דיגיטל  אינטרנט
סופו של האח הגדול?
שגיא כהן
פורסם: 11.02.18, 09:55
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 26 תגובות ב-15 דיונים
1. יצרו לנו עבודה :-)
עובד היי טק   (11.02.18)
אבל סבבה, מקובל לגמרי, כל עוד באמת תהיה אכיפה ולא נהיה היחידם שמשקיעים בזה.
2. אם צריך חקיקה בשביל להגביל את הטכנולוגיה - הקרב אבוד
יסמין ,   צפון   (11.02.18)
מה שהטכנולוגיה מסוגלת לעשות - אנשים ישתמשו בה לעשות את זה. אם ייתפסו - זה יכאב לכיס שלהם, אבל עד אז - הרווח ידאג שזה לא יזיז להם יותר מדי.

עידן הפרטיות מת - ואנחנו צריכים לקבל את זה, להסתגל ולעבור הלאה. יש דברים שאפשר להשיג יותר בקלות כאשר אין לך מה להסתיר. כן - אני יודעת על כל סיפורי הזוועה של "המעביד שלי יגלה שאני בטיפולי פוריות אז הוא יפטר אותי" - לרוע המזל, אין הרבה מה לעשות בנוגע לשמירה על הסודיות. אפשר לתבוע את המעביד על אפליה פסולה - וזה מה שצריך להיות - לא שמירת הסוד אלא יצירת מצב שבו הסוד לא משנה שום דבר לגישת יתר האנשים.
3. אולי זה יביא את הסוף של עידן החינם באינטרנט
(11.02.18)
מי שיסבול כרגיל אלה החלשים
4. תראו מי יושב בוועדת הסייבר בכנסת! הקרב אבוד!!!
אוי לבושה   (11.02.18)
5. מה זה משנה
(11.02.18)
אם המדינה בחסות דרעי יוצרת מאגר עצום של הפרטים הביולוגיים של כולנו, מי שלא יצטרף לא יוכל לצאת מהארץ כי לא יחדשו לו את הדרכון. איזו פרטיות תוכל להיות לנו ממילא.
6. תקנות
אבי   (11.02.18)
נו..אז מה אם הם יודעים מה שאני קונה.... אוכל..מבלה....
הכל חרטה...
7. חייב בארץ
להגיע   (11.02.18)
תקנות מחמירה לפרטיות יש כאן השתוללות בארץ כאן בארץ כול צילום מסחרי משודר בטלוויזיה בלי רשות כאילו מה רייטינג כנל ארגוני הממשלה
8. זה נשמע כמו הסוף של גוגל
ברק ,   ישראל   (11.02.18)
גוגל = חברה עם הכנסות 0, רווח תפעולי 0, יצרנות 0
כל מה שהחברה הזו עושה היא לתת שירותים (מצוינים וחשובים) בחינם, כדי לנטר את דפוסי הפעילות של המשתמש ולמכור אותם לכל המרבה במחיר על מנת לשתול פרסומות שמתאימות לדפוסים שלו.
בלי הדבר הזה, גוגל למעשה מתה. מעניין לראות אם הדבר הזה אכן יעבור.
9. אנשים ימכרו את כל הפרטיות שלהם תמורת קופון של עשרה יורו
חי   (11.02.18)
אם המהלך לא ילווה בהסברה ושינוי דעת קהל לא יקרה כלום. צריך אירוע קטסטרופלי על מנת שאנשים יבינו את סכנות חוסר הפרטיות.
10. ממש לא
Q   (11.02.18)
"תיאורטית, כבר היום אפשר לכתוב קוד פשוט שמנטר את מצב ה'נראה לאחרונה' בווטסאפ..."
רק בתאוריה... מעשית וואטסאפ בודק רצף של פעולות ספציפיות שרק האפליקציה האמיתית עושה, כל חריגה מרצף הפעולות האלה תגרום למספר (שהוא למעשה שם המשתמש של וואטסאפ) להחסם.
אני יודע את זה מנסיון, כך שתאוריה זה נחמד מאוד אבל בצורה מעשית, אי אפשר לעשות את זה.

יום טוב לך ברזילי חמוד של אמא.
11. אני עובר לשם!!!
(11.02.18)
12. ומה עם המאגרים הביומטרים????
ישראלית מפוחדת   (11.02.18)
בהודו נפרץ המאגר, ופרטי האנשים נמכרו ב8דולר לאדם
13. שממשלת ישראל תגן על פרטיות? בדיחה טובה. בחסות
ישעיהו   (12.02.18)
הפרויקט השנוי במחלוקת 'ישראל דיגיטלית' מכניסים מצלמות למקומות האחרונים שהיינו מצפים. זקנים ניצולי שואה עריריים שהיו עירומים בתאי גזים באושוויץ, עכשיו מצולמים בעל כרחם במקלחות בבתי אבות מוזנחים, במקום שיתוגברו הצוותים הקורסים. מהממשלה הזו אתם מצפים ליחס אנושי כלפי אזרחיה? רבים מהם הינם בגדר משת"פים של התאגידים שאמורים להיות מפוקחים על ידם. הלוואי והיינו לומדים מהאירופים כמה דברים.
14. בפועל מחייב גם בישראל וכמעט בכל העולם
טוביה   (11.02.18)
התקנות החדשות חלות על כל מי שיש לו אזרחות של מדינה באיחוד האירופי, גם הוא לא מתגורר בה. כלומר, מבחינת האיחוד האירופי התקנות חלות גם על אחוז די גבוה של ישראלים שמחזיקים גם באזרחות נוספת (ומספיק להזכיר את כל יוצאי גירוש ספרד עם האזרחות הספרדית, יוצאי מרכז-מזרח אירופה שמקבלים אזרחות פולנית וכד'). לכן בפועל, גם חברה ישראלית שפועלת רק בישראל, עדיין מחוייבת מבחינת האיחוד לעמוד בתקנות במידה והיא מחזיקה מידע על אזרחי האיחוד, מידע שכמעט ודאי שהיא מחזיקה.
אגב, בניגוד לאיך שקנסות פועלים בדרך כלל, הכנס הוא 20 מ' אירו או 4% לפי הגבוה, לא לפי הנמוך. כלומר, סטארט אפ קטן בישראל שלא עומד בתקנות יכול למצוא את עצמו עם קנס של 20 מ' אירו לפני שהוא הרוויח את השקל הראשון.
כמו שזה נראה כרגע, התקנות בחזקת "גזרה שאין הציבור יכול לעמוד בה" עבור חברות קטנות ואפילו בינוניות ויש לי הרגשה שחלק מהתקנות, או לפחות החלק של הקנסות, ירוכך בשנים הקרובות כי זו ממש עלולה להיות פגיעה בכלכלה ובצמיחה.
לגבי התקנות בארץ- אם התקנות האירופאיות דורסניות מיד, שלנו מרוככות מידי. משהו באמצע היה אידיאלי.
15. הרבה רעש על כלום
יובל   (13.02.18)
פרקטית, התקנות לא דורשות הרבה, ויש לא מעט סייגים לפני הפעלת קנסות, אם בכלל. כל עוד נושאי משרה ובעלי החברה לא מועמדים לדין פלילי עקב הפרה, שורת הרווח קובעת. ארבעה אחוז הפסד במחזור הגלובלי, לעומת שורת רווח נאה, מהווה פרצה קוראת לגנב.
חזרה לכתבה