דיגיטל  חדשות דיגיטל
Tech Talk: מה זה בלוקצ'יין?
הגר בוחבוט
פורסם: 05.01.18, 13:06
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 44 תגובות ב-18 דיונים
1. הכל טוב ויפה
ארז   (05.01.18)
אבל העובדה היא שכבר כמה שנים טובות לא מצאו שום שימוש פרקטי שמצדיק את הבלוקצ'יין (וברוך השם חיפשו בנרות - אין לו שום יישום שבו הוא מצטיין על פני האלטרנטיבות), ומצד שני התנודתיות שלו די מבטלת אותו בתור מטבע עתידי, כרגע חוץ מכלי ספוקלטיבי נטו אין לו שום זכות קיום.
2. בלוקצ'יין זה שילוב של בועה + טרנד
ירון   (05.01.18)
+ סטגנציה בשוק הטכנולוגיה. בעשור האחרון כמעט ולא הומצאו טכנולוגיות בסיס מלבד קידמה מסוימת בai + dl שהאמת קיימים כבר משנות ה70 אבל עכשיו מקודמים יפה. אין שום יתרון אמיתי פייזיבלי שעדיף להריץ תחת בלוקצ'יין. ולא, כסף ורכוש או חוזים לעולם לא ישמרו ברשת מבוזרת חסרת אחריות או ביטוח ריכוזי שאפשר להטיל עליו אחריות חוקית. אחרי עשור שלם, עדין לא נמצא שימוש רלוונטי והגיוני לבלוקצ'יין מלבד בועת הענק ומערכת הכסף הכי לא יציבה בעולם, הביטקוין. שכחו מזה ותתמקדו במשהו אחר.
3. הדבר הבא הוא מימוש חוזים באמצעות הבלוקציין, כמו שמאפשרים
צפצפ   (05.01.18)
היישומים החדשים (אתר) ודומיו. מטבע דיגיטלי כשלהוא הוא הימור וסיכון.
4. בלוקצ'יין זה לבנים תוצרת סין .
צ'יינה טאון .   (05.01.18)
5. Bitcoin - כסף בלי שטרות ומטבעות.
(05.01.18)
6. שאלה
אני   (06.01.18)
האם בדומה לאבטחה של רשתות ריגול כל בלוק מחובר רק לבלוקים הסמוכים לו ולא זמין למידע בבלוקים אחרים?
7. רק onecoin ישרוד את תהפוכות הבלוקצאיין , את נפיחת הקריפטו...
שובל שורש   (06.01.18)
כי הבלוקצאיין שלהם הכי מאובטח , כי כל מטבע רשום על שם הבעלים בטאבו. לא אנונימי.
8. טרנד שגורם לבטלנים שמחפשים כסף קל
(06.01.18)
להשקיע עשרות אלפים במחשבי כרייה... ריג אם תרצו בשביל להתלהב מול החברים ההיטקיסטים שלהם שהם כאילו כורים. אם תבחנו את זה רגע תבינו שכל טרנד חולף בעשור הקודם נועד רק לקחת עוד כסף מהייטקיסטים משועממים... הם ירוצו להשקיע בשטויות העיקר לא לעבוד.
9. סוף סוף הסבר יפה ומדויק אחרי כל גיבובי השטויות שנכתבים
תודה   (06.01.18)
10. ה FDA החליט להתחיל להשתמש בטכנולוגית בלוצ'יין
ששי   (06.01.18)
ואין שום קשר למטבע הביטקוין
11. בלוקצ'יין וביטקוין הקדימו את זמנם. העולם לא מוכן עדיין
אני   (05.01.18)
12. בואו אני אסביר לכם מה ההבדל בין ביטקויין למנייה...
אריה ,   חיפה   (06.01.18)
במנייה מי שנכנס ראשון מרוויח יותר ממי שנכנס אחרון כי העסק שמאחורי המנייה מביא רווחים כלשהם,
בביטקויין שזה כמו מסחר במנייה של כלום, מי שנכנס ראשון מרוויח על הגב של מי שנכנס אחרון, ומי שנכנס אחרון מהמר שהוא לא יהיה האחרון ויש עוד עדר של פראיירים אחריו (בגלל זה הלוויתנים משקיעים הרבה כסף בלעודד אנשים להכנס לביטקויין ובכל פינה יש כתבות פישינג לגרום לאנשים ממש לתת להם את הכסף),
כלומר... זו פרמידה אחת גדולה, כשהשוק ימצה את עצמו, כלומר רוב האוכלוסייה שמעה על זה והחליטה אם להכנס לזה או לא וזרימת הפראיירים תגמר לא יהיה לאן להתקדם וכל הפרמידה תקרוס בירידות חדות למטה כי כולם ינסו להציל את מה שנשאר מן הכסף שלהם ולעשות כמה שיותר רווח, אקסצ'נג'ים יקרסו, ואנשים לא יצליחו להמיר את פיסות המידע החסרי ערך שלהם בחזרה לדולרים...
