שלח להדפסה  
רטבים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

רוטב חמש הכפיות

מתכון של נילי קרן


המרכיבים:

1 כפית חרדל גרגרים (כפית העוקצנות)

1 כפית חומץ בלסמי (כפית החמיצות)

1 כפית מיונז/יוגורט/שמנת חמוצה/קרם פרש (כפית המרקם)

1 כפית דבש (כפית המתיקות)

1 כפית שמן זית (בעצם רצוי להוסיף יותר מכפית אחת, אבל למה לקלקל את השם החביב: תתחילו בכפית שמן אחת ותוסיפו עוד כפיות שמן לפי הטעם וגודל הסלט)

1/2 שן שום

מלח גס

פלפל שחור טחון טרי

 

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את השום, המלח והפלפל לשייקר ומשקשקים כעשרים שניות.
  2. מוסיפים את שאר המרכיבים ומשקשקים שוב.

 

זהו, הרוטב מוכן. כמובן שניתן להגדיל את כמויות הרוטב באופן יחסי בהתאם לגודל הסלט וגם להוסיף לאחר השקשוק השני עשבי תיבול לפי הטעם כמו בזיליקום, נענע, כוסברה, עירית או כל מה שמתחשק.

 

חזרה