|
|
|
|
חזה עוף בצ'ילי מתוק, דבש ואגוזי מלך
/ ניר עומר
|
חומרים (5 מנות)
|
1 ק"ג חזה עוף חתוך לפרוסות דקות |
2 בצלים גדולים |
150 גרם אגוזי מלך קלופים ושבורים לחתיכות |
5 כפות רוטב צ'ילי מתוק |
3 כפות רוטב סויה |
3 כפות שמן |
1 כף דבש |
3 שיני שום כתושות |
אופן ההכנה |
- פורסים את הבצלים, ומאדים עם השמן בסיר, על להבה בינונית, במשך כ-10 דקות - עד שהם מתרככים אך לא מזהיבים.
- מגביהים את הלהבה ומוסיפים את הבשר. מערבבים מדי פעם במשך 10 דקות נוספות.
- ממיסים את הדבש ב-1/4 כוס מים חמים, מערבבים עם הסויה, הצ'ילי המתוק והשום הכתוש ומוסיפים לסיר.
- מערבבים ומוסיפים גם את אגוזי המלך.
- מביאים לרתיחה, ומנמיכים ללהבה בינונית לבישול של עוד כ-20 דקות, ללא מכסה, כדי לצמצם את הנוזלים. מערבבים מדי פעם.
| חזרה | | |