שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פרפה תפוז עם טראפלס שוקולד / רונן דברת-בלוך, שף מסעדת "ארטישוק"


חומרים (6 מנות)
5 תפוזים מפולטים (מחולקים לפלחים קלופים)
1/2 כוס סוכר
1 כוס יין לבן יבש
8 חלמונים
1.5 כוסות סוכר נוספות
4 מיכלי שמנת מתוקה
1/2 כפית מלח
3/4 כוס ליקר גרנד-מרנייה
לטראפלס:
50 גרם שוקולד מריר
50 מ"ל שמנת מתוקה
קקאו
אופן ההכנה
  1. בסיר קטן מבשלים את התפוזים, היין ו-1/2 כוס הסוכר - עד שהתערובת מסמיכה.
  2. מקציפים את החלמונים עם כוס וחצי סוכר. מקציפים, בנפרד, את השמנת ומוסיפים לה את תערובת פלחי התפוז המבושלת. מקפלים הכל יחדיו, מעבירים לפורמות, או לתבנית אינגליש קייק ומקפיאים.
  3. מכינים את הטראפלס: מרתיחים את השמנת וממיסים בתוכה את השוקולד. מקררים ומגלגלים לכדורים קטנים. מצפים באבקת קקאו.
    מגישים את הפרפה עם 3 טראפלס.

חזרה