שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פילה דניס על מצע קינואה

גלעד חן, השף של מסעדת "קאזה ברונה" בזכרון יעקוב, מציע לנו הפעם מנה עיקרית מושקעת ולא שגרתית.

ערך תזונתי: 554 קלוריות, 45.3 גרם חלבונים, 17.7 גרם שומן, 53.3 גרם פחממות


חומרים (4 מנות)
4 פילטים נקיים של דניס (170 גרם כל אחד)
רבע כוס קמח
1 כפית פפריקה חריפה
1 כפית מלח מעורבבת ב-2 כפיות קמח תירס
כוס וחצי גרעיני קינואה
1 כוס עירית קצוצה דק
3/4 כוס כוסברה קצוצה דק
1/2 כוס נענע קצוצה דק
1/4 כוס מיץ לימון
4 כפיות שמן זית
3 עגבניות בינוניות בשלות, חלוטות, קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
לרוטב:
500 גרם עגבניות שרי חצויות ומגורענות
3 כפיות חומץ בלסמי
1 כפית גרעיני כוסברה
2 כפיות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה

 

  1. מערבבים את כל חומרי הרוטב במערבל ושומרים בטמפרטורת החדר.
  2. שוטפים את גרעיני הקינואה פעמיים במים קרים, מבשלים במים 10 דקות, מסננים ומצננים.
  3. מערבבים את יתר החומרים, מלבד הדגים והעגבניות, ושומרים בטמפרטורת החדר.
  4. שוטפים את הפילטים, מקמחים קלות את הצד עם העור ומטגנים במעט שמן זית כ-2 דקות, עד לקבלת שכבה פריכה.
  5. מעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-5-4 דקות.
  6. משמנים תבנית עגולה וקטנה בשמן זית, ומעבירים אליה את תערוכת הקינואה, לאחר שמוסיפים לה את העגבניות ומערבבים.
  7. דוחסים את התערובת בתבנית והופכים למרכז הצלחת. מניחים את פילה הדניס על ה"עוגה", ויוצקים מהרוטב על הדג ומסביב למנה.

חזרה