שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

רולדת דובדבנים חמוצים / קרן כהן


חומרים
לבצק:
3 חלמונים
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1 חבילה מרגרינה בטעם חמאה
3 כוסות קמח
למילוי:
1 כוס אגוזי מלך שבורים
1 כוס משמשים מיובשים, חתוכים לקוביות
1 כוס צימוקים
1 צנצנת דובדבנים חמוצים משומרים
1 לימון קטן עם הקליפה (שופכים עליו כוס מים רותחים ומעמידים - כדי שהמרירות תצא, ואחר כך קוצצים)
אופן ההכנה
  1. מכינים את הבצק: מערבבים יחד את כל החומרים ולשים לבצק אחיד. מחלקים ל-4 חלקים שווים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
  2. מכינים את המילוי: קולים את אגוזי המלך על מחבת. בקערה, מערבבים את כל החומרים ובסוף את האגוזים הקלויים.
  3. מרדדים חלק אחד מהבצק על משטח מקומח. מורחים את המילוי על הבצק המרודד ומגלגלים לרולדה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מרדדים את שאר חלקי הבצק, מגלגלים גם אותם לרולדות ומניחים בתבנית.
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס במשך 40 דקות.

חזרה