|
|
|
|
מאפה ברבוניות ופטריות
/ מוטי בן-אהרון, שף קייטרינג "הטעם השישי"
|
חומרים (4 מנות)
|
400 גרם בצק עלים |
2 בצלים קצוצים |
2 סלסלות פטריות שמפניון, קצוצות |
10 פילטים של ברבוניות (ללא העור) |
עלים מ-3 ענפי טימין |
1/2 כוס שמן זית |
מלח ופלפל |
1 חלמון |
אופן ההכנה |
- מנקים את ניתחי הדג מעצמות, מניחים בקערב ומוסיפים את השמן, הטימין, מלח ופלפל ומעמידים במקרר לשעה לפחות.
- במחבת עם מעט שמן זית, מזהיבים את הבצל. מוסיפים את הפטריות ומטגנים - עד שהן מתחילות להפריש נוזלים. מתבלים במלח ופלפל, ומניחים בצד.
- מרדדים את הבצק לעובי של כ-1/2 ס"מ מעל נייר אפייה.
- חותכים מהבצק שתי חתיכות בצורה מלבנית (כ-10 ס"מ רוחב וכ-40 ס"מ אורך) כך שבסוף נקבל מאפה מאורך שנוח לפרוס למנות אישיות.
- מסננים את הברבוניות מהמרינדה ומייבשים בנייר סופג.
- מפזרים את תבשיל הפטריות, בצורה אחידה, על תחתית הבצק. משאירים שוליים של 2 ס"מ מכל צד. מסדרים מעל את הדגים.
- בעזרת מברשת, מורחים חלמון על קצוות הבצק, ומכסים בשכבת הבצק השניה. מהדקים ומורחים מעל חלמון.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס, במשך כ-20 דקות.
- פורסים ומגישים (מומלץ עם רוטב על בסיס שמנת ושום).
| חזרה | | |