שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פאי פקאן / אפרת רוזנברג


חומרים
לבצק:
2/3 1 כוסות קמח
120 גרם חמאה
1 כפית אבקת אפייה
1 כף סוכר
1 חלבון
4 כפות מים קרים מאוד
לציפוי:
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כוס סוכר חום
1.5 כוסות אגוזי פקאן קלופים
אופן ההכנה
  1. מכינים את הבצק: לשים את כל החומרים רק עד לקבלת כדור בצק ומפסיקים מיד. מצננים במשך חצי שעה.
  2. מרדדים את הבצק ומניחים בתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ. דוקרים במזלג למניעת תפיחה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס ל-8 דקות, או עד שהוא מתחיל להזהיב.
  3. בינתיים, שמים בסיר את שמנת המתוקה והסוכר החום. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, ומבשלים חמש דקות נוספות.
  4. יוצקים ראת השמנת המבושלת על הבצק, מפזרים מעל את האגוזים, ומחזירים לתנור לעוד 15 דקות. מוציאים ומצננים. מעולה גם ביום שאחרי.


חזרה