אוכל  מדורים  מתכונים
כך תכינו את הפיצה המושלמת
עמוס שיאון
פורסם: 14.03.18, 10:02
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 61 תגובות ב-28 דיונים
1. מן הראוי לשים תמונות של פיצה שנאפתה בתנור ביתי, לא?
(14.03.18)
2. עוד ישראלי שלא יודע להכין פיצה - טיפים אמיתיים
האיטלקי   (14.03.18)
1. שמרים הם יצורים חד תאיים שניזונים מסוכר ותוצאת הלוואי של שילובם היא התפיחה. מלח הורג (!!!) את השמרים בכך שנכנס לתאים, יוצר חוסר איזון במינון המלחים בתוך התא, גורם לכניסה רבה של נוזלים ולפיצוץ התאים. שמרים לא נוגעים במלח, אין בזה שום הגיון!!
את המלח מוסיפים לאחר שתפקיד השמרים הסתיים!
2. על מנת שהתוספות לא "ישקעו" בתוך הפיצה, מכינים את הפיצה והרוטב ומכניסים לתנור ל-2-3 דקות לצורך ייבוש של הרוטב ורק אחכ מוסיפים את התוספות והגבינה.
3. כל תוספת מקבלת זמן תנור שונה - לדוגמא : זיתים מוסיפים לקראת סיום האפייה אחרת הם נשרפים. תוספת בשרית תשים מהתחלת האפייה ורצוי קרוב לנקודת החימום של התנור. הימנעו מתוספת עגבניות, הן מגירות המון מים והורסות את הבצק. אם מתעקשים על עגבניות, יש לטגן מראש ולייבש טוב-טוב.

