שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגיות גבינת צ'דר ופלפל קאיין / מירי צל דונטי

עוגיות חריפות


חומרים
1/3 1 כוסות קמח רגיל
1/4 1 כוסות גבינת צ'דר מגוררת
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל קאיין (אפשר להסתפק ב-1/8 כפית)
1/2 כוס קוביות חמאה קרות
1 חלמון ביצה
2 כפות מים
1/3 1 כוסות אגוזי מלך קצוצים גס
מלח גס
אופן ההכנה
  1. במעבד מזון מערבבים קמח, גבינה, מלח ופלפל קאיין.
  2. מוסיפים את קוביות החמאה ומערבבים בפולסים עד שהבצק נעשה אחיד ובעל מרקם פירורי.
  3. טורפים את החלמון עם המים. מוסיפים לקערת המעבד ומערבבים בפולסים, עד שהבצק פירורי ולח.
  4. מוסיפים את האגוזים ומערבבים בפולס או שניים.
  5. מעבירים את הבצק למשטח עבודה, לוחצים בעדינות עם כף היד כדי שהבצק יתאחד. יוצרים גליל דמוי נקניק, עוטפים בניילון נצמד ומקררים 4 שעות במקרר.
  6. מחממים את התנור ל-190 מעלות.
  7. מניחים את גלית הבצק על שני ניירות אפייה.
  8. פורסים את הבצק בעזרת סכין חד לפרוסות בעובי של כ-1/2 ס"מ
  9. מניחים את העיגולים בתבנית, כשהם מרוחקים כ-1 ס"מ האחד מהשני.
  10. אפשר לפזר מעט מלח גס.
  11. אופים עד שהעוגיות מזהיבות, כ-15-20 דקות.
  12. מצננים. מאחסנים בצנצנת או קופסה אטומה.
חזרה