אוכל  אנה וגנר/ אהבה ואוכל
סדר מרוקני
אנה וגנר
פורסם: 14.03.02, 11:37
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 46 תגובות ב-46 דיונים
1. נמאס לי מהגפילטע פיש
אשכנזייה שכתמותי ,   רחובות   (15.03.02)
האם מישהו יכול לעזור לי ולשלוח לי מתכון של דג מרוקאי חריף? נמאס כבר מהגפילטע פיש. תודה
2. ארטישוק ממולא- מתכון ששלחתי תמצאו בכתבה - לאכול את הלב -ארטישוקים
נעמי   (18.03.02)
3. לאנה- כתבה נחמדה אבל דלה מאוד במצרכים- נראה לך שיהיו רק 5 סלטים? - אם את רוצה מתכונים נוספים בבקשה
נעמי   (18.03.02)
סלק: מנקים פקעות סלק מכניסים לסיר (עדיף לחץ) עם מים ומבשלים עד לריכוך. מקלפים, חותכים לרצועות, מתבלים בשום, מלח , פלפל שחור, שמן, מיץ לימון טרי, מוסיפים כרפס חתוך לרצועות - כולל עלים. משאירים כשעה לשילוב הטעמים ומוסיפים לשולחן. נ.ב. - אפשר גם לגרר בפומפיה. 2. לימון כבוש - למי שאוהב (מצריך הכנה שבועיים לפני) קונים לימונים יפים עם קליפה עבה. שוטפים היטב ופורסים לפרוסות דקות - תוציאו גרעינים. מערבבים מלח ופפריקה אדומה וטובלים כל פרוסה משני הצדדים. מכניסים לצנצנת כך שיהיו דחוסים. סוחטים מיץ מלימון טרי ושופכים פנימה. הכיסוי חייב להיות עד למעלה. סוגרים היטב ומניחים במקום קריר ולא גלוי לשמש. הופכים מידי פעם. זהו. 3. גזר וכרפס בתחמיץ - פורסים גזר לפרוסות ושורש כרפס לפרוסות. מכניסים לסיר עם מים מלח ומיץ לימוןמביאים לרתיחה, מבשלים על אש קטנה עד שמתרכך מעט. מצננים ומעבירים לצנצנת או קופה קטנה ומכניסים למקרר. טעים כשהוא פושר או קר. סלט כרוב - אדום או לבן, או שניהם ביחד - שילוב צבע יפה, חותכים לרצועות, מוסיפים מלח, מיץ לימון, שום כתוש ושמן זית (אפשר להוסיף גם בצל ירוק אבל לא מוכרחים) נותנים לו לנוח לשילוב הטעמים ומגישים לשולחן. סלט תפ"א וביצים (לא הכרחי) מבשלים עד לריכוך תפ"א , מקלפים וחותכים לפרוסות, מוסיפים בצל ירוק, מלח , פלפל שחור, מיץ לימון טרי, ושמן (אפשר גם שמן זית) מערבבים וזהו. (אם רוצים ביצים אפשר להוסיף - אם לא, אז לא) סלט עגבניות: חותכים עגבניות לפרוסות, מוסיפים פרוסות בצל, מוסיפים נענע קצוצה, מלח, מיץ לימון טרי ושמן זהו. סלט פלפליםטרי: חותכים לרצועות פלפלים בכל הצבעים - אדום, ירוק, צהוב וכו' מוסיפים מלח מיץ לימון ואם רוצים שמן ומערבבים. סלט פלפל קלוי - אותו דבר רק תיקלו/ או טגנו מעט את הרצועות, אותם תבלינים, וזהו.
4. תגובה ל- 1 - דג חריף
נעמי   (18.03.02)
קל להכנה: מטגנים מעט בסיר שום - טרי או קפוא (קצוץ) מוסיפים מים , מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה (אם את רוצה גם חריפה) כמון, כוסברה יבשה וצרור של כוסברה טריה (אפשר להוסיף גם פטרוזיליה) מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה. מוסיפים את פרוסות הדג לרוטב, שמים כמה פרוסות לימון טרי על הדגים ומבשלים עם סיר עם מכסה חצי פתוח כחצי שעה. נ.ב. - אם את אוהבת - תוסיפי רכז עגבניות, אם לא , לא. לעניין החריפות, אם הילדים רגישים , תורידי בכמות הפפריקה החריפה, אם את אוהבת חריף חריף, בשלב טיגון השום, תוסיפי גם פרוסות של פלפל חריף. זהירות - עלול להיות חריף ביותר. אפשר גם במקום בסיר לעשות בתנור תוספות - אורז, פיירה, צ'יפס, מתאים גם לימים רגילים ולא רק לפסח. טיפ - בימי לא פסח, אפשר לטגן את פרוסות הדג שמקומחות ואז להוסיף לרוטב.
