שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוף מעושן בשקית קוקי / נצן אלמוג

מנה מדהימה בטעמה ובפשטותה. זמן ההכנה הוא בערך חמש דקות והחומרים (מלבד העוף) זמינים בכל בית. את העוף המעושן אני נוהגת לקנות בכמות ולהקפיא. הוא נשמר לזמן ארוך ומהווה בסיס נפלא לתבשילים שזמן הכנתם קצר וטעמם וניחוחם נשארים הרבה אחרי שסיימתם לאכול.


חומרים (4 מנות)
1 שקית "קוקי" לאפיה
4 כרעיים עוף מעושן (להשיג ברשת "טיב טעם", או "מזרע")
4 גזרים
4 קישואים
4 תפוחי אדמה
2 עגבניות
3 כפות זיתים (בכל גוון וצבע) מגולענים
8 שיני שום עם הקליפה
לתערובת התיבול:
4 כפות תערובת עשבי תיבול פרובנס, או שלל עשבי תיבול ממגירת התבלינים
1.5 כפיות פפריקה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
3 כפות שמן זית ו-6 כפות מים
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני.
  2. מקלפים וחותכים את הירקות לחתיכות בינוניות.
  3. מכניסים לשקית את כל החומרים ולאחר מכן את כל התבלינים. מנערים את השקית עד שהכל מתערבב. מניחים בתבנית ומנקבים כמה חורים בעזרת מזלג.
  4. אופים כשעה ורבע. מוציאים מהתנור ומתמוגגים מהטעם ובעיקר מהריח.
חזרה