אוכל  נבחרת השפים  מוטי טיטמן
כך תכינו פולנטה רכה מתירס טרי
מוטי טיטמן
פורסם: 04.02.18, 09:19
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 23 תגובות ב-19 דיונים
1. סתם מסתבך, אפשר לעשות הרבה יותר בקלות
רומן ,   מרכז   (04.02.18)
מגרגים קלח (או עדיף את כל המגש) בפומפיה, את המסה הרטובה שמים במחבט יחד עם הרבה חמאה, מטגנים עד שיש מעט נוזלים תוך ערבוב קבוע. מוסיפים פרמזן ומגישים.
אפשר לשים ביצה עלומה מעל.
2. לכמה מנות הכמות הזו מיועדת?
(04.02.18)
3. המון עבודה עבור תבשיל שאפשר להכין בדקות מקמח תירס
דסקלו מומיצה   (04.02.18)
ההבדל בטעם מזערי ולא שווה את הטרחה הגדולה בשימוש בתירס טרי
4. אחלה אלטרנטיבה
(04.02.18)
5. איזה בלאגן!!!!!
(04.02.18)
ואיזה ברברן! זה לא פולנטה, בחיים לא! בשביל הקצת ממליגה הזו שהוא שם בכוס כל כך הרבה בלאגן, זה שף זה? ועוד ממליגה נוזלית עם חלב!
6. אהבתי "גוש פרמזן,אפשר גם פחות..." וואלה איזה דיוק שוויצרי
השף הרושף   (04.02.18)
אפשר גוש (כמה זה גוש שאפשר פחות ממנו) גוש של חצי קילו? של קילו של 100 גר?
אגב המתכון עצמו הוא ,מתכון לסתימת עורקים (חלב+חצי כוס שמנת+חבילה וחצי חמאה ועל הכל גוש ,שאפשר פחות ממנו,של פרמזן וקרם פראש) נו..בחייאת.
7. האם אפשר להכין כך גם ממליגה ?
(04.02.18)
8. זה לא פולנטה זה סתם דייסה עתירת שומן השף חלש
גל   (04.02.18)
9. למה לסבך
תירס ,   קופסת שימורים   (04.02.18)
קשה כבר לאכול תירס כמו שהוא, ולהשתמש בקיסם?
גם יותר בריא, וגם יותר טעים!
10. נראה טעים רצח!
גרגרן   (04.02.18)
11. כמה אני אוהב פולנטה. ננסה להכין
שמן   (04.02.18)
12. ממליגה מקמח תירס ומים הכי טעים
רומני מולדובני   (05.02.18)
אפשר לאכול עם כל דבר שמנת בולגרית טונה גולש דגים ועוד הרבה
13. יש אלטרנטיבה צמחונית ?
תודה מראש   (05.02.18)
מוצרי חלב מופקים בעינויים
14. מה ההבדל במשקל בין גוש פרמזן לחצי גוש פרמזן ??
ככה וככה   (05.02.18)
15. אני מכין ב 1/4 זמן ו 1/4 מאמץ. כנסו.
פולנטאי מקצועי ,   נווה תירס   (05.02.18)
קחו שקית גרעיני תירס קפואים
בשלו בחלבבגובה כ 1 סמ' מתחת לגרעינים לרתיחה עדינה שנימשכת 5 דקות. לערבב מיידי פעם
הוסיפו כפית מלח. כף חמאה.
פרמזן רק בסוף
לטחון היטב בבלנדר מוט
מתקבלת עיסה מתקתקה מלוחה ניפלאה
בתיאבון
16. פולנטה
רחל   (05.02.18)
אני לא מבינה את הפלצנות שהוא מביא בהכנת פולנטה אני גדלתי על ממליגה שנעשית מקמח תירס פולנטה שדורשת בדיוק עשר דקות הכנה ולא סיפור בהמשכים יום טוב
17. לכל אלה שמבקשים להשוות בין פולנטה לממליגה
איטלקי   (06.02.18)
אני קורא את התגובות ״החכמות״ של אלה שמנסים להשוות בין פולנטה מתירס טרי לממליגה שעשויה בכלל מקמח תירס ואני פשוט מתחרפן. כרומני שגדל על ממליגה וגם למד באיטליה ונחשף אז לפולנטה האיטלקית אני אומר שאין מה להשוות!!!! יש דמיון בטעם אבל בזה זה נגמר. הפולנטה בעלת מקרם נעים בהרבה עם טעמים מגובשים ומלאים יותר. הניסיון להשוות בין פולנטה לממליגה זה כמו להשוות בין שניצל אמיתי שטוגן זה הרגע לבין שניצל טבעול!!!
18. הייתי מוסיף רוטב אזמרגד עם בסיליקס
צינגרבאי י.   (07.02.18)
כל זה כמובן, כתחליף לסרטני נהרות מקומבריה
19. יצא מעולה!!! תודה רבה!
רונה   (01.11.19)
חזרה לכתבה