שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מאפה פילו במילוי תרד וגבינה, עם תבשיל פירות חם / שף עמית קאופמן, קייטרינג "טעם וצבע"


חומרים (2 מנות)
2 עלי פילו
2 כפות חמאה מומסת
1 כף גבינת ריקוטה
1 כף גבינת פרמז'ן מגוררת
1 כף גבינת רוקפור מפוררת
חופן עלי תרד שטופים
1 שן שום כתושה
מלח ופלפל שחור
לתבשיל:
2 כוסות פירות - ענבים שחורים וירוקים, ונקטרינות
2 כפות סוכר חום
1 בצל סגול, פרוס
1/2 כוס יין לבן יבש
מעט חמאה
אופן ההכנה
  1. מכינים את תבשיל הפירות: מאדים את הבצל בחמאה, מוספים סוכר חום ובוחשים עד המסה. מוסיפים את הפירות והיין ומבשלים על להבה נמוכה, עם מכסה במשך כ-7 דקות - עד שהפירות מתרככים.
  2. מכינים את המילוי: מערבבים את הגבינות יחד. במחבת חמה מקפיצים במשך דקה אחת את התרד והשום במעט חמאה, מעבירים למסננת ומוסיפים לגבינות, מערבבים.
  3. חוצים את עלי הפילו ומברישים בחמאה. מניחים שני חצאי העלה אחד על השני. מניחים חצי מכמות המלית במרכז העלה, מקפלים למעטפה סביב הגבינה ומניחים על נייר אפייה. מקפלים באותו אופן גם את העלה השני.
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-185 מעלות צלזיוס, במשך כ-8 דקות או עד שהבצק מזהיב. מגישים חם עם תבשיל הפירות.


חזרה