ביצת עין על מצע נקניק ותפוחי אדמה
/ אופיר שלום
זו מנה שיכולה להיות ארוחת בוקר מענגת בפני עצמה. מגישים עם בגט, או חלה טריים וסלט קצוץ דק, גבינות, חמאה איכותיות וזיתים.
בצד לגבינות וחמאה איכותיות וזיתים
|
חומרים (2 מנות)
|
4 ביצים |
2 תפוחי אדמה בינוניים |
1/2 כוס נקניק או בשר מעושן, חתוך לקוביות |
חופן עלי בזיליקום |
1 בצל קצוץ |
1 שן שום קלופה וקצוצה |
מלח ופלפל, כורכום וטבסקו |
שמן לטיגון |
אם רוצים, אפשר להוסיף גבינת פרמז'ן מגוררת, או זיתים |
אופן ההכנה |
- קולפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות של פחות מס"מ. מחממים שמן במחבת ומטגנים היטב (עד שהם רכים).
- מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום. מערבבים, מתבלים בתבלינים ובטבסקו (לפי הטעם).
- מוסיפים את הנקניק ומטגנים. שוברים את הביצים, מנמיכים את הלהבה, מפזרים את הבזיליקום למעלה, מכסים ונותנים לביצים להיטגן.
- לפני ההגשה למעבירים לצלחות הגשה ומפזרים מעל פרמזן או זיתים לפי הטעם.
|
חזרה |