|
|
|
|
פרפה תפוז עם טראפלס שוקולד
/ רונן דברת-בלוך, שף מסעדת "ארטישוק"
|
חומרים (6 מנות)
|
5 תפוזים מפולטים (מחולקים לפלחים קלופים) |
1/2 כוס סוכר |
1 כוס יין לבן יבש |
8 חלמונים |
1.5 כוסות סוכר נוספות |
4 מיכלי שמנת מתוקה |
1/2 כפית מלח |
3/4 כוס ליקר גרנד-מרנייה |
לטראפלס: |
50 גרם שוקולד מריר |
50 מ"ל שמנת מתוקה |
קקאו |
אופן ההכנה |
- בסיר קטן מבשלים את התפוזים, היין ו-1/2 כוס הסוכר - עד שהתערובת מסמיכה.
- מקציפים את החלמונים עם כוס וחצי סוכר. מקציפים, בנפרד, את השמנת ומוסיפים לה את תערובת פלחי התפוז המבושלת. מקפלים הכל יחדיו, מעבירים לפורמות, או לתבנית אינגליש קייק ומקפיאים.
- מכינים את הטראפלס: מרתיחים את השמנת וממיסים בתוכה את השוקולד. מקררים ומגלגלים לכדורים קטנים. מצפים באבקת קקאו.
מגישים את הפרפה עם 3 טראפלס.
| חזרה | | |