|
|
|
|
עוגיות גבינת צ'דר ופלפל קאיין
/ מירי צל דונטי
עוגיות חריפות
|
חומרים
|
1/3 1 כוסות קמח רגיל |
1/4 1 כוסות גבינת צ'דר מגוררת |
1 כפית מלח |
1/4 כפית פלפל קאיין (אפשר להסתפק ב-1/8 כפית) |
1/2 כוס קוביות חמאה קרות |
1 חלמון ביצה |
2 כפות מים |
1/3 1 כוסות אגוזי מלך קצוצים גס |
מלח גס |
אופן ההכנה |
- במעבד מזון מערבבים קמח, גבינה, מלח ופלפל קאיין.
- מוסיפים את קוביות החמאה ומערבבים בפולסים עד שהבצק נעשה אחיד ובעל מרקם פירורי.
- טורפים את החלמון עם המים. מוסיפים לקערת המעבד ומערבבים בפולסים, עד שהבצק פירורי ולח.
- מוסיפים את האגוזים ומערבבים בפולס או שניים.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה, לוחצים בעדינות עם כף היד כדי שהבצק יתאחד. יוצרים גליל דמוי נקניק, עוטפים בניילון נצמד ומקררים 4 שעות במקרר.
- מחממים את התנור ל-190 מעלות.
- מניחים את גלית הבצק על שני ניירות אפייה.
- פורסים את הבצק בעזרת סכין חד לפרוסות בעובי של כ-1/2 ס"מ
- מניחים את העיגולים בתבנית, כשהם מרוחקים כ-1 ס"מ האחד מהשני.
- אפשר לפזר מעט מלח גס.
- אופים עד שהעוגיות מזהיבות, כ-15-20 דקות.
- מצננים. מאחסנים בצנצנת או קופסה אטומה.
| חזרה | | |