שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

טירמיסו / דנה מזור


חומרים
1.5 חבילות בישקוטים
2 כוסות קפה אספרסו (או קפה נמס משובח - ללא חלב)
1/4 כוס ליקר קפה (קלואה), או ברנדי
500 גרם גבינת מסקרפונה
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1/4-3/4 כוס אבקת סוכר
לקישוט:
אבקת קקאו
כלים:
תבנית עגולה בקוטר 12 ס"מ, או מלבנית בגודל 20X30
אופן ההכנה
  1. בקערה, מערבבים את הקפה והליקר.
  2. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה.
  3. בקערה נפרדת, מקציפים את הגבינה. מוסיפים את הקצפת לגבינה ומאחדים בתנועות קיפול עדינות לעיסה אחידה ללא גושים. מוסיפים 3 כפות מתערובת הקפה ומערבבים בעדינות. מוסיפים אבקת סוכר לפי הטעם ומערבבים.
  4. טובלם מחצית מכמות הבישקוטים (בכל פעם אחד) בתערובת הקפה ומניחים בתבנית בצפיפות אחד ליד השני. אם ישנם רווחים ממלאים גם אותם. יוצקים מעל שכבת הביסקוטים מחצית מתערובת הגבינה ומחליקים בעזרת מרית. חוזרים על הפעולה עם יתרת הביישקוטים ויתרת תערובת הגבינה.
  5. מכניסים למקרר ל-8 שעות קירור לפחות. מוציאים, זורים שכבה נדיבה של אבקת קקאו מעל ומגישים.

    אם אין מספיק זמן לקירור, אפשר להוסיף לתערובת הגבינה 7 גרם ג'לטין: יוצקים לצלוחית את הג'לטין, עליו את המים הרותחים, מערבבים במשך דקה, מניחים ל-2 דקות ומערבבים שוב במשך דקה. יוצקים לתערובת.

חזרה