אוכל  מדורים  צמחוני וטבעוני
המבורגר טבעוני? לא בצרפת
חגי לפלר
פורסם: 22.04.18, 09:26
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 183 תגובות ב-92 דיונים
1. סוף סוף
(22.04.18)
רק ככה תהיו טבעוניים אמיתיים, תפסיקו להשתמש במושגים מעולם המטבח הבשרי.
2. כבר אין שמות חלופיים כמו
ישראל ,   ישראלי   (22.04.18)
קציץ ירק...קציץ__________(עם שם התכולה) ?
3. צריכים לשמן קצת את תעשיית הבשר כדי שישתקו כי הם פוחדים
טל ,   שוחד זה הסיפור   (22.04.18)
4. למה זה מפריע לטבעונים?
(22.04.18)
אם אף אחד לא קונה מוצרים טבעוניים בטעות אז שינוי השם יהיה חסר השפעה.
או שטבעונים מרגישים צורך לאכול משהו שבשם שלו יש רמיזה לבשר?
תחלס הטבעונים היו אמורים לקדם את זה על מנת לנתק כל קשר בין המזון לבין להתעללות בבעלי חיים.
זה כמו להתעקש לאכול משהו שקוראים לו "גופות מרוטשות של תינוקות" למרות שמזמן מכינים את זה מתירס ואין שום קשר למוצר המקורי
5. חביתת חומוס זה הכי מצחיק ששמעתי... ולידיעתה של ברוזה,
יוסי   (22.04.18)
"חמאת בוטנים" וקרם גוף" ימשיכו להקרא ככה מכיוון שקרם וחמאה הם שמות של הרכבים כימיים. קרם הינה תרכובת על בסיס מים (בניגוד ל"משחה" שהיא על בסיס שמן) וחמאה היא תוצר של חביצה (הקשיית מוצקי שומן ע"י טריפה). פילה וסטייק הם צורת חיתוך של בשר בכיוון או נגד עצמות כך שחביצת טופו מסויה לא יכולה להקרא כך כמו שסטייק בוטנים לא תופס.
6. *מעולה*
המפריט הלאומי   (22.04.18)
לפעמים אפילו לצרפתים יוצא משהוא מוצלח
7. מה זה החרטא הזה
דוד ,   ירושלים   (22.04.18)
8. אותו כנ"ל
sue   (22.04.18)
אותו כנ"ל לגבי חתונת גייז.
חתונה הוא מונח דתי ולכן לעולם לא יסכימו לכך שיהיו חתונות חד מיניות.
ברית זוגיות? זה כבר סיפור אחר.
9. עדיף כבר שימציאו לזה שמות חדשים
(22.04.18)
10. צודקים ב-100%
זורו   (22.04.18)
שהטבעונים ימצאו שמות אחרים לאוכל שלהם ולא יקראו להם בשמות של אוכל רגיל
11. יופי!
דנה V   (22.04.18)
זה מראה כמה הקרניסטים מפחדים מעליית הטבעונות :)
יבוא יום והקרניסטם יקבלו קנסות וזמן איכות בכלא.
12. לא ברור לי למה טבעונים מתנגדים
ליה   (22.04.18)
לכל דבר יש שם.
כמו שמשקה סויה זה לא חלב
גם סטייק לחם לא אמור להיקרא בשם של בשר.
לגיטימי לחלוטין.
13. תעשיית הבשר בלחץ
ג'ו   (22.04.18)
פתטי. מזכיר לי את הנסיון של מכון התקנים בארץ להלחם במוצרים מיובאים לטובת חברות ישראליות(למשל, היינץ הוא מתבל עגבניות ולא קטשופ). לא מעניין אף אחד. אז ישווקו בורגרים, ממרח בסגנון גבינה ומשקה סויה/שקדים בסגנון חלב. מגדלי הבקר הולכים לאבד את עבודתם לא רק כתוצאה מהתפכחות הציבור והמעבר לתזונה על בסיס צמחי, אלא גם כתוצאה מהתפתחות הבשר המתורבת, שייצורו יעבור ייעול בעתיד הקרוב ויגרום לבשר חי להיות לא משתלם. כל הברגים של תעשיית המזון מן החי- גדולים כקטנים צריכים לחשוב על היום שאחרי ולהתחיל להשתלב בתעשיית הבשר המתורבת והמוצרים הטבעוניים ולא לנסות להאט מעט את המהפכה עם חוקים מגוכחכים שכאלה.
14. וזה ההסבר בגוף הכתבה:התיקון לחוק עבר בעקבות לחץ של לוביסטים
מרב ,   ירושלים   (22.04.18)
"התיקון לחוק עבר בעקבות לחץ של לוביסטים המייצגים את ארגוני גידול הבקר במדינה עקב עלייה בפופולאריות של המזון הטבעוני בשנים האחרונות"- אמרו בעצם הכל. אנשים מבינים מה הם אוכלים, או יותר נכון את מי הם אוכלים ומגלים חמלה, ולמי זה מפריע? למי שמרוויח כסף מצער, סבל, ניצול, והתעללות ביצורים חפים מפשע!!!
15. מתי אצלנו?
(22.04.18)
כמה לקוחות תמימים נפלו במלכודה "הצהובה האחרת"?