עדיף ששפים ישראלים יתעסקו בחומוס-צ'יפס-סלט ולא יכתבו על דברים שהם פחות מבינים בהם כי זה נשמע ומרגיש חובבני.
3. קהילת הפיצה בישראל
קהילת הפיצה/פסטה   (14.03.18)
רק קמח 00 עשיר בגלוטן.. התפחה של 24 שעות לפחות במקרר! עגבניות פולפה. ותנור שמגיע ליום של מעל 300 מעלות
4. משטח אפיה www.fastandcrust.co.il
עמוס   (14.03.18)
www.fastandcrust.co.il משטח האפיה מספר אחת!!! עם זה מכינים פיצה כמו בטאבון
5. דווקא האיטלקי צודק. למה לנבל את הפה?
איתן ,   הרצליה   (14.03.18)
6. כמות הבצק שרשומה , מתאימה ל 3 פיצות דק' .
שף   (14.03.18)
7. הגעתי לפסקה שאשפשר להקפיא את הבצק והפסקתי לקרוא.
אייל   (14.03.18)
8. מומלץ להשתמש בגבינה טבעונית
מוצרי חלב ,   מופקים בעינויים   (14.03.18)
למשל טבעונית מגורדת של טבע דלי או גבינת קשיו וחומוס שאפשר להכין בבית.
9. פיצה פוגסטה
רוב   (14.03.18)
מכינים שני עיגולים דקים של בצק פיצה , מניחים עיגול אחד על בסיס קערה עלולה , מרתיבים את הדנות של הבצק ובתוכו יוצקים גיבנת מוצרלה מגורדת (אם אפשר מחלב בופאלו) מעורבב עם פרודי טונה ברוטב עגבניות ,כל זה בלי לעלות על דפנות הלח של הבצק , מניחים את העגול הנוסף מעל ומהדקים שני בצקים עד סגירת התוכן . מעל מפזרים שני בצלים חתוכים לטבעות, מתובלים בשמן זית ואורגנו כך יכסו את הבצק ו מים בתנור ב- 190 מעלות עד שהבצל יקבל צבע זהוב עמוק.
10. Roccbox
יוני   (14.03.18)
קניתי לפני שבוע ... תוצאות מעולות.
11. פיצה, אוכל לילדים.בצק בסיסי עגבניות מרוסקות מקופסה
אחד העם   (14.03.18)
גבינה צהובה ובולגרית מעל ואיזה תוספות שרוצים.
הילדים אומרים שיותר טעים מצריכה וכמובן זול ב90%.
12. עמוס שיאון,
שרה ,   מגיעה לאיטליה באוטו.   (14.03.18)
אם זה פיצה אז מסכנים האיטלקים! ככה לא עושים פיצה ואף איטלקי לא היה אוכל את זה! מה הקמצנות הזו למרוח את הרוטב עד לקצה הבצק? רוצה לחם? אז תאפה לחם אבל אל תעבוד על אנשים בעיניים ותספר להם על פיצות כי אין לך מושג בכלל איך פיצה צריכה להיראות וה"פיצה ביאנקה שלך זה טארט פלמבה צרפתי ולוכסמבורגי.
וYNET: תפסיקו למחזר מאמרים על אוכל כי זה כבר היה פעם הגועל נפש הזה! חפשו אוכל אמיתי להביא לקוראים שלכם ולא לעבוד עליהם בעיניים עם פסויידו פיצות.
13. ביצה
טלקי ,   נאפולי   (14.03.18)
בבצק מוסיפה המון
14. אני אופא כבר 20 שנה ולא מסכים איתך
רוןן   (14.03.18)
השמרים אכן לא מעורבבים במלח ישירות אבל הם נמצאים בבצק למרות שיש גם שמרים בבצק, יש איזון מסויים בפורמולה שנותן גם מליחות וגם שמרים פעילים, אופים נוהגים להוסיף מלח עכבור 3 דקות לישה ראשונות, אני חושב שזה רק הרגל של אופים כדי שיהיה להם סימן לא לשכוח לתת מלח, אני מבטיח לך וזה בדוק, שים שמרים בקמח או טריים במיים מתחת לקמח, שים מלח מלמעלה על הקמח, תלוש הכל בסדר, אני אחראי, לגבי מה שכתבת שצריך לחכות שפעולת השמרים תסתיים, אז אין דבר כזה, השמרים פעילים עד שהם מתים, עד שהבצק כבר לא טוב, אובר תפיחה, נוזלי מסטיק, ומריח אסיד, בהצלחה
15. יחס קמח מים שגוי
(14.03.18)
הייס הנכון 280 מל שזה בערך כוס ועוד שישי כוס לחצי קג קמח כמו כן צריך פחות שמרים יבשים. 5 גרם לקג קמח. הכמות שצוינה במצכון פי 3 עד 4 שזה מזרז תהליכים אבל לא בהכרח טעים יותר . טיפ: מוצרלה רק גד או מחלבות בוטיק. לא להתקרב לתנובה . כנל לא הייתי לוקח סיכון עם נועםאבל אולי אני טועה
16. למה אין מתכון בריא
שני   (14.03.18)
17. נכון מאוד!
יוני ,   תל אביב   (14.03.18)
פשש אם הקהילה אומרת
18. קנו מעדנות ותעזבו אותנו במנוחה עם הלכלוך במטבח בשביל 2
שי   (14.03.18)
משולשים
19. מתכון בריא יותר עם קמח מלא! בצק עבה.
דודו ,   צפון   (14.03.18)
אפשרי להחליף את הקמח המלא בקמח רגיל למי שרוצה. המתכון: 4 כוסות מדידה, קמח מלא, 1 כוס קמח רגיל. כף גדושה של שמרים יבשים, כף סוכרזית לבישול, כף מלח, רבע כוס שמן זית, 3 כוסות מים בערך. הכנה: לשים את כל המרכיבים היבשים בקערת מיקסר ולערבב. להוסיף את המים בהדרגה תוך כדיי לישה במיקסר במהירות נמוכה. לבסוף להוסיף את השמן זית. לסיום הלישה במיקסר לעלות את המהירות במיקסר עד שהכל נעשה מרקם אחיד ודביק. ולסיים במהירות נמוכה. לעטוף את הקערה בניילון נצמד לתפיחה של שעה. הכנת רוטב הכי קלה בעולם: 3 כפות רסק, 3 כפות שמן זית, 5 כפות מים, כף בזיליקום, כף אורגנו (לשיפור הטעם אפשרי לקנות רסק בטעם פיצה) ולערבב היטב. לפרוס את הבצק התפוח על תבנית עם נייר אפיה ולרדד. למרוח את הרוטב עם כף על הבצק להוסיף מוצרלה להכניס לתנור בטמפ' גבוהה 220 מעלות טורבו, 10 דקות בקומה נמוכה בתנור.(למניעת שריפת מוצרלה, להעביר את התנטר לחום רגיל ללא טורבו) בתיאבון.
20. מתכונים עם טעויות \הטעיות
שש   (14.03.18)
איך בדיוק כדור בצק יתפח אם אתה עוטף אותו בנילון נצמד ? (ברור למי שמבין שהכוונה היא לשים בכלי גדול מספיק ולכסות את הכלי , אבל זה לא מה שכתוב - מי שלא יודע , הרסת לו את הבצק)
21. מדוע התמונות אינן בפוקוס
הוקוס מוקוס   (14.03.18)
22. המתכון שלי לפיצה קלה להכנה ומהירה
רז   (14.03.18)
מצרכים:
פיתה עיראקית
שמן זית
אורגנו
רוטב פיצה של יכין
גבינה מגורדת
תוספות שאוהבים (זיתים, פטריות, עגבנייה וכו')

