שלח להדפסה  
שונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עלי גפן ממולאים / נעמי


חומרים
עלי גפן טריים, או צנצנת של משומרים במי מלח
למילוי:
500 גרם בשר טחון
1 כוס אורז
1 עגבניה מקולפת וחתוכה לקוביות קטנות
1 בצל קצוץ
קצת פטרוזיליה ונענע קצוצות
מלח פלפל שחור ובהרט
אופן ההכנה
  1. חולטים עת עלי הגפן ומסננים. אם משתמשים בעלים משומרים, אין צורך לחלוט.
  2. מערבבים את כל חומרי המילוי.
  3. מניחים עלה על משטח העבודה כאשר הגבעול פונה אלינו. אם הגבעול בולט מידי, מורידים בזהירות עם סכין.
  4. לוקחים מעט מתערובת המילוי (בכפית קטנה) ומניחים על העלה.
  5. מקפלים צד ימין, מקפלים צד שמאל - שיראה כמו חבילה קטנה,
  6. מקפלים את החלק התחתון, מהדקים בזהירות ומגלגלים ל"אצבע" הדוקה. מניחים בצד. משתדלים להשתמש בעלים השלמים, אבל לא זורקים את הקרועים- הם ישמשו אותנו להדבקת טלאים ולריפוד הסיר.
  7. לוקחים סיר רחב ומרפדים את התחתית בעלים הקרועים. מסדרים את העלים הממולאים שתי וערב (רצוי לא לסדר יותר מ-3 שכבות).
  8. בקערה, מערבבים מים (בערך כוס וחצי) מלח, פלפל שחור, שום (כתוש או חתוך לפרוסות) נענע קצוצה (טריה או מיובשת). שופכים על העלים עד כיסוי. חשוב מאוד - להניח צלחת שקוטרה קטן יותר על העלים - זה ימנע מהם לטייל בזמן הבישול.
  9. מביאים לרתיחה. ומנמיכים את הלהבה ומבשלים עם מכסה חצי פתוח. המים יתאדו - כך שאם תראו שזה עדיין לא מוכן אפשר להוסיף מעט מים נוספים. 
  10. כשהכל מבושל, מורידים מהאש, סוחטים על העלים מיץ משני לימונים ומעט שמן זית.
חזרה