אוכל  נבחרת השפים  מוטי טיטמן
מה עושים עם לפת?
מוטי טיטמן
פורסם: 14.01.18, 13:36
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 42 תגובות ב-27 דיונים
1. עם לפת עושים שלרם
עזרא ונעים   (14.01.18)
2. שורפים אותה
תומר   (14.01.18)
3. רק תבשיל אחד ??
הרשלחה   (14.01.18)
4. תבחה ס'קסיה עם לפת ודגים-טריפולי
יסמין   (14.01.18)
5. אנדיב- עולש בעברית, כן מגדלים בארץ, ביישוב תקוע
דוד ,   ירושלים   (14.01.18)
מוצרי חוות תקוע (פטריות, שורשים ועוד) גם משווקים בכל סופר בארץ

חוצמזה, הקרפצ'יו נראה מדהים
טוויסט יפה
6. מעניין מה מקור שם המשפחה טיטמן?
יענק'ל זילברשפריץ ,   פעמי תשל"ז   (14.01.18)
מעניין מה מקור שם המשפחה טיטמן?האם מדובר ב"עיברות" של השם הפולני הידוע בז'אז'ינסקי (זביגנייב בז'אז'ינסקי) או לחילופין של השם הגרוזיני החביב ציציאשווילי?:-)

אילה ליקה לכווווווולן:-)
7. גם השף וגם האוכל שלו נראים סופר יאמי
6   (14.01.18)
8. חזרת, צנון ולפת
שם חם ויפת ,   רפת   (14.01.18)
9. מתכון מצחיק,יש כל כך הרבה דברים על הלפת שלא ירגישו כלום
השף הרושף   (14.01.18)
שים נעל מבושלת תחת לכל הטררם הזה שמופיע במתכון זה יהיה טעים באותה מידה
10. אני רגישה ללפת,אותי היא מעלפת אם לידה אני חולפת
שם,חם ו...   (14.01.18)
11. פסול - יותר מדי סוכר, חבל
נחמה   (14.01.18)
12. ליסמין
אתי   (14.01.18)
תני מתכון בבקשה
13. פלוץ
הרצל קוקוריקו   (14.01.18)
יותר פשוט לאכול פלוץ. מי שמכיר וטעם פעם שלרם יסכים איתי בעעע
14. הטבח צריך ללמוד לדבר עברית
רון   (14.01.18)
בעצם בעצם בעצם
15. השרוף על הלפת כמו שרוף על כל דבר אחר פשוט מסרטן.
זהירות   (14.01.18)
16. הבחור עובד יפה
טעים   (14.01.18)
לא מכיר אותו אבל עשה לי חשק.
אהבתי את התוספת של אגוזי הלוז החריפים. נראה שיחוק אמיתי.
17. זול?10 שקל שנה שעברה קניתי,כלום לא זול במדינה שלנו
THK   (14.01.18)
18. טיטמן..
(15.01.18)
מצחיק.. עם החולצה הזו.
19. תשאלו בר"ג אור יהודה ופרדס כץ על לפת.
דב בינדר ,   יהוד   (14.01.18)
אצל העירקים בחורף מבשלים את הלפת הם קוראים לזה "שלרם" ומתים על זה.
20. שני דברים עושים עם לפת, שלרם ומחללה, מתוקים וחמוצים בהתאמה
בגדדי   (15.01.18)
21. נראה מגניב! אפשר גם עם גבינה על בסיס צמחי. ודי עם "בעצם" כל
מרב ,   ירושלים   (15.01.18)
מילה שנייה
22. איפה אתם קונים אותה??
ליז ,   ירושלים   (15.01.18)
בחיים לא ראיתי לפת בישראל, רק צנון מר...
23. עם לפת עושים גזים. והרבה. ונוראיים באיכותם
איתמר   (15.01.18)
24. השימוש שלי ב לפת פשוט ביותר, מוסיפה אותו להרבה
ז׳קלין   (15.01.18)
ירקות שורש (וירקות נוספים). בתוך קערה גדולה אני חותכת הכל לפרוסות או רצועות, מתבלת במלח, פלפל גרוס, סוג אחד של עשב תיבול יבש (בזיליקום או נענע או טימין),שמן זית בנדיבות ומערבבת היטב. שופכת הכל לתבנית אפיה עם נייר אפייה ולתנור. חום 180-200 מעלות, חצי שעה בערך עד שזה נראה צלוי וזהוב. הריחות מעלפים והטעם עוד יותר.(רק עם ירקות טריים, לא קפואים!)
הלפת יוצאת נהדרת ומתקתקה.
לדבר הנפלא הזה קוראים בשתי מילים : אנטי-פסטי. בתיאבון!
25. אישית וגם אשתי, אנחנו לא אוהבים את "השף" כי הוא מלא בקעקועים
DANY - דני ,   TORONTO - טורונטו   (15.01.18)
אישית וגם אשתי, אנחנו לא אוהבים את "השף" כי הוא מלא בקעקועים - אנחנו לא יכולים לסבול את זה - אנשים עם הערכה עצמית נמוכה ...
הוא הורס את הירקות האלה עם כל הבישול והשריפה! ו, כל המלח!
- יש לנו כאן rutabaga - הם גדולים (עד 15 ס"מ), חום / לבן בחוץ בצבע קרם בפנים. הם קצת מתוקים. אנחנו אופים פרוסות עם מעט שמן עליהם, עם ירקות שורש אחרים, או לרסק אותם לאחר הרתחה. עדיין יש לנו כמה בחדר הקרור כמה שקנינו עבור 0.50 דולר קנדי ​​עבור 5 ק"ג בסופרמרקט.
- כמו כן יש לנו לפת אשר קטן יותר, לבן / סגול בחוץ ולבן מבפנים. אלה לא חריפים. אנו משתמשים בהם גולמית בסלטים - בדרך הטבעית יותר.
שניהם גדלים כאן, אבל הלפת עכשיו בא ממקסיקו.
- זה חבל לבשל אותם - הם מצוינים לפי לעיל.
- העולש הוא עם עלים לבנים, גם ממקסיקו עכשיו.
כדי לתקן 5, "לדוד מירושלים" - אתה טועה בהרבה, על פי ויקיפדיה: https://en.wikipedia.org/wiki/Endive:
"זה נקרא לפעמים עולש בארצות הברית ונקרא chicorée frisée בצרפתית שגורם לבלבול נוסף הנובע מהעובדה frisée מתייחס גם לירוקים נבולים קלות עם שמן"
- גַם: האם צ'יקוריה ועולש זהים?
בכל הגדלים והצורות, עם זאת, עדיין שייכים לאותו מין למרות שהעולש המתולתל לעתים קרובות משווק באופן שגוי כמו צ'יקוריה.
26. החיים קצרים בייבי! כמה חומרים וכמה עבודה. בשביל לפת ??
בשלונה   (16.01.18)
27. מגעיל
מגעיל   (04.06.20)
לא הלפת הקעק ועים
תגובות נוספות
חזרה לכתבה