5. גפילט פיש - אבל מזרחי
נעמי   (18.03.02)
טוחנים פילה דג - (למשל בקלה) עם שום בצל וכוסברה , מתבלים במלח ופלפל שחור, כמון וכוסברה יבשה. צרים עיגולים / קציצות ומטגנים. אפשר לאכול ככה, או להכניס לרוטב עגבניות חריף.
6. give us some of tunisian seder how to make msouky.?
emma ,   paris   (18.03.02)
7. איך מכינים סלט גזר מרוקאי
אבי ,   תל אביב   (19.03.02)
8. דרך קצרה ללשון ועוד
חנה רצבי   (19.03.02)
דרך קצרה יותר לבשל לשון: בסיר לחץ אני מניחה את הלשונות מכסה במים עד הקו המותר מוסיפה כמה גרגירי פלפל אנגלי כמה עלי דפנה. מרגע הרתיחה מנמיכה האש 30 דקות ולכבות. לקררמעט הסיר. לפתוח בזהירות והלשונות מתקלפים משהו משהו. הרוטב פיטריות שאני מכינה מאוד עדין ומתאים לבשר השמן של הלשון. מי המעוניין שיכתוב. ברצון. אגב - לסלק אני מוסיפה 2-3 שיני שום כתוש. משהו! וחוץ מזה כאבי רגליים זה מתכון מובטח. :-)
9. מתכון לסלט גזר מרוקאי,
נאוה ,   תל אביב   (19.03.02)
קולפים גזרים עבים וגדולים, חותכים ל-2 , מכניסים לסיר עם מיים ומבשלים עד שהגזר נהיה רך, מסננים ומשאירים לצינון. פורסים פרוסות יפות ועדינות (כמונו הנשים). לקוחים קערה ושמים קצת שמן זיית הרבה לימון, מלח, פלפל, וקצת פפריקה, מערבבים. מוסיפים על הרוטב את הגזר, מערבבים ומפזרים מעל נענע או פטרוזילייה קצוצה ובתיאבון.
10. כתבה ישנה
עפרה   (19.03.02)
אותן כתבות כפי שהופיעו במדור בשנה קודמת אפשר בבקשה לקבל משהו חדש ומרענן
11. משקה פרסי
אבנר ,   רמת גן   (19.03.02)
יש משקה פרסי מאוד טעים בשם "פלודה" אולי משהו יודע איך מכינים אותו?
12. so what if you askenaziya
mike ,   usa   (19.03.02)
how many time you have to say it what you so tallent for marocan food
13. לגברת מרחובות שלא שומרת על מסורת
rw ,   צפון   (20.03.02)
שלום לך אשכנזיה מרחובות! אם את מחפשת שינוי למאכלי ליל הסדר אני מציעה לך להגיש אוכל סיני, או פלפל עם פיתה , בטח אמך וסבתך היו מתבישים בך. אנא ממך אל תעשי געפילטה פיש ,לא מגיע לך שתאכלי מאכל זה.
14. תגובה ל 11 אבנר מר"ג
תמר   (20.03.02)
נכון, המשקה מאוד טעים ומרענן אבל מרכיביו הם בגדר סוד שעלותו כ 2000$ מכוון שיש קיוסקים המתפרנסים מהכנת שיקוי זה. לעניות דעתי המשקה (ברד) מורכב ממים, סוכר ומי ורדים וה"מקרוני" מעמילן. על כל פנים ניתן לקנות משקה זה ברחוב האצ"ל בשכונת התקוה. לבריאות.
15. חייבת עזרת - קיראו תגובה זו!!!!!!!!!!!!
שושיקית ,   ר"ג   (20.03.02)
אני מחפשת כבר שנים מתכון למין מיץ שהפרסים שותים אחרי הצום של יום כיפור - זה מין מיץ מי ורדים עם גרגרים חומים בפנים - זה מעדן אורגזמה גלובלית!!!! בבקשה שמישהו יתן לי את המתכון!!!!!
16. התיק מקרוקודיל אמיתי עשה לי את היום.
תודה :)   (20.03.02)
17. מתכון ללשון
אורה ,   יבנה   (20.03.02)
האם הלשון שקונים היא לשון כבושה או רגילה. אם קונים לשון כבושה, האם יש מתכון שונה?
