שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קציצות קלופס / רחל רציב


חומרים (6 מנות)
500 גרם בשר טחון
1 בצל מגורר
5 ביצים קשות חתוכות לרבעים
פירורי לחם
2 ביצים טרופות
3-4 כפות רסק עגבניות
מלח פלפל ואגוז מוסקט מגורר
מעט אבקת מרק עוף
אופן ההכנה
  1. בקערה, מערבבים את הבשר הטחון והבצל. מתבלים במלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט ומעט אבקת מרק.
  2. בידיים רטובות, מכינים קציצות בינוניות ובעזרת האגודל יוצרים גומה במרכז. מניחים בגומה 1/4 ביצה קשה, מהדקים וסוגרים את הקציצה. ממשיכים כך עם כל הבשר הטחון.
  3. מחממים שמן במחבת. טובלים את הקציצות בביצה טרופה, ואז בפירורי לחם ומטגנים.
  4. בסיר נפרד מבשלים את רסק העגבניות, עם קצת מים. מוסיפים מעט שמן, מלח, פלפל ואבקת מרק עוף.
  5. את הקציצות המטוגנות, מעבירים מיד לסיר עם הרוטב המבעבע. מבשלים כ-1/2 שעה.

חזרה