שלח להדפסה  
פסטה

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

לזניה ירוקה / עמיר הרשקוביץ


חומרים (6 מנות)
1 חבילה עלי מנגולד (אפשר להחליף בתרד, אם רוצים)
400 גרם דפי לזניה
1 כוס חלב
1 כוס גבינה צהובה מגוררת
5 כפות גבינת פרמזן מגוררת
מלח ופלפל שחור
לרוטב בשמל:
30 גרם (3 כפות גדושות) קמח
30 גרם חמאה
1/2 ליטר חלב
אגוז מוסקט מגורר
אופן ההכנה
  1. מכינים את הבשמל: ממיסים את החמאה, וכשהיא חמה מאד, מוסיפים את הקמח ומבשלים כדקה. מערבבים כל הזמן. מורידים מהאש ומצננים.
  2. מרתיחים את החלב עם אגוז המוסקט. כשהוא רותח, מוסיפים אותו לרביכת הקמח והחמאה הקרה, תוך כדי ערבוב ללא הפסקה, כדי למנוע היווצרות גושים.
  3. מחזירים לאש ומבשלים כ 5 דקות, תוך כדי ערבוב. מורידים מהאש ושמים בצד.
  4. שוטפים את עלי המנגולד ומבשלים בסיר מכוסה (לא מוסיפים נוזלים) על להבה בינונית במשך 20 דקות.
    מסננים היטב ומוסיפים את הבשמל והחלב. בעזרת בלנדר יד טוחנים למרקם חצי חלק. (על התערובת להיות נוזלית למדיי על מנת שהנוזלים יספגו בעלי הלזניה וירככו אותם).
  5. מוסיפים את הפרמזן ו-3/4 כוס גבינה צהובה. מתבלים במלח ופלפל.
  6. מרכיבים את הלזניה: משמנים תבנית חד פעמית בגודל בינוני- גדול במעט מרגרינה. מסדרים שכבה של עלי לזניה ומעל מפזרים בנדיבות מהרוטב הירוק. יוצרים כך עוד 2-3 שכבות ומסיימים בשכבת רוטב עליונה ועליה מפזרים את שארית הגבינה הצהובה.
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות צלזיוס במשך 40 דקות.
  8. מניחים ללזניה להתיצב במשך 15 דקות נוספות בתנור כבוי עם דלת חצי פתוחה.




חזרה