שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט חצילים וטחינה (באבא גנוש) / יעל גרטי

מתכון זה משתמש בחצילים קלויים. לרוב כוללים מתכוני באבא גנוש מיץ לימון ופטרוזיליה, הסלט הזה טעים מאוד בלעדיהם.


חומרים
1 חציל בלאדי גדול
2 כפות טחינה גולמית איכותית
1-2 שיני שום, קלופות וכתושות
מעט מלח
אופן ההכנה
  1. קולים את החציל ומצננים מעט. קולפים את החציל בעדינות ומניחים את בשרו במסננת, להגרת נוזלים.
  2. מועכים את בשר החציל בעזרת כף עץ, מוסיפים טחינה ומערבבים עד להִטמעות.
  3. מוסיפים שן שום כתושה ומעט מלח ומערבבים. טועמים ומוסיפים עוד שן שום כתושה ומלח לפי הטעם. מגישים או מאחסנים בקופסה סגורה במקרר עד להגשה.

חזרה