שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת חרובים (משוקולד חרובים) / רינה יעקובוביץ'


חומרים
100 גרם חמאה 
200 גרם שוקולד חרובים
1 כפית תמצית וניל 
2-3 כפיות ליקר משובח, בכל טעם שתבחרו
1/2 כוס סוכר חום 
3 ביצים 
1 כוס קמח מלא 
1/2 כוס אבקת חרובים 
1 כפית אבקת אפייה 
קורט מלח 
1/2 1 כפיות קפה נמס משובח
אופן ההכנה
1. בקערה מתאימה למיקרוגל, או בסיר קטן על להבה נמוכה, ממיסים את החמאה ושוקולד החרובים. מוסיפים את תמצית הוניל והליקר.

2. במיקסר, מקציפים את החלבונים והסוכר עד לקבלת קצף חזק ויציב. מוסיפים את עיסת השוקולד, החלמונים, הקמח המלא וקמח החרובים אבקת האפייה, המלח והנס קפה. מקציפים עד לקבלת תערובת אחידה.

3. מרפדים תבנית בקוטר 22 ס"מ בנייר אפייה ומשמנים. יוצקים פנימה את התערובת ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס במשך כ-30 דקות. לפני ההגשה זורים אבקת סוכר, אגוזים ושקדים קצוצים.






חזרה