רוטב בולונז צמחוני מסויה
/ ענבל
מנה צמחונית שממש דומה לרוטב הבשרי המקורי. את שבבי הסויה קונים בחנויות טבע או ברשתות עם "פינות בריאות".
|
חומרים (8 מנות)
|
1 חבילה (200 גרם) שבבי סויה "כמו טחון" |
4 גבעולי סלרי קצוצים דק |
1 גזר קצוץ דק |
1 בצל גדול, קצוץ דק |
4 שיני שום קלופות וכתושות |
מעט שמן לטיגון |
800 גרם עגבניות מרוסקות (אפשר משומרות) |
1 כף אורגנו |
צרור בזיליקום טרי |
1 כף סוכר חום |
מלח ופלפל שחור |
אופן ההכנה |
- משרים את שבבי הסויה ב-1.5 ליטר מים רותחים, ומסננים.
- מחממים שמן במחבת גדולה ומאדים את כל הירקות (כולל הבצל והשום) עד שהם מתחילים להתרכך.
- מוסיפים את שבבי הסויה, ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את העגבניות ומבשלים במשך 10 דקות על להבה נוכה.
- מוסיפים את עשבי התיבול, מבשלים 5 דקות נוספות ומגישים על פסטה מבושלת.
|
חזרה |