שלח להדפסה  
שונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ביצת עין על מצע נקניק ותפוחי אדמה / אופיר שלום

זו מנה שיכולה להיות ארוחת בוקר מענגת בפני עצמה. מגישים עם בגט, או חלה טריים וסלט קצוץ דק, גבינות, חמאה איכותיות וזיתים.

בצד לגבינות וחמאה איכותיות וזיתים


חומרים (2 מנות)
4 ביצים
2 תפוחי אדמה בינוניים
1/2 כוס נקניק או בשר מעושן, חתוך לקוביות
חופן עלי בזיליקום
1 בצל קצוץ
1 שן שום קלופה וקצוצה
מלח ופלפל, כורכום וטבסקו
שמן לטיגון
אם רוצים, אפשר להוסיף גבינת פרמז'ן מגוררת, או זיתים
אופן ההכנה
  1. קולפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות של פחות מס"מ. מחממים שמן במחבת ומטגנים היטב (עד שהם רכים).
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום. מערבבים, מתבלים בתבלינים ובטבסקו (לפי הטעם).
  3. מוסיפים את הנקניק ומטגנים. שוברים את הביצים, מנמיכים את הלהבה, מפזרים את הבזיליקום למעלה, מכסים ונותנים לביצים להיטגן.
  4. לפני ההגשה למעבירים לצלחות הגשה ומפזרים מעל פרמזן או זיתים לפי הטעם.


חזרה