|
|
|
|
קונסומה בקר עם ג'וליאן גזר וכרישה
/ קולין גילון, שף מלון "דניאל"
|
חומרים (8 מנות)
|
500 גרם צוואר בקר או כתף, נקיים משומן |
500 גרם זנב בקר נקי משומן |
500 גרם עצמות בקר נקיות משומן |
2 עצמות עוף או 500 גרם כנפי עוף |
5 ליטר מים |
1/2 בצל |
2 מסמרי ציפורן |
2 שיני שום |
1 לפת |
3 עלי דפנה |
4 גבעולי טימין |
1 כרישה |
עגבניה ללא גרעינים ומיץ |
מלח ופלפל שחור |
לקישוט: |
גזר וכרישה, חתוכים לג'וליאן (רצועות דקות מאוד) |
אופן ההכנה |
- מניחים את הבשר בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מסננים, נפטרים מהמים ומחזירים לסיר. שוטפים את העצמות ומוסיפים לסיר. מכסים ב-5 ליטר מים ומרתיחים.
- נועצים בבצל את הציפורן וחורכים מעט מעל הגז את בסיס הבצל, כדי לשחרר טעמים.
- חוצים את העגבניות, הלפת והכרישה. מוסיפים את כל הירקות, את הטימין והשום עם מעט מלח גס וגרגרי פלפל שחור, לסיר הבשר ומרתיחים במשך 4 שעות.
- מקררים היטב, מגרדים את שכבת השומן ומסננים. מגישים חם עם הגזר והכרישה הקצוצים, וקניידלעך - כמובן.
| חזרה | | |