שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

חזה מולארד במילוי דוקסל פטריות / רונן דוברת-בלוך, שף מסעדת "ארטישוק"


חומרים (4 מנות)
4 חזות מולארד
1/2 כוס ציר בקר
6 בצלי שאלוט קצוצים
2 כוסות סוכר
1 כף זרעי כוסברה
8 תאנים מיובשות
500 גרם פטריות שמפיניון טריות
2 ענפי רוזמרין
1 כוס יין אדום יבש
1 כוכב אניס
2 תרמילי הל
אופן ההכנה

 

  1. פותחים את חזה המולארד בעזרת סכין לכל ארכו ויוצרים מעין כיס בתוך המולארד.
  2. מקפיצים את הפטריות עם השאלוט, מלח ופלפל עד שהנוזלים נעלמים, קוצצים דק מאוד. ממלאים את הכיס של חזה המולארד בעזרת שק זילוף וסוגרים בעזרת קיסם עץ.
  3. צורבים את המולארד על צידו עם השומן ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות צלזיוס ל-12 דקות.
  4. מכינים את סירופ רוזמרין: מרתיחים את היין עם כוס סוכר וגרגרי הכוסברה, ומצמצמים עד שמסמיך. מוסיפים את ציר הבקר.
  5. מכינים את התאנים: שמים בסיר עם התאנים מוסיפים כוס סוכר, כוס מים, כוכב אניס וגרגרי הל. מבשלים עד שהתאנים מתרככות.
  6. מרכיבים את המנה: מניחים את חזה המולארד עם 2 תאנים ומעטרים ברוטב הרוזמרין.

חזרה