13. תודה רבה, מעניין מאוד
שחר   (06.01.18)
14. תשמעו בקולו של ציצרמן ! הביטקוין זאת בועה גדולה שתתפוצץ לבסו
ציצרמן   (05.01.18)
לבסוף
הכל רווחים על הנייר . מי שרוצה לממש לא יכול .
15. כמה קל כמה נוח!
(05.01.18)
רבותיייי
16. אין לך מושג מה זה בלוקציין
ניר   (05.01.18)
אם היית יודע מה זה היית יודע שזה בולשיט.
זה כמו להגיד שקרטיב זה טכנולוגיה שהולכת לשנות את העולם.
כולה מבנה נתונים מוצפן אין בזה שום דבר מיוחד ובטח שלא הולך לשנות שום דבר מלבד הכיס של הפרייארים שקונים בשלב זה ביטקויין.
17. מס' נקודות שלא הוסברו טוב בכתבה...
רועי ,   מהאופק   (06.01.18)
1. אכן, blockchain היא טכנולוגיה מבוזרת אבל נושא הקונצנזוס הוא כן סוג של נק' תורפה קשה שכן, כבר היום, בעקבות ריכוזיות הכרייה בידי מס' יחסית מצומצם של כורים, מאפשר להגיע למסה קריטית (תחת pool מסוים) של 51% מכלל הרשת שכן מאפשר עקרונית לרמות את הנתונים בבלוק מסוים.
2. שווה להרחיב על "הוכחת העבודה" POW - דרישה ספציפית מבעיה מתמטית שתענה על תנאי מסוים שקשה להגריל אותו חישובית. הרעיון הוא שאם קשה לי ליצור בלוק של טרנזקציות אז יהיה קשה גם להפוך אותו. האימות הוא מיידי כי אני יודע לאמת את הפתרון שזה שהוסיף בלוק "מספר" לכולם עליו. שוב, ענין של אמון בין ה peers.
3. נושא המאזן (user balance): אף אחד לא מחזיק בקובץ שלו (החתימה הפרטית המוצפנת) כסף באמת אלא לאורך כל ה blockchain, כל פעולות ההכנסה פחות הוצאה של אותה חתימה (שמאומתת ע"י המקבילה הציבורית של החתימה שלך, הארנק) הם סה"כ כמות המטבעות שברשותך.
4. נושא האנונימיות: אינו מחייב כלל, ניתן היה לדרוש בפרוטוקול שכל פעולה תדרוש גם צירוף של מזהה כמו שם מלא ות.ז. מדינתית שישמש גם הוא חלק מה hash של אותו משתמש. אני מעריך שזה יהיה הכיוון ובהמשך אני צופה שחברות ענק יאמצו או יתאחדו ויצרו מעין token לרכישת מוצרים דרכם (או אולי אפילו מדינות קטנות שמשתלם להם לתחזק מטבע קריפטוגרפי).
5. נושאים נוספים שלא הרחיבו עליהם כמו בזבוז החשמל העצום, נושא העמלות המוגזם, חוסר היכולת לנטר את ערך המידע ב blockchain (כלומר, כמה הוא יהיה שווה למשתמש מסוים) ועוד.
6. שום מערכת בעולם לא תהא מוגנת מטיפשותם של המשתמשים! זו הסיבה שבהמשך תקומנה כנראה חברות שמבטחות את הארנק הדיגיטלי שלך ועולם לדרכו חוזר... הפריירים לא מתים :)
18. כיצד המידע מבוזר?
אני שאלה   (06.01.18)
לא הבנתי אם כל peer שומר העתק של כל השרשרת.מצב שנראה בלתי אפשרי כי השרשרת גדלה כל הזמן.
מצב אחר- חלק מן השרשרת.ואז לא ברור לי איך נעשה המעקב והאישור.
אולי כולם שומרים בלוק אחרון ומאשרים רק אותו ושאר הבלוקים מבוזרים בין כולם.
משהו מוכן להסביר לי?
תודה
תגובות נוספות
חזרה לכתבה