שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מוס שוקולד עם תחתית בראוניס / אדלינה גולדפלד, ממסעדת "אדלינה"


חומרים
לתחתית:
125 גרם חמאה רכה
70 גרם שוקולד מריר מומס
2 ביצים
1/4 כוס קמח תפוחי אדמה
3/4 כוס סוכר
100 גרם אגוזי פקאן קצוצים
לקרם אנגליז:
1 כוס חלב
1 מכל שמנת מתוקה
1/4 כוס סוכר
4 חלמונים
1 מקל וניל חצוי לאורכו
למוס:
450 מ"ל שמנת מתוקה מוקצפת
350 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה
  1. מכינים את התחתית: במערבל, מקציפים את החמאה ומוסיפים בהדרגה את השוקולד. מקציפים את הביצים עם הסוכר ומוסיפים לתערובת השוקולד. מנפים את הקמח ומוסיפים לתערובת יחד עם האגוזים. מעבירים לתבנית בקוטר 26 ס"מ, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-10 דקות.
  2.  מכינים קרם אנגליז: מחממים את השמנת, החלב והוניל עד לרתיחה. מקציפים את החלמונים והסוכר ותוך כדי הקצפה מוסיפים את החלב הרותח, מחזירים לאש ומערבבים עד לפני רתיחה. מוציאים ומסננים.
    מכינים את המוס: בבאן מרי (סיר עם מים רותחים ומעליו קערה), שמים את 300 מ"ל קרם אנגליז ומערבבים לתוכו את השוקולד עד שהוא נמס. מקררים ומוסיפים את הקצפת.
  3. מרכיבים את העוגה: מניחים את תחתית הבראוניס בתבנית קפיצית בגודל 26 ס"מ, או בתבניות אישיות קטנות (אם אתם משתמשים בתבניות אישיות - יש לחתוך את התחתית לעיגולים בקוטר התבנית) ומשטחים עליה את המוס. מכניסים למקרר ל-5 שעות. מקשטים בקרם אנגליז.
חזרה