הכנה:
שמים פיתה עיראקית על נייר כסף ומורחים רוטב עגבניות
אחר כך שמים כף שמן זית.
אחרי זה מפזרים גבינה מגורדת על הרוטב פיצה.

על הגבינה המגורדת מוסיפים תוספת במידה ורוצים.

מכניסים את הפיצה (ששמים כאמור על נייר כסף) לתנור שחומם מראש 180 מעלות למשך 8 דקות בערך.

ואז הפיצה מוכנה
בתאבון

23. לכל המגיבים וגם
חלי   (15.03.18)
לכותב. סעו לארגנטינה תטעמו מה זה פיצה אלוהים, אחרי זה תחזרו ולעולם לא תגעו ב"פיצה" יותר
24. מממ... פיצהההה!!!!
שלומי   (15.03.18)
https://www.youtube.com/watch?v=md06Z9SEbsg
25. נייר אפיה?
לילך   (15.03.18)
על האבן אופים עם נייר אפיה?
26. יש לי מתכון נדיר לעוף עם וויסקי - מתכון ממש מעולה הכנתי בבית
אריאל ,   תל אביב   (15.03.18)
מצרכים:

בקבוק וויסקי משובח

עוף צעיר - עד 2 ק"ג

מלח, פלפל, ועשבי תיבול

שליש כוס שמן זית מעולה



אופן ההכנה :

לשטוף היטב את העוף

לשתות כוס וויסקי

לשפשף את העוף היטב במלח, פלפל ועשבי תיבול

לעסות אותו מכל הכיוונים בעזרת שמן הזית

לחמם את התנור ל 180 מעלות

עד שהתנור מתחמם לשתות עוד כוס וויסקי

לשים את העוף בתבנית גדולה

לשתות עוד 2 כוסות וויסקי

לסים הטרמוסטת במספר 3

אחרי עשרים דקים להכניס את הציפור לתנור

אחרי חצי שאה להשים בתוך התחת של הציפור כוס וויקי

תיקנס לערון ותשטה אוד כוס מהמיץ של הציפור

לשיר הציפור הבן זונה בטנור

לשתות עוד כוס וויסקי

לטפור- לוושל- לא חשוב

שילח ליזדיין הציפור

לנסות לוצי הציפור השרמוטה בלי לסרופ היד

תשפוח אוד וויסקי בגרון שלך

לנסות אוד פאם לאוציא הציפור קי לא אלך כודם

לארים הקוס ימה של הציפור מהריספה ולנגב אותו עם הסמרתות של הספונגה וללחת לישון

כי כוס אמק נגמר הוווויסקקקי ומי אוהב לאחול ציפור
27. באיזה שלב אפשר להקפיא את הבצק?
(15.03.18)
אחרי הרידוד? איך מפשירים?
28. אפיה של בצק פיצה
כרמלה לרנר   (15.02.19)
האם אפשר לאפות את הבצק חצי אפיה כאשר המישפחה באה לשים את הרוטב והגבינות???דחוף תשובה
תגובות נוספות
חזרה לכתבה