אוכל  נבחרת השפים  אבי לוי
מאיפה הגיע הקוסקוס? הצצה למטבחי המגרב
לין לוי
פורסם: 12.09.18, 15:29
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 98 תגובות ב-76 דיונים
1. הקוסקוס נולד בתוניס זה דבר ידוע
יעקב הפולני   (12.09.18)
המרוקאים עושים קוסקוס מתוק מחריד ואילו הקוסקוס התוניסאי פשוט מעדן
2. במטבח הטריפולטאי המאכלים שוחים בתוך שמן בכמות לא הגיונית !!!
יוחנן המטביל   (12.09.18)
۩*)•※•☼•※•(*۩
3. מקור הקוסקוס
ישי ,   ראשון לציון   (12.09.18)
לדעתי ,הקוסקוס הינו מאכל יהודי והרי בפרשת הקרבן ישנו המרשם להכנתו "סולת בלולה בשמן"= קוסקוס
4. שמן, שמן, שמן ועוד שמן, ועוד ועוד ועוד....
אמא'לה......   (12.09.18)
5. בכל ארבעת המטבחים.
מרוקאי   (12.09.18)
6. איפה ניתן לקנות קוסקוס אסלי? מתגעגעת....
(12.09.18)
7. עכשיו הכל ברור לכולם...
אני   (12.09.18)
יש רק מסעדות טריפוליטאיות , כי אצלם האוכל והתבשילים הכי טעימים,
8. מאיפה הגיע הקוסקוס?במרוקו זה זיפזיף שמוברח ממאוריטניה,בישראל
טנג'יראי   (12.09.18)
זה זיפזיף שמוברח מעזה!זה מאיפה הגיע הקוסקוס!ובתור מרוקאי אני יכול להסביר למי שלא יודע שהטוניסאים זה הבררה של מרוקו שאבותינו גירשו ממרוקו לטוניס!
9. אוכל מוגרבי עשיר וטעים, אך זהו הדבר החיובי היחיד
בועז ,   רעננה   (12.09.18)
שאתה יכול להגיד על יוצאי המגרב.
10. כתבה מגמתית לא מדוייקת
דורון   (12.09.18)
ששואלים מישהו מה העדה שלך והוא עונה טריפולטאי ישר עונים לו וואוי וואי איזה קוסקוס ואתה מר לוי היקר בטלתה בכוונה תחילה את המאכל של הטריפולטאים שאתה יודע שאין שני לו וכול אדם מהרחוב יגיד לך את זה בנוסף את החריימה מאכל לובי ורק לובי שייכת בלי בושה לעדה אחרת ללא תזכורת לטריפולטאי אז מר שף יקר אולי תצא קצת מירושלים ותסתובב בארץ ותעלה היתנצלות בפני העדה ....זה הי ניראה מגמתי שנה טובה
11. עכשיו הההההכל ברור:
(12.09.18)
למה תוחלת החיים שם עד גיל 28 :((
אוכל דליקטס ממכר יפהפה צבעוני עשיר אבל משמייייייין אש . וואלה בזהירות אחים
12. אבי,אתה לא מבין באוכל מרוקאי
אתי ,   תל אביב   (12.09.18)
כמרוקאית מבוגרת, רוב התאורים שלך על אוכל מרוקאי בטעות יסודו, המאכלים שרשמת כאלג'ראים, במיוחד השרמלה, זה אוכל שסבתא שלי הכינה.
אז תלמד קודם על מאכלים מרוקאיים מהמקורות היהודיים, ואז תצא בכתבה, של "כאילו" מומחה.
13. שף מבולבל
מירי   (12.09.18)
כל מה שהוא אומר על המאכלים האלה זה בכלל לא נכון.זה לא האורגינלי.
14. תלמד
סרוסי   (12.09.18)
תלמד על יהדות טריפולי. אין לך מושג.
15. לאבי לוי
ל.ת.   (12.09.18)
המופרום והחריימי זה של העדה החיובית.התונסאים קוראים למפרום מחשי. ותוניסאים בדרך כלל לא עושים חריימי זה רק הלובים. ועוד ועוד
16. חבל
שי   (12.09.18)
חבל שבדיבורים ופוסטים הכל מצוין במציאות האוכל במוציא לא משהו.
17. אוכל פרימיטיבי של תרבויות נחותות
אובייקטיבי 2018   (12.09.18)
18. אוכל מרוקאי
יעל   (12.09.18)
געגועים לידי הפלא של הקוסם רפי כהן. הלוואי שיחלים ויחזור בגדול
19. אין מפרום טוניסאי ואת המטבח הלובי אין לך אפילו מזער ידע עליו
לירון   (12.09.18)
20. לפי מה שכתוב אין לך מושג על מה שכתבת
רמי   (12.09.18)
21. הקוסקוס בא להחליף את האורז למוסלמים שהגיעו מהמזרח והיה חסר
מימון   (12.09.18)
כמו "אורז בן גוריון "
22. אין על האוכל התונסאי
רותי   (12.09.18)
23. המטבח הטוניסאי
רובי   (12.09.18)
המטבח הטוניסאי הא נצחי כי הוא הכי טעים
24. אני אכלתי קוסקוס מרוקאי וטריפולטאי. אין ולא יהיה על הקוסקוס
(12.09.18)
התוניסאי. גם על הפרקס שלהם. ואני מבין באוכל
25. הבסיסה ועוגיית הבולו מקורם מתוניס
חובבת טעמים   (12.09.18)

26. דבלה ומקרוד
תוניסאית   (12.09.18)
כל העוגיות שצויינו :

דבלה, מקרוד, בולו וכן הבסיסה אלו מאכלים תוניסאים
בנוגע לספינג זה שייך לכל עדות המגרב רק שכל אחד מכין בצורה שונה
27. לוב לא נכללת
מוגרבי   (12.09.18)
במדינות המגרב,תפתחו אטלס לפני שמכינים כתבה.
28. הקוסקוס נולד בטוניס
יובל   (12.09.18)
אבל היום כולם מכינים אותו.
לטעמי הטוניסאי הוא הטעים ביותר. אגב לטוניסאים יש גם הכי הרבה סוגי קוסקוס (מעל 8 סוגים שונים שאני מכיר לפחות)
29. המטבח הטריפוליטאי עולה על כוללללםםם!
טריפית   (12.09.18)
30. שכחת לציין את התבלין הכי חשוב שעדות המזרח הביאו
אזרח מודאג   (12.09.18)
שזה אלימות, פשע, בערות, תחושת האכלו לי שתו לי וכמובן את הערסיאדה המפורסמת שבזכותה כל כך כיף לחיות כאן
תגובות נוספות
חזרה לכתבה