|
|
|
|
חזה מולארד במילוי דוקסל פטריות
/ רונן דוברת-בלוך, שף מסעדת "ארטישוק"
|
חומרים (4 מנות)
|
4 חזות מולארד |
1/2 כוס ציר בקר |
6 בצלי שאלוט קצוצים |
2 כוסות סוכר |
1 כף זרעי כוסברה |
8 תאנים מיובשות |
500 גרם פטריות שמפיניון טריות |
2 ענפי רוזמרין |
1 כוס יין אדום יבש |
1 כוכב אניס |
2 תרמילי הל |
אופן ההכנה |
- פותחים את חזה המולארד בעזרת סכין לכל ארכו ויוצרים מעין כיס בתוך המולארד.
- מקפיצים את הפטריות עם השאלוט, מלח ופלפל עד שהנוזלים נעלמים, קוצצים דק מאוד. ממלאים את הכיס של חזה המולארד בעזרת שק זילוף וסוגרים בעזרת קיסם עץ.
- צורבים את המולארד על צידו עם השומן ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות צלזיוס ל-12 דקות.
- מכינים את סירופ רוזמרין: מרתיחים את היין עם כוס סוכר וגרגרי הכוסברה, ומצמצמים עד שמסמיך. מוסיפים את ציר הבקר.
- מכינים את התאנים: שמים בסיר עם התאנים מוסיפים כוס סוכר, כוס מים, כוכב אניס וגרגרי הל. מבשלים עד שהתאנים מתרככות.
- מרכיבים את המנה: מניחים את חזה המולארד עם 2 תאנים ומעטרים ברוטב הרוזמרין.
| חזרה | | |