שלח להדפסה  
רטבים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

רוטב בולונז צמחוני מסויה / ענבל

מנה צמחונית שממש דומה לרוטב הבשרי המקורי. את שבבי הסויה קונים בחנויות טבע או ברשתות עם "פינות בריאות".


חומרים (8 מנות)
1 חבילה (200 גרם) שבבי סויה "כמו טחון"
4 גבעולי סלרי קצוצים דק
1 גזר קצוץ דק
1 בצל גדול, קצוץ דק
4 שיני שום קלופות וכתושות
מעט שמן לטיגון
800 גרם עגבניות מרוסקות (אפשר משומרות)
1 כף אורגנו
צרור בזיליקום טרי
1 כף סוכר חום
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
  1. משרים את שבבי הסויה ב-1.5 ליטר מים רותחים, ומסננים.
  2. מחממים שמן במחבת גדולה ומאדים את כל הירקות (כולל הבצל והשום) עד שהם מתחילים להתרכך.
  3. מוסיפים את שבבי הסויה, ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את העגבניות ומבשלים במשך 10 דקות על להבה נוכה.
  4. מוסיפים את עשבי התיבול, מבשלים 5 דקות נוספות ומגישים על פסטה מבושלת.


חזרה