18. פלודה - משקה של הפרסים לאחר יום כיפור
xxx   (20.03.02)
לזאת שמחפשת את המתכון: קודם כל זה נקרא - פלודה לוקחים תפוחי עץ ומגרדים אותם במגרדת - מוסיפים מי ורדים והרבה הרבה קרח והרי לך פלודה...
19. גפילטע פיש
אמיר ,   תל-אביב   (20.03.02)
מי שלא אכל גפילטע פיש בליל הסדר לא יודע סדר מהו!
20. לנעמי- איפה המתכון של הארטישוק הממלוא?
מיכל ,   rn, di   (20.03.02)
אשמח לקבלו, תודה
21. לאבנר מרמת גן
ר.ר.   (20.03.02)
משקה פלודה. מתכון של גומבוץ סלע מערוץ האוכל.http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-1646708,FF.html או שתכנס לכתבה שלו על תערובות תבלין. הפלודה נמצא בתגובות. מישהו כבר שאל שם והוא ענה.
22. לאבנר. משקה פלודה
מ   (20.03.02)
מתוך הכתבה של גומבוץ סלע על תערובות תבלין.: "ה"פלודה" הוא ברד תפוחים. אם זיכרוני אינו בוגד בי, מוצאו בפרס. ל10 כוסות: 2 ק"ג סוכר 2 ליטר מים 10 תפוחי גראנד סמית קלופים חצי כוס מי ורדים מבשלים את המים עם הסוכר עד שמתקבל סירופ בהיר. מסירים מהאש ומקררים היטב. מגררים את התפוחים במגררת דקה ומוסיפים לסירופ הסוכר. מוסיפים את מי הורדים ומקפיאים. אחרי חצי שעת הקפאה מוציאים מהמקפיא, מערבבים ומחזירים למקפיא. כך עושים שוב ושוב עד קבלת מירקם רצוי."
23. לאבנר מרמת גן - פלודה
מזל ,   ירושלים   (21.03.02)
הפלודה זה משקה מאוד טעים וכרוך בהמון עבודה, צריך לדעת איך להכין אותו. 1. שמים בסיר 2 כוסות קורנפלור ומוסיפים 4 כוסות מים בוחשים כדי שלא יהיו גושים מביאים לרתיחה על להבה ותמיד מערבבים כדי שלא יווצרו גושים אם רואים שזה סמיך מידי מוסיפים מעט מים. לאחר שזה נהפך להיות מוצק מסננים אותו במסננת עם חורים קטנים בקערה עם מים קרים. לוקחים 1 קילו גרם סוכר ו-3 כוסות מים מרתיחים עד שמתקבל סירופ. לבריאות!!!
24. הפלודה
אבנר ,   רמת גן   (21.03.02)
קודם כל תודה לכל אלה שעזרו וניסו ושלחו כל שידעו על הפלודה. לגבי זו מ-11 אני יודע שבשכונת התקווה מוכרים פלודה והוא מאוד טעים, אך בכל זאת אני לא מאמין שזה דבר סודי כ"כ. אך בכל המתכונים שראיתי חסר עדיין משהו שאני לא יודע מה זה? מקווה לתשובה תודה אבנר
25. למזל מירושליים
אבנר ,   רמת גן   (21.03.02)
ראיתי מספר מתכונים ותודה גם על מתכונך, אך במתכונך ,בשונה מן השאר, לא הזכרת מרכיב מאוד חשוב-"מי הוורדים" ולעומת זאת רשמת שמשתמשים בקונפלור
26. מילוי לכרעים עןף שנוקו מעצמות
קסטיאל אפרת ,   קרית ים   (21.03.02)
באיזה מילוי ניתן למלא כרעיים עוף שפורקו מעצמותיהן, והן נראות בערך כמו שניצל. מבקשת כמה הצעות למילו ובישול. תודה
27. בקשה דחופה!!!
גבריאל ,   ירושליים   (23.03.02)
אני מחפס נואשות כבר מלא זמןמתכון טוב (בלי תוספות תבלינים וכאלה) ללחמניות בשביל פסח (ושיהיו כמה שיותר דומות לשל יום יום) בתודה מראש גבריאל
28. עוגיות מרוקאיות
שלמה ,   י-ם   (19.05.02)
האם למישהו יש את המתקון האורגינלי לעוגיות מרוקאיות
29. הצתה קצת מאוחרת ובכל זאת - איך לעזעזאל יכולת לאכול את אליעזר ?!?!
ולהמשיך לבשל אחרים מסוגו כל חייך? ,   זה פשוט מחריד   (23.10.02)
30. פשטידת מחמר
נעמי ,   ראשל,צ   (05.03.03)
האם אפשר להכין את הפשטידה על להבה
תגובות נוספות
חזרה לכתבה