מרבים המוצרים מין הצומח רעל
16. הם מ-פ-ח-ד-י-ם
עוז קרוהן   (22.04.18)
17. מתי בארץ?
(22.04.18)
18. מה קרה? קצת חמלה..
זוהר ,   ב"ש   (22.04.18)
איזה רוע מניע אנשים כאלה.. הגבינה הטבעונית בכלל נמצאת במחלקה אחרת, אי אפשר להתבלבל.. היא "פחות טעימה" מגבינה רגילה, ויותר יקרה.. אבל הטבעונים צורכים אותה כדי לרחם קצת על חיות.. אז מה העניין שלהם?
19. הגיע הזמן!
אחד שיודע   (22.04.18)
תודה למפלצת הספגטי המעופפת!
סוף סוף הגיע הזמן שמישהו יפסיק את השטות הזאת
באופן אישי יצא לי לאכול מאכל שנאמר לי שהוא "שווארמה" טבעונית...לא הבנתי למה לא קראו לזה פלאפל פשוט היה לזה בדיוק אותו הטעם...
אבל איך הם היו יכולים לנפח מחירים אם הם לא היו קוראים לזה "שווארמה"
20. שכל הצמחונים יפסיקו לשחק בנדמה לי
אחד   (22.04.18)
או שאוכלים אאת הדבר האמיתי או שאוכלים עשב וקוראים לזה עשב.
נכון זה עושה להם טוב לחשוב שזה הדבר האמיתי שזו הפנטזיה שלהם,אבל ככה זה כשאוכלים עשב. עשב הוא עשב הוא עשב . הוא לא המבורגר. (אגב זה נכון גם לגבי ויבראטור,הוא אמיתי בדיוק כמו "הבורגר צמחוני")
21. אין ספק כי תעשיית הזוועה מרגישה את הסוף
מיקי   (22.04.18)
העולם המודרני צריך להפסיק לצורך מזון שעל מנת לייצרו בעל חיים נשחט או שמתעללים בו על מנת לייצר חלב ומוצרין או ביצים.

שנים רבות התעשייה רכבה על גב בעלי החיים כי זה יותר זול וקל ורווח לכיסם גדול יותר מאשר לייצר מוצרים שאינם פוגעים בחי באופן כל שהוא.

אני בטוח שגם בישראל ומדינות אחרות ככל שאחוז טבעונים/צמחונים ייגדל כך ייחפשו המגדלים ש"נהנים" על גב בעלי החיים המסכנים פתרונות שיימשיכו להניב להם כסף.

העולם משתנה ומי שלא יישתנה לא יישרוד
22. השימוש במילים אלו הוא מסיבה אחת
רוני ,   ירושלים   (22.04.18)
היום ברור לנו איזו התאכזרות עוברת על עגל, תרנגול, וכל חיה שמגיעה אליינו לצלחת ארוזה יפה בניילון.
הסיבה שאנו ממשיכים לקרוא לתחליפי האכזריות בשמות המקוריים - המבורגר נקנקיות וכו' - היא בכדי שיהיה לנו יותר קל לעזוב את המצרכים מן החי.
המטרה הנעלה הזו מקדשת את האמצעים.
אם זה טעים וללא אכזריות - אז למה לא ?
והיום יש תחליפים טבעוניים מדהימים !!!!

צרפת ידועה כארס כבד האווז הידוע באכזריותו לשימצה.

23. תמיד אמרתי שהצרפתים זה ח** של עם
(22.04.18)
24. צאו לי מהפה. אני אקרא לזה איך שבא לי
(22.04.18)
25. אצלם גם שלט על חנות חייב להיות בצרפתית
דמוחרטא   (22.04.18)
ואם יש שפה נוספת בשלט, אז הפונט שלה חייב להיות קטן יותר מזה של הצרפתית.

בצד הצרפתי של קנדה, צריך היתר מיוחד למכירת מצות, כי מה לעשות, הן מיוצרות בישראל, ולכן כתוב עליהן בעברית, לא בצרפתית.

וזו רק דוגמא קטנה לאיך שלטון שמתיימר להיות דמוקרטי נכנס לך לוריד בדברים הכי קטנים וקטנוניים.
26. צאו לי מהצלחת? צאו לי מהפה!
(22.04.18)
27. הטבעונים לא נכנסים לכם לצלחת
(22.04.18)
הם נכנסים ברווח שבין הסכין לחיה שאתם עומדים לשחוט
28. פשוט יוסיפו את המילה תחליף לפני
(22.04.18)
29. פתטי
אני ,   מרכז   (22.04.18)
תעשיות מוצרי הבשר ומוצרי החלב העולמיות בפאניקה.

משפט המפתח: "...שום אוכל בשר לא רכש נקניקיות טבעוניות וחשב שהוא קונה בשר".
בדיוק ככה.

30. על "סטייק חציל" ו-"סטייק לחם" לא שמעתי. זה כבר מוגזם
ענת   (22.04.18)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה