שלח להדפסה  
ארוחות בוקר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

אומלט ספרדי

השף אשר סיבוני ממסעדת "נו"ש פלוס" בחיפה מציע מתכון שעם סלט לצידו יכול להוות ארוחה בפני עצמה. טוב לצהריים, ערב או בראנץ'.


חומרים (4 מנות)
5 ביצים
פלפל ירוק פלפל צהוב ופלפל אדום, חתוכים לרצועות
2 קישואים פרוסים
1 בצל פרוס
2-3 עגבניות גדולות פרוסות
2 תפוחי אדמה מבושלים וחתוכים לפרוסות
1 כוס תערובת עשבי תיבול קצוצים, לפחות שלושה סוגים (כמו פטרוזיליה, שמיר, כוסברה, בצל ירוק, נענע וכו')
1/3 כוס שמן זית
1/3 כוס מים
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
  1. מטגנים במעט שמן את הקישואים עד שיתרככו ומניחים על נייר סופג.
  2. מטגנים את הבצל עד שיזהיב, מוסיפים את הפלפלים ומטגנים עד שהם מתרככים. מניחים גם אותם על נייר סופג.
  3. טורפים את הביצים בקערה עם המלח, הפלפל, המים ועשבי התיבול.
  4. משמנים מעט תבנית אפיה עגולה בקוטר 20 ס"מ ומסדרים את המנה: מניחים את פרוסות תפוחי האדמה, מעליהן את הקישואים, הפלפלים והבצל, ומעליהם את פרוסות העגבניות. מעל הכל יוצקים את תערובת הביצים ומכניסים לתנור מחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות.
  5. אופים כ-35-40 דקות או עד שהתערובת מתייצבת. לגיוון אפשר להוסיף לפני האפיה כמה זיתים מגולענים ו-50 גרם גבינה צהובה מסוג עמק 9 אחוז.

    ערך תזונתי למנה: 353 קלוריות, 10.2 גרם חלבון, 25.2 שומן, 71.4 גרם פחממות.
חזרה