|
|
|
|
עופיון צלוי
/ עמית בנטוב, שף מסעדת היאכט-קלאב
|
חומרים (4 מנות)
|
1 עופיון (במשקל 500 גרם) |
1/2 כוס שיני שום קלופות |
240 גרם חמאה או "מחמאה" |
2 כפות טימין |
3 כפות סוכר |
1/2 כוס חלב |
אופן ההכנה |
- מפרקים את העופיון ל-4 חלקים [חזות ושוקיים]. לא מסירים את העור.
- מכינים חמאת שום: מבשלים את שיני השום ב-1/2 כוס חלב (כדי לרכך את השום ולעדן את טעמו), עד שהשום מתרכך. מסננים.
- במחבת גדולה מניחים את הסוכר וממיסים - נזהרים לא לשרוף. מוסיפים 40 גרם חמאה, או "מחמאה" מערבבים היטב. מוסיפים את שיני השום ומבשלים, תוך ערבוב, עד שהן משחימות. מורידים מהאש, מסננים ומניחים בצד לקרור.
- במעבד מזון, מרסקים את השום המבושל. מוסיפים 200 גרם חמאה ואת הטימין וממשיכים לעבד לתערובת חלקה.
- מורחים את התערובת בין העור ובשר העופיון. משחימים במחבת - כשהעור כלפי מטה ומעבירים לתבנית.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות צלזיוס במשך כ-1/4 שעה. מומלץ להגיש בתוספת תפוחי אדמה אפויים עם שום ובצל, או עגבניות שרי, בצל קצוץ ועלי רוקט.
| חזרה | | |