שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מאפה ברבוניות ופטריות / מוטי בן-אהרון, שף קייטרינג "הטעם השישי"


חומרים (4 מנות)
400 גרם בצק עלים
2 בצלים קצוצים
2 סלסלות פטריות שמפניון, קצוצות
10 פילטים של ברבוניות (ללא העור)
עלים מ-3 ענפי טימין
1/2 כוס שמן זית
מלח ופלפל
1 חלמון
אופן ההכנה
  1. מנקים את ניתחי הדג מעצמות, מניחים בקערב ומוסיפים את השמן, הטימין, מלח ופלפל ומעמידים במקרר לשעה לפחות.
  2. במחבת עם מעט שמן זית, מזהיבים את הבצל. מוסיפים את הפטריות ומטגנים - עד שהן מתחילות להפריש נוזלים. מתבלים במלח ופלפל, ומניחים בצד.
  3. מרדדים את הבצק לעובי של כ-1/2 ס"מ מעל נייר אפייה.
  4. חותכים מהבצק שתי חתיכות בצורה מלבנית (כ-10 ס"מ רוחב וכ-40 ס"מ אורך) כך שבסוף נקבל מאפה מאורך שנוח לפרוס למנות אישיות.
  5. מסננים את הברבוניות מהמרינדה ומייבשים בנייר סופג.
  6. מפזרים את תבשיל הפטריות, בצורה אחידה, על תחתית הבצק. משאירים שוליים של 2 ס"מ מכל צד. מסדרים מעל את הדגים.
  7. בעזרת מברשת, מורחים חלמון על קצוות הבצק, ומכסים בשכבת הבצק השניה. מהדקים ומורחים מעל חלמון.
  8. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס, במשך כ-20 דקות.
  9. פורסים ומגישים (מומלץ עם רוטב על בסיס שמנת ושום).

חזרה