|
|
|
|
פאי תפוחים הפוך
/ לילך
|
חומרים
|
3-4 תפוחים ירוקים קלופים וחתוכים לפלחים |
3 כפות סוכר |
1 כפית קינמון |
50 גרם מרגרינה או חמאה - מומסת |
לבצק: |
150 גרם מרגרינה או חמאה - מומסת |
1 כוס קמח תופח |
1 ביצה |
1/2 כוס סוכר |
4 כפות תמצית וניל |
אופן ההכנה |
- משמנים תבנית אפייה עגולה בקוטר 26 ס"מ. מחממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס.
- מערבבים את המרגרינה המומסת (או החמאה), הסוכר והקינמון.
יוצקים על פלחי התפוחים ומערבבים כדי שכל התפוחים יתכסו בתערובת. מפזרים בתבנית.
- מכינים את הבצק: מערבבים את המרגרינה המומסת, הקמח, הסוכר ותמצית הוניל. בוחשים היטב ורק אחר כך מוסיפים את הביצה. מפזרים את הבצק על התפוחים הפזורים בתבנית.
- אופים בתנור 30-40 דקות, או עד שהבצק מזהיב. כשהעוגה מוכנה ובעודה חמה - הופכים אותה בעזרת צלחת עגולה כדי שהתפוחים יהיו למעלה.
| חזרה | | |