שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קובה בורגול / אתי שרון


חומרים (10 מנות)
500 גרם בורגול דק
1 כפית תבלין לקובה
700 גרם בשר טחון מס' 2
2 בצלים גדולים
1 כוס קמח
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה

 

  1. שוטפים היטב את הבורגול - ממש משפשפים בתוך קערה עם מים ומעבירים כל פעם כמות שטופה לקערה אחרת. משרים בקערה מלאה מים רותחים כשעתיים.
  2. לאחר ההשריה סוחטים את המים שנספגו בבורגול, עם הידיים - כל פעם לוקחים חופן לוחצים ומעבירים לקערה חדשה. לאחר שהבורגול סחוט מוסיפים כוס קמח וקצת מלח ולשים (אם רואים שהעיסה רטובה מדי צריך להוסיף עוד קמח) הרעיון הוא שישארו בדיוק כמות המים המתאימה בבצק ואז קל למלא אותו בבשר כי הוא לא מתפרק.
  3. יוצרים מהבצק כדורים (בגודל של כדורי פינג-פונג), מסדרים במגש, נותנים לנוח כמה שרוצים (אפשר לשים במקרר, להקפיא ולהפשיר או להשתמש מיד).
  4. קוצצים את הבצל ומטגנים על אש קטנה עם כף שמן עד שמקבל גוון זהוב בהיר.
  5. מבשלים את הבשר עם כפית שמן על אש קטנה תוך כדי מעיכות במזלג - כדי שלא יהיו גושים - עד שכבר לא יוצאים ממנו מים. מערבבים עם הבצל המטוגן, מוסיפים את התבלינים (תבלין לקובה, פלפל שחור ומלח לפי הטעם) ומחכים שיתקרר.
  6. ממלאים את כדורי הבצק בבשר ע"י יצירת גומה במרכז הכדור. צריך להרטיב מידי פעם את הידיים במעט מים, כמה שהבצק יהיה דק יותר כך יכנס יותר בשר והקובה תהיה טעימה יותר וליצור צורה כפי שרוצים.
  7. לאחר שמולאו כל הכדורים יש להקפיא אותם (אני מניחה בתבנית ומפרידה בין שורה לשורה עם שקיות ניילון שלא יידבקו אחד לשני). כשרעבים או באים אורחים אפשר להוציא ולטגן בשמן עמוק או במחבת עד שמשחים.


חזרה