שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת קינמון ואגוזים / איטה בוטל


חומרים
3 ביצים
1/2 חבילת (100 גרם) מרגרינה מומסת
1/2 כוס שמן
1 כוס סוכר
1.5 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
1 שקית סוכר וניל
1/2 כוס מיץ תפוזים
1/4 כפית סודה לשתייה
לציפוי:
1 כף קינמון
2 כפות סוכר חום
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
אופן ההכנה
  1. מקציפים, במהירות איטית, את הביצים והסוכר. מוסיפים את המרגינה והשמן וממשיכים להקציץ. מוסיפים בהדרגה את הקמח, אבקת האפייה, סוכר הוניל, מיץ התפוזים והסודה לשתייה.
  2. מעבירים 1/2 מכמות הבלילה לתבנית משומנת בקוטר 26 ס"מ. מפזרים חלק מהסוכר החום, הקינמון והאגוזים.
  3. יוצקים מעל את הבלילה שנותרה. מפזרים מעל את מה שנותר מהסוכר, האגוזים והקינמון.
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.



חזרה