שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת שמנת ופירורים, עם פירות יער / שף קולין גילון, מלון "דניאל"


חומרים (8 מנות)
לתערובת הפירורים:
50 גרם חמאה
1/4 כוס שקדים פרוסים
1/2 כוס עוגיות חמאה מרוסקות
1/2 כוס סוכר חום
1/2 כפית קינמון טחון
לעוגה:
2.5 כוסות קמח
3/4 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית כפית אבקת סודה לשתייה
1.5 כוסות סוכר
1 גביע שמנת חמוצה
130 גרם חמאה
3 ביצים
1.5 כפיות תמצית וניל
450 גרם פטל או אוכמניות, או כל פרי אחר - חתוך לקוביות (עדיף טרי)
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. משמנים תבנית מרובעת בגודל 20X30, או 8 כלים אישיים לאפייה (לסופלה).
  2. מכינים את תערובת הפירורים: במעבד מזון, טוחנים יחד את פירורי העוגיות עם החמאה, הסוכר והקינמון. מוסיפים את השקדים ומניחים בצד.
  3. מכינים את תערובת העוגה: בקערת המערבל, מערבבים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והסודה. מוסיפים באיטיות את הביצים, הוניל והשמנת החמוצה, תוך כדי ערבוב במהירות בינונית.
  4. ממלאים את תבנית האפייה, או הכלים האישיים ב-2/3 מתערבת החומרים לעוגה, מפזרים את הפטל, או האוכמניות מעל התערובת, מוסיפים מעל את ה-1/3 הנותר.
  5. מכניסים לתנור ואופים במשך 45-30 דקות (תבנית), או 20-15 דקות (כלים אישיים). העוגה תשחים אך לא תהיה אפויה במרכזה.
  6. מוציאים מהתנור. אם אפיתם בכלים אישיים, הופכים על תבנית מצופה בנייר אפייה. אם השתמשתם בתבנית, תשאירו את העוגה שם. מפזרים את תערובת הפרורים מעל ובצדדים. מחזירים לתנור בחום בינוני להשלמת האפייה למשך 25-15 דקות. מקררים ומגישים (אפשא לקשט בפירות יער).

חזרה