|
|
|
|
סטייק טונה במחבת
/ דן
|
חומרים (2 מנות)
|
2 פרוסות סטייק טונה בעובי 2-1.5 ס"מ |
2 בצלים גדולים, קלופים ופרוסים לטבעות עבות |
1 ראש שום מופרד לשיניים, קלופות |
6 כפות שמן זית |
1 כפית פלפל שחור גרוס |
1/2 כפית מלח גס |
אופן ההכנה |
- מייבשים פרוסות הטונה בנייר סופג.
- מועכים, עם החלק הרחב של הסכין, כל שן ושן מהשום.
- מחממים את השמן במחבת טפלון עבה. מוסיפים את הבצל ומאדים עד שהבצל מזיע ומתפרק לטבעות. מוסיפים את שיני השום המעוכות ומזהיבים על להבה בינונית. זהירות לא לשרוף.
- מרכזים את השום והבצל בערמה בתוך המחבת ומוסיפים את פרוסות הטונה. סוגרים את הטונה, דקה מכל צד בחום גבוה, תוך פיזור המלח והפלפל השחור מעל.
- מפזרים את ערמת השום והבצל על הטונה במחבת, מעבירים לצלחות ומגישים מיד.
חשוב להקפיד לא לייבש את פרוסות הטונה, רק להלבין / לסגור מסביב ולהשאיר כ-1/3 אדום במרכז הפרוסה.
על המנה המוכנה, אפשר לסחוט מיץ מלימון או לחליפין לבזוק רוטב חריף מתוק לפי הטעם.
| חזרה | | |