שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ציר ירקות / גיא רובננקו


חומרים
2 בצלים בינוניים
2 גזרים
4 גבעולי סלרי כולל העלים, או שורש סלרי בינוני
1 כרשה, החלק הלבן בלבד
1 שורש פטרוזיליה
1 עגבנייה בשלה
2 עלי דפנה
צרור קטן של פטרוזיליה
צרור קטן של שמיר
2-3 ענפי טימין טרי
2 גרגרי פלפל אנגלי
1 כפית גרגרי פלפל שחור שלמים
1 כפית מלח
2 כפות שמן זית לטיגון
אופן ההכנה
  1. מקרצפים ושוטפים את היטב את הגזר ואת שורש הפטרוזיליה (אין צורך לקלף). חותכים גס את כל הירקות מלבד העגבנייה (משאירים אותה שלמה בבישול).
  2. מחממים שמן זית בסיר. מוסיפים בצל, גזר, סלרי, כרשה ושורש פטרוזיליה. מטגנים תוך ערבוב על אש גבוהה מספר דקות.
  3. מוסיפים את שאר המרכיבים, יוצקים 2 ליטר מים (רצוי מסוננים או מינרליים) ומביאים לרתיחה.
  4. מקטינים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך שעה ברתיחה עדינה.
  5. מכבים את הלהבה ומסננים את הציר שהתקבל ומקררים.

חזרה