שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פאי תפוחים הפוך / לילך


חומרים
3-4 תפוחים ירוקים קלופים וחתוכים לפלחים
3 כפות סוכר
1 כפית קינמון
50 גרם מרגרינה או חמאה - מומסת
לבצק:
150 גרם מרגרינה או חמאה - מומסת
1 כוס קמח תופח
1 ביצה
1/2 כוס סוכר
4 כפות תמצית וניל
אופן ההכנה
  1. משמנים תבנית אפייה עגולה בקוטר 26 ס"מ. מחממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס.
  2. מערבבים את המרגרינה המומסת (או החמאה), הסוכר והקינמון.
    יוצקים על פלחי התפוחים ומערבבים כדי שכל התפוחים יתכסו בתערובת. מפזרים בתבנית.
  3. מכינים את הבצק: מערבבים את המרגרינה המומסת, הקמח, הסוכר ותמצית הוניל. בוחשים היטב ורק אחר כך מוסיפים את הביצה. מפזרים את הבצק על התפוחים הפזורים בתבנית.
  4. אופים בתנור 30-40 דקות, או עד שהבצק מזהיב. כשהעוגה מוכנה ובעודה חמה - הופכים אותה בעזרת צלחת עגולה כדי שהתפוחים יהיו למעלה.



חזרה