אוכל  נבחרת השפים  מוטי טיטמן
מתכון לפרגית עם קינואה
מוטי טיטמן
פורסם: 10.04.18, 11:04
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 33 תגובות ב-17 דיונים
1. איכס. עלוב
(10.04.18)
2. מתכון טוב, אבל
אלה   (10.04.18)
יחסית לארוחה שאמורה להוות תחליף לארוחת ילדים היא מצריכה לא מעט זמן הכנה
3. עם כמות כזאת של שמן במרינדה אל תמכרו לי בריאות
בסך הכל עוף עם תוספת   (10.04.18)
4. מוטי טיטמן
(10.04.18)
אתה לא יכול להחליף כלום עם שום דבר כי אין תחליפים לא לסלק ולא לקטשופ. חוץ מהסוכר שיש בשניהם כל אחד עומד בפני עצמו אז לפני שאתה עושה תחליפים מציעה לך ללמוד קצת את הנושא ואחר כך לספק תחליפים. ואם אין, אז יש להישאר במקור ואפילו שאתה חושב שזה משמין אבל זה לא כי הכמות היא שעושה את ההשמנה והסוכר הוא שעושה את ההשמנה. אפשר להכין אולי לבד קשטופ מחומרים שלא משמינים או להישתמש בחומרים אחרים שאינם סוכר כדי להמתיק את הקטשופ אבל לא להחליף אותו בסלק כי זה ממש לא אותו דבר מבחינה בריאותית. שניהם חשובים לגוף ועושים משהו מיוחד אבל אין בכלל השוואה ביניהם. והמנה שאתה מנסה לספר שהיא יותר מזינה ובריאה מהשניצל עם תפוחי האדמה והקטשופ היא טיפשות אחת גדולה מצידך כי גם במנה כזו של תפוחי אדמה ושניצל עם קטשופ יש בריאות. ראשית השניצל הוא בלי העור והקריספיות שלו נוצרת מהביצה ופרורי הלחם - חלבון ופחמימות - ואם את הפרורים מכינים לבד מלחם מחיטה מלאה אז שוב יש משהו בריאותי. את הקטשופ אפשר להכין לבד עם תחליף סוכר כמו אגבה - פתח פעם וויקיפדיה זה יעזור לך ללמוד בישול - והסוכר החום שלך הוא לא תחליף לדבש בחיים לו ובטח שלא לדבש אורגאני והוא לא בריא הוא יותר גרוע מסוכר לבן כי הוא לא מזוקק לגמרי ואין בו שום ויטמינים ושום בטיח רק קלוריות ריקות. ותפוחי אדמה בריאים מאוד כי יש בהם ויטמינים ומינראלים ואם מכינים אותם נכון אז הם גם מזינים מאוד כי הם מכילים גם פחמימות כמו הקינואה שלך... והם גם יותר טריים מהקינואה שלך שמי יודע כמה זמן שכבה בתוך שקים במחסנים ואין בה יותר שום דבר מזין חוץ מפחמימות ריקות ואולי קצת עובש שלא רואים אותו!
כמו שהערתי כבר במתכון אחר שהיגשת כאן, אין שכל אין דאגות. אתה בטוח שאתה טבח? שף אתה לא! כי בשביל להיות שף צריך הרבה ידע בבישול וגם לדעת שלא מחליפים סלק בקטשופ או להפך קטשופ בסלק כי זה לעולם לא אותו הדבר. ואף אמא לא תחליף את השניצל שלה עם הטוגנים והקטשופ למשהו אחר ובטח שלא למאכל כזה כי הילדים יזרקו לה את זה לפח כשלא תיראה. נותנים לילדים מה שהם אוהבים במסגרת הדברים הטובים והבריאים ולא מחרטטים להם על פסויידו גורמה כי הם לא בשלים לזה. ואל תספר לי ולאף אחד ששומן של עוף יותר בריא משומן של חלמון ביצה ושל שמן חמניות... כי איש לא יאמין לך. הבדל של שומן רוןוי ושומן לא רווי הוא הבדל גדול ביותר.
טוב מספיק עם ההרצאה. ניכשלת!
5. או,סופסוף מתכון בלי בשר שמתאים לצמחונים. מתה על פרגיות
שנטל   (10.04.18)
על קינואה אני לא מתה ,אבל הרבי שלי אמר שזה מאכל טוב וחשוב שנקרא לזכר יהודי מומר בשם גלילאו גליליי (כי אבותיו היו מהגליל) שאמר " קינואה תנועה"
6. מה זה אמור להיות 1 ליטר שמן?
קינואה אדומה לא טעימ   (10.04.18)
7. בלי קטשופ (כי זה לא בריא) אבל מרינדה מליטר שמן?
(10.04.18)
8. מגיב 4 עוד אחד שלא אכל בחייו במסעדה
עוד אחד   (10.04.18)
מציע לך ללכת לאכול אצל הבחור הזה. אני די בטוח שלאחר מכן תאכל גם את הכובע. אחד השפים המבריקים בארץ! בדוק!
9. נראה סוף תודה
טעים   (10.04.18)
10. התמונה של הפרגית נראית כמו זחל ענק על הצד :(
התמונה של הפרגית ,   אוז   (10.04.18)
11. למה לא מביאים כשרונות ענק מוכחים כמו קונפורטי
נראה רע   (10.04.18)
אצלו כל דבר זה מלמיליאן. גם בצבע, גם בטעם וגם במרקם.
12. שדרוג קטנטן למתכון - להחליף את הקינואה בצ'יפס והפרגיות בקבב
(10.04.18)
13. שידרוג נוסף, בצל יכול להרוג, די לדחוף בצל לכל דבר
אלרגי לבצל ולאנשים ש   (11.04.18)
14. 1 ליטר שמן סויה... 1 ליטר שמן סויה?????
אלי   (11.04.18)
15. מאיפה לקחתם פרגיות?
(12.04.18)
פרגית הוא עוף צעיר מגיל 6 חודשים ועד להתחלת ההטלה של הביצים שאז הפרגית הופכת למטילה.
היום יש מומחים חדשים שמנסים למתג חלקי חזה של עוף עם שמות שלא שייכים
16. גם כזה אני יכול לעשות
מבאס   (12.04.18)
17. או שהטבח צריך להתפטר, או שהעורך צריך להתפטר!
טועם   (12.04.18)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה