|
|
|
|
קציצות קלופס
/ רחל רציב
|
חומרים (6 מנות)
|
500 גרם בשר טחון |
1 בצל מגורר |
5 ביצים קשות חתוכות לרבעים |
פירורי לחם |
2 ביצים טרופות |
3-4 כפות רסק עגבניות |
מלח פלפל ואגוז מוסקט מגורר |
מעט אבקת מרק עוף |
אופן ההכנה |
- בקערה, מערבבים את הבשר הטחון והבצל. מתבלים במלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט ומעט אבקת מרק.
- בידיים רטובות, מכינים קציצות בינוניות ובעזרת האגודל יוצרים גומה במרכז. מניחים בגומה 1/4 ביצה קשה, מהדקים וסוגרים את הקציצה. ממשיכים כך עם כל הבשר הטחון.
- מחממים שמן במחבת. טובלים את הקציצות בביצה טרופה, ואז בפירורי לחם ומטגנים.
- בסיר נפרד מבשלים את רסק העגבניות, עם קצת מים. מוסיפים מעט שמן, מלח, פלפל ואבקת מרק עוף.
- את הקציצות המטוגנות, מעבירים מיד לסיר עם הרוטב המבעבע. מבשלים כ-1/2 שעה.
| חזרה | | |