|
|
|
|
עלי גפן ממולאים
/ נעמי
|
חומרים
|
עלי גפן טריים, או צנצנת של משומרים במי מלח |
למילוי: |
500 גרם בשר טחון |
1 כוס אורז |
1 עגבניה מקולפת וחתוכה לקוביות קטנות |
1 בצל קצוץ |
קצת פטרוזיליה ונענע קצוצות |
מלח פלפל שחור ובהרט |
אופן ההכנה |
- חולטים עת עלי הגפן ומסננים. אם משתמשים בעלים משומרים, אין צורך לחלוט.
- מערבבים את כל חומרי המילוי.
- מניחים עלה על משטח העבודה כאשר הגבעול פונה אלינו. אם הגבעול בולט מידי, מורידים בזהירות עם סכין.
- לוקחים מעט מתערובת המילוי (בכפית קטנה) ומניחים על העלה.
- מקפלים צד ימין, מקפלים צד שמאל - שיראה כמו חבילה קטנה,
- מקפלים את החלק התחתון, מהדקים בזהירות ומגלגלים ל"אצבע" הדוקה. מניחים בצד. משתדלים להשתמש בעלים השלמים, אבל לא זורקים את הקרועים- הם ישמשו אותנו להדבקת טלאים ולריפוד הסיר.
- לוקחים סיר רחב ומרפדים את התחתית בעלים הקרועים. מסדרים את העלים הממולאים שתי וערב (רצוי לא לסדר יותר מ-3 שכבות).
- בקערה, מערבבים מים (בערך כוס וחצי) מלח, פלפל שחור, שום (כתוש או חתוך לפרוסות) נענע קצוצה (טריה או מיובשת). שופכים על העלים עד כיסוי. חשוב מאוד - להניח צלחת שקוטרה קטן יותר על העלים - זה ימנע מהם לטייל בזמן הבישול.
- מביאים לרתיחה. ומנמיכים את הלהבה ומבשלים עם מכסה חצי פתוח. המים יתאדו - כך שאם תראו שזה עדיין לא מוכן אפשר להוסיף מעט מים נוספים.
- כשהכל מבושל, מורידים מהאש, סוחטים על העלים מיץ משני לימונים ומעט שמן זית.
| חזרה | | |