שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

"אריזות מתנה" במילוי גבינת עיזים

מתכון של נילי קרן


חומרים
חבילת דפי בצק עגולים דקיקים (כמו עלי סיגרים)
1 גליל גבינת עיזים, חתוך ל-12 פרוסות שוות
חומץ בלסמי
שמן זית
מחית פלפלים קלויים או פיסות פלפלים קלויים
ממרח זיתים
גבעולי עירית
אופן ההכנה

  1. מפשירים מעט את העלים עד שיופרדו בקלות זה מזה. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
  2. לוקחים עלי בצק כמספר הפרוסות וחותכים להם את השוליים כך שהעלים הופכים למרובעים. לוקחים עלה אחד, מורחים במרכזו מעט (כחצי כפית ) ממרח זיתים. מניחים מעל פרוסה עגולה של גבינת עיזים, מניחים מעט מחית פלפלים או פיסת פלפל קלוי על הגבינה. מקפלים את העלה על הגבינה, כך שנוצרת חבילה בצורת ריבוע קטן. ממשיכים כך עם שאר העלים.
  3. מניחים את החבילות בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מברישים את החבילות במעט שמן זית, אופים כ- 20 דקות, עד שמזהיב. מוציאים מהתנור וקושרים כל חבילה בשני גבעולי עירית (כמו אריזת מתנה) - מגישים מיד.

 

גיוון: ניתן להחליף את הממרחים שהוזכרו בתוספות אחרות, כמו עגבניות מיובשות, תאנים חתוכות, אגוזים, פטריות, תרד טרי, או כל רעיון אחר שעולה על דעתכם.

חזרה