכלל מנצח - 250 גרם חמאה, כמו ש 10אומר, ופחות חלב. מתכון מחורבן טיפוסי כמו ממסעדה - לא מתאים לבישול ביתי!
14 - לכי לאכול כמו פרה. אז למה פרות? - אתם הטבעונים מיושנים ומזויפים. להפסיק לדחוף - אתם מיעוט - אנשים רוצים בשר עסיסי, גבינות צהובות, ביצים, וכו '! להראות הוכחה על המוגלה! אנחנו לא משתמשים בהרבה מוצרי חלב - אנחנו אוכלים קצת מהם! - האובססיה שלך לא תעזור לך - יש הרבה אנשים שפויים יותר ממכם ההזויים...
3 - אנחנו מגדלים את כל הגדלים, צורות, וכו' בגינה שלנו ללא כל כימיקלים אשר הטבעונים אוהבים ומתים עליהם...!
7 - אני מגדל את זה - מצוין בסלטים, תנור, מרקים!
8 - קנינו שקיות Turnip של 5 קג ב 50 סנט קנדי! Baldrick - אין דבר כזה! מה זה?
חזרה לכתבה