שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

טארט גבינה ופרג / איל לביא, שף מסעדת "פסטיס"


חומרים
לבצק:
1.5 כוסות קמח
1 חלמון
125 גרם חמאה
1/4 כוס מים קרים
למלית פרג:
125 גרם פרג טחון
1 תפוח ירוק
3 כפות דבש
1/4 כוס שמנת חמוצה
1 מקל וניל (חוצים ומוציאים את הגרגרים השחורים), או 2 טיפות תמצית וניל
30 גרם חמאה
2 חלמונים
2 כפות קורנפלור
1/4 כוס צימוקים בהירים
למלית גבינה:
3 גביעים גבינת קוטג' 5% שומן
2 כפות קמח
3 כפות מיץ לימון
2 חלמונים
1/2 כוס שמנת חמוצה
1 כפית גרידת לימון
2 ביצים
1 כוס סוכר
אופן ההכנה
  1. מכינים את הבצק: במעבד מזון, טוחנים את כל החומרים פרט למים. מוסיפים את המים בהדרגה עד שנוצר בצק. מניחים את הבצק במקרר למנוחה של 30 דקות.
  2. מרדדים את הבצק לעובי 4 מילימטר ומעבירים לתבנית פאי בקוטר 26 סנטימטר, או לתבנית אישיות. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס במשך 20 דקות (רק חצי אפיה, עד תחילת קבלת צבע), מקררים.
  3. מכינים את מלית הפרג: מרתיחים את הפרג במים למשך 20 דקות ומסננים. מקררים ומניחים במעבד המזון עם יתר החומרים פרט לצימוקים. טוחנים עד קבלת מחית אחידה, מוסיפים ידנית את הצימוקים ומשטחים את המסה על תחתית הפאי החצי אפוי. מקררים.
  4. מכינים את מלית הגבינה: מערבבים את כל החומרים יחדיו עד קבלת מסה אחידה ושופכים על הפרג בפאי.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס במשך 25-20 דקות (אם מתשמשים בתבני אישיות זמן האפייה קצר יותר). משאירים את העוגה בתנור כבוי עד שהיא קרה.